Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

10 x hoofdgerechten voor de kerst

Met de kerst wordt er vaak vlees gegeten als hoofdgerecht zoals een rollade, biefstukje of varkenshaas.

Vlees bakken vind ik toch nog een van de moeilijkste dingen om te doen. Het vlees moet namelijk niet te ver doorgebakken zijn maar ook zeker niet te rauw zijn. Eerst vond ik een vleesthermometer onnodig maar sinds ik er eentje heb maak ik er toch dankbaar gebruik van. Vooral bij rollades is het belangrijk dat de kerntemperatuur juist is. Wil je met de kerst biefstuk serveren dan heb ik nog een paar handige tips om biefstuk te bakken. En zoek je nog een voor of nagerecht neem dan een kijkje tussen mijn kerstrecepten.
 
Vaak is het de vulling of de saus die het gerecht bijzonder maakt. Ik heb nog een paar suggesties welke sauzen lekker zijn bij welke gerechten:
Vis: witte wijnsaus, dillesaus, lichte mosterdsaus
Wild/vlees: rode wijn saus, pepersaus, champignonsaus, cranberriesaus
Groenten: kaassaus, roomsaus, peterseliesaus

De 10 lekkerste hoofdgerechten voor de kerst heb ik hieronder op een rijtje gezet:

Kipfilet caprese
 
rolade met cranberry
vegetarische_kerst_risotto
 
gepocheerde_schol_met_dille_saus
 
mini beefwellington
 
gevulde kip met pistache
 
Kalkoenrolletjes met sperziebonen
 
varkenshaasmedaillons met pepersaus
zalm_met_amandelkorst
 

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×