Rode curry met kip

In een half uurtje maak jij deze heerlijke rode curry met kip. Met kokosmelk, een lekkere mix van groenten en een handje cashewnoten zet jij een smaakvolle maaltijd op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd ondertussen de ui, rode paprika en champignons in stukjes.

  2. Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de ui zachtjes aan. Voeg de (vega) kipstukjes toe en bak deze een paar minuten mee tot ze goudbruin zijn. Voeg de rode curry pasta toe aan de pan en bak deze kort mee om de smaken vrij te laten komen.

  3. Voeg de gesneden paprika, champignons en peultjes toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer goed door. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.

  4. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Serveer de curry met de gekookte rijst en strooi de geroosterde cashewnoten eroverheen voor het serveren.

  5. Lekker met naanbrood.

Heeft het gesmaakt?
4 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!