Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Taart met rode uien

Hartige vegetarische taart met rode ui, olijven en geitenkaas ook lekker voor bij de tapas
Ingredienten
3 plakken bladerdeeg
2 rode uien
1 eetl groene olijven
1 eetl zwarte olijven
2 eetl balsamicoazijn
2 eetl lichte basterdsuiker
50 gr geitenkaas
1 theel tijm
Peper en zout
1 eetl boter
paar druppels olijfolie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden en laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Snijd de rode uien in plakjes en bak ze in de boter glazig. Voeg de balsamicoazijn, suiker en tijm toe en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op bakpapier en laat ze iets overlappen. Duw ze dan met een vork of je vingers stevig op elkaar zodat ze een geheel vormen. Vouw dan een rand van ca 1 cm naar binnen zodat er een wat dikkere rand ontstaat. Verdeel het uienmengsel over het bladerdeeg (laat de rand vrij). Snijd de olijven in ringetjes en verdeel samen met de geitenkaas over de uien. Strooi er nog een beetje peper, zout en een paar druppels olijfolie over. Zet de uientaart ongeveer 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi bruin en knapperig is.
Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×