Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

10 x hoofdgerechten voor de kerst

Met de kerst wordt er vaak vlees gegeten als hoofdgerecht zoals een rollade, biefstukje of varkenshaas. Vlees bakken vind ik toch nog een van de moeilijkste dingen om te doen. Het vlees moet namelijk niet te ver doorgebakken zijn maar ook zeker niet te rauw zijn. Eerst vond ik een vleesthermometer onnodig maar sinds ik er eentje heb maak ik er toch dankbaar gebruik van. Vooral bij rollades is het belangrijk dat de kerntemperatuur juist is. Wil je met de kerst biefstuk serveren dan heb ik nog een paar handige tips: Tips biefstuk bakken
 
Vaak is het de vulling of de saus die het gerecht bijzonder maakt. Ik heb nog een paar suggesties welke sauzen lekker zijn bij welke gerechten:
Vis: witte wijnsaus, dillesaus, lichte mosterdsaus
Wild/vlees: rode wijn saus, pepersaus, champignonsaus, cranberriesaus
Groenten: kaassaus, roomsaus, peterseliesaus
 
De 10 lekkerste hoofdgerechten voor de kerst heb ik hieronder op een rijtje gezet:

 

Kipfilet caprese

Kipfilet caprese
 
 
 
gepocheerde_schol_met_dille_saus
 
 
Kalkoenrolletjes met sperziebonen
 
 
zalm_met_amandelkorst
ossenhaas met rode wijnsaus
 
kijk hier voor nog meer lekkere kerstrecepten
 

 

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes