12 x kerstdessert

Het kerstdiner maak je helemaal compleet met een feestelijk kerst toetje. Ga je voor iets lichts met fruit of juist voor iets zoets met chocolade, of misschien allebei? In deze blog deel ik heel veel lekkere inspiratie voor het kerstdessert!

Tips nagerecht Kerst maken

Voordat je begint kun je jezelf de volgende vragen stellen: eten er kinderen mee of voeg ik een scheutje alcohol toe aan het dessert? Zijn er bepaalde diëten waar ik rekening mee moet houden? Glutenvrij, lactosevrij of een vegan dessert zoals vegan panna cotta met rood fruit of vegan lava cake met chocolade en sinaasappel.
Ga ik voor iets zoets of juist voor iets hartigs zoals een kaasplankje? Kun je niet kiezen, ga dan voor een grand dessert met 3 verschillende kleine toetjes op 1 bord. Dat kan uiteraard ook!

Kerstdessert voorbereiden

Veel Kerst nagerechten zoals ijs, pudding, mousse, tiramisu of een taart kun je van tevoren maken. Dit voorkomt een hoop stress en vaak moet een tiramisu of een pudding toch opstijven in de koelkast. En uit ervaring weet ik dat je dit soort gerechten beter een nacht in de koeling kunt zetten i.p.v. een paar uur. Wil je nog lekker natafelen, dan kun je na het dessert thee of koffie serveren met iets lekker erbij zoals een kerstkoekje of een plakje stoofperen cake. En zoek je nog een Kerst voorgerecht of hoofdgerecht voor het kerstdiner, kijk dan tussen al mijn kerstrecepten.

12 x Kerstdesserts

#1 Citroen tiramisu met Limoncello
  • Nagerecht
  • 30 min + 4 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Deze variant op de tiramisu met citroen en limoncello is een heerlijke afsluiter van je diner. Hij is lekker fris van smaak waardoor hij wat lichter is en minder zwaar dan traditionele tiramisu. De basis zijn uiteraard lange vingers, mascarpone en slagroom aangevuld met Limoncello en citroenen. Dit recept is ook leuk om in glaasjes te serveren als feestelijke afsluiter van het kerstdiner.

#2 Makkelijke chocolade mousse
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Voor dit makkelijke basisrecept voor luchtige chocolademousse heb je maar 4 ingrediënten nodig

#3 Crepe Suzette
  • Nagerecht
  • 45 min
  • 6 stuks
  • *

Een spectaculair toetje van dunne pannenkoekjes in sinaasappel eventueel geflambeerd met Grand Marnier

#4 Cranberry cheesecake
  • Nagerecht
  • 40 min + 50 min oventijd + 4 uur opstijven
  • 8 personen
  • *

Een van mijn favoriete cheesecakes. De frisse cranberry topping combineert namelijk perfect bij de romige cheesecake en het recept is ook ideaal om een restje cranberry compote mee op te maken. 

#5 Dulce de leche kerstdessert
  • Nagerecht
  • 3 uur 25 min + 50 min oventijd + 45 min wachttijd
  • 8 personen
  • *

Spectaculair kerstdessert met zelfgemaakt dulce de leche ijs, cake en pistachekoekjescake

#6 Viennetta ijstaart
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur wachten
  • 8 - 10 personen
  • *

Maak maar met 3 ingrediënten zelf deze viennetta ijstaart met laagjes roomijs en pure chocolade

#7 Pavlova taart
  • Nagerecht
  • 20 min + 100 min oventijd + afkoelen
  • 6-8 personen
  • *

Een heerlijk recept voor een pavlova taart in een krans vorm met vers fruit en slagroom, extra feestelijk voor Kerst!

#8 Chocolade lava cakejes (moelleux)
  • Bakrecept
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Iedereen is gek op deze heerlijke chocolade lava cakejes met vloeibare chocoladevulling, een perfect en verrassend dessert!

#9 Tiramisu
  • Nagerecht
  • 35 min + 12 uur opstijven
  • 4-6 personen
  • *

Het basisrecept voor klassieke tiramisu! Makkelijk en snel te maken en een ideaal dessert om van tevoren te bereiden.

#10 Panna cotta met frambozen in een glaasje
  • Nagerecht
  • 45 min + 8 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Dit dessert bereid je makkelijk een dag van te voren en maak je zeker indruk mee

#11 Romig dessert met Bastogne en kersen
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk toetje met maar 7 ingrediënten met laagjes van krokante koekkruimels, romige monchou vulling en kersen in saus

#12 Baked alaska recept
  • Nagerecht
  • 40 min + 8 uur invriezen
  • 8 personen
  • *

Deze spectaculaire ijstaart met ijs onder een laag cake en gebrand meringue schuim wordt ook wel omelette sibérienne genoemd en maak je met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk kerstdessert.

Vind je dit leuk?
27 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Eleonora 2 april 2020 om 14:36

Ga ik aantaal x eerst proberen

Jacobs 21 december 2019 om 13:25

Het zijn fijne recepten

Tabitha 16 december 2019 om 18:19

Echt super handig deze website!!!!!!!!!!!!!

Sandra 19 december 2019 om 11:08

Dank je, leuk om te horen :)