Voor de chocoholic: 3 dubbele chocolade muffins met melk, pure en witte chocolade
Ingredienten
250 gr bloem
3 eieren
100 gr suiker
1 theel bakpoeder
1 theel vanillearoma
75 gr gesmolten boter
15 gr cacoaoeder
125 ml slagroom
50 gr witte chocolade
50 gr melk chocolade
75 gr pure chocolade
Materialen
Muffinbakblik met papieren muffinvormpjes
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Roer de bloem, suiker, bakpoeder en cacoa door elkaar in een kom. Klop de eieren los met een garde en voeg de vanillearoma toe. Meng de slagroom met de eieren.
Roer met een houten lepel de eieren door het bloem-mengsel. Giet de gesmolten boter en bij en meng kort door elkaar. Roer niet te lang anders worden de muffins compact en zwaar. Hak alle chocolade grof en roer de melkchocolade en de helft van de witte chocolade door het beslag.
Schep ee flinke eetlepel beslag in ieder muffinvormpje. Verdeel de pure chocolade en de rest van de witte chcolade er over en druk deze lichtjes aan. Bak de muffins ca 25 minuten in de oven. Check altijd even of ze gaar zijn.