10 x mijn handige keukentools

Ik krijg vaak de vraag in de mail of via social media welke tools of messen ik gebruik in de keuken, dus in deze blog vind je een lijstje met 10 x handig kookgerei dat ik vaak gebruik.

Veel van deze keukentools gebruik ik al jaren of heb ik eens cadeau gekregen. Ik ben vrij praktisch en geordend met koken waarbij onderstaande tools ook zeker van pas komen. En ik heb ook niet heel veel geduld, daarom is zo'n mandoline of knoflookpers ideaal om snel ingredienten mee te snijden of persen. En wat messen betreft, daar ben ik altijd heel voorzichtig mee en gebruik daarom geen hele grote of professionele koksmessen. Daar ben ik te lomp voor haha. Hieronder een lijstje met dingen die ik dus echt vaak gebruik en bijna niet meer zonder kan.

PS: ik maak binnenkort ook nog een blog met keukenapparatuur zoals blender, kookplaat, pannen etc. dus die heb ik hier niet in meegenomen. En natuurlijk mag ook mijn LeukeRecepten kookboek niet ontbreken in de keuken.

10 x keukentools

Knoflookpers

Deze knoflookpers is heel handig omdat je hem los kunt halen en de knoflook er makkelijk uit kan schrapen, dus geen vieze vingers meer. En je doet hem daarna makkelijk in de vaatwasser.

Bakmat

Deze siliconen bakmat ideaal om deeg op uit te rollen en je rolt hem weer makkelijk op om op te bergen. Op de mat zijn verschillende figuren en cirkels zichtbaar die je kunt gebruiken om deeg uit te snijden.

 

Keukenweegschaal

Deze is onmisbaar gebruik ik vaak om ingredienten af te wegen, vooral om te bakken. De weegschaal die ik heb is een oud model maar deze is vergelijkbaar en je kunt makkelijk wisselen tussen verschillende eenheden.

Keukenmessen

De messen van Jamie Oliver zijn ideaal voor de (beginnende) hobbykok. Ik heb (nog) niet de complete set maar een paar losse messen en die liggen makkelijk in de hand en zijn betaalbaar.

Snijplanken

Ik gebruik snijplanken dagelijks en met deze handige set van Joseph & Joseph houd je de groenten, vlees en vis handig gescheiden en ze zitten in een stevige houder.

Spirelli

Met deze spirelli maak ik makkelijk slierten van bijvoorbeeld wortel of courgette, ik gebruik hem niet dagelijks maar is ideaal voor een koolhydraatarme maaltijd

Bewaar en ovenschalen

Deze schalen zijn ideaal om restjes in te bewaren (en die heb ik vaak) maar ook geschikt voor de oven of magnetron, multifunctioneel dus. Ze zijn niet de goedkoopste maar gaan heel lang mee.

Keukengerei

Deze handige spatels en lepels kun je neerleggen op het keukenblad zonder dat deze vies wordt, daar houd ik van. En ze zien er na jaren lang gebruik nog steeds goed uit.

Springvorm

Deze springvorm gebruik ik vaak voor het maken van taart en en quiches en klik je makkelijk los. Ik heb hem in verschillende maten maar deze van 22 cm gebruik ik het vaakst.

Mandoline

Deze Japanse mandoline gebruik ik al jaren en is en blijft echt heel scherp! Ideaal om groenten of aardappels in flinterdunne plakjes te snijden.

In deze blog zijn affiliatelinkjes opgenomen, dit betekent dat ik een klein percentage ontvang als jij iets besteld.

Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Corina 27 februari 2021 om 05:43

Top Wilde ook vragen of je tips heb om gezond boodschappen te doen En hoe vaak doe jij boodschappen

Beantwoorden
Tineke 26 februari 2021 om 13:33

Beste Sandra, Waar kan ik de spatels en lepels kopen die ik op het aanrecht kan leggen zonder dat het vies gaat worden. Een super tip . Dank je wel.

Beantwoorden
Sandra - LeukeRecepten 26 februari 2021 om 16:26

Je kunt op de foto of op de titel klikken, dan ga je direct door naar de webshop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!