Winterse aardappel wortelsoep

Deze gezonde soep boordevol groenten is een stevige kost die heerlijk smaakt op een koude dag
Ingrediënten 
500 gr aardappels, kruimig
500 gr wortel
1 grote prei
1 ui
1400 ml water
2 groentebouillon blokjes
eventueel peper en zout
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Schil de aardappels en schrap als nodig is de wortels. Breng het water met de bouillonblokjes in een grote pan aan de kook. Snijd de aardappels, wortel en ui in stukken en kook in ongeveer 15 tot 20 min gaar. Pureer de soep met de staafmixer fijn.
 
aardappel wortelsoep 01
aardappel wortelsoep 01
aardappel wortelsoep 01
De soep moet vrij dik zijn maar als je hem te dik vindt kun je ook een beetje water toevoegen. Snijd de prei in dikke ringen en spoel goed af. Voeg de prei toe aan de soep en laat nog 10 tot 15 min met deksel zachtjes koken. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.
Tip: de volgende dag is de soep nog lekkerder
144 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.