Varkenshaas gevuld met geitenkaas

Lekkere malse varkenshaas gevuld met geitenkaas en tijm omwikkeld met knapperige spek
Ingredienten
150 gr ontbijspek in lange plakken
75 gr zachte geitenkaas
½ theel tijm
snufje zwarte peper
Matrialalen
Ovenschotel
 
Bereiding
Snijd het stuk varkenshaas in tweeen en daarna in de lengte doormidden. Als je het laatste gedeelte hebt waar het vlees dunner wordt kun je dit ook iets platslaan en dubbelvouwen. Verdeel wat van de geitenkaas tussen de varkenshaas en bestrooi met een beetje zwarte peper en tijm.
 
varkenshaas gevuld met geitenkaas 01varkenshaas gevuld met geitenkaas 01varkenshaas gevuld met geitenkaas 01 varkenshaas gevuld met geitenkaas 01
Verwarm de oven op 200 graden. Leg wat plakken ontbijtspek iets over elkaar heen op een snijplank en leg het stuk varkenshaas er midden op. Vouw de spek om de vakenshaas heen. Je kunt ze eventueel vastzetten met wat prikkers of ombinden met rolladetouw. Bak het vlees in een pan rondom knapperig, ca 5 minuten. Leg de varkenshaas daarna in een ovenschaal en zet nog ca 10 min in de oven. Lekker met aardappeltjes en een frisse salade.
90 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.