Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

10 x hoofdgerechten voor de kerst

Met de kerst wordt er vaak vlees gegeten als hoofdgerecht zoals een rollade, biefstukje of varkenshaas. Vlees bakken vind ik toch nog een van de moeilijkste dingen om te doen. Het vlees moet namelijk niet te ver doorgebakken zijn maar ook zeker niet te rauw zijn. Eerst vond ik een vleesthermometer onnodig maar sinds ik er eentje heb maak ik er toch dankbaar gebruik van. Vooral bij rollades is het belangrijk dat de kerntemperatuur juist is. Wil je met de kerst biefstuk serveren dan heb ik nog een paar handige tips: Tips biefstuk bakken
 
Vaak is het de vulling of de saus die het gerecht bijzonder maakt. Ik heb nog een paar suggesties welke sauzen lekker zijn bij welke gerechten:
Vis: witte wijnsaus, dillesaus, lichte mosterdsaus
Wild/vlees: rode wijn saus, pepersaus, champignonsaus, cranberriesaus
Groenten: kaassaus, roomsaus, peterseliesaus
 
De 10 lekkerste hoofdgerechten voor de kerst heb ik hieronder op een rijtje gezet:

 

Kipfilet caprese

Kipfilet caprese
 
 
 
gepocheerde_schol_met_dille_saus
 
 
Kalkoenrolletjes met sperziebonen
 
 
zalm_met_amandelkorst
ossenhaas met rode wijnsaus
 
kijk hier voor nog meer lekkere kerstrecepten
 

 

3 x heerlijke broodjes
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl