10 x voorgerechten voor kerst

Meestal ga ik bij een meerdere gangen kerstdiner uit van het hoofdgerecht en verzin ik daarna een voor- en nagerecht dat daar op aansluit. Als mijn hoofdgerecht bijvoorbeeld grotendeels uit vlees bestaat maak ik daar een voorgerecht bij dat vegetarisch is of vis bevat.

Zo houd je het menu in balans zorg je voor genoeg variatie. Soms bedenk ik ook een themadiner, bijvoorbeeld Italiaans of Frans. Dit is niet alleen leuk maar zo weet je ook zeker dat alles goed bij elkaar past. Om stress te voorkomen maak ik vaak het voorgerecht (of een gedeelte hiervan) al een dag van te voren. Zo hoef je op de dag zelf alleen het voorgerecht nog op te warmen of af te werken en kun je je volledig richten op het hoofdgerecht. Een Kerst voorgerecht moet ook niet te klein zijn maar ook niet te groot. Het moet juist een voorproefje zijn op de rest van het kerstdiner en smaken naar meer. Let er ook op dat je de grootte van de gerechten aanpast aan het aantal gangen. Voor een hoofdgerecht en dessert voor Kerst neem je een kijkje tussen mijn andere kerstrecepten.

10 x Kerst voorgerechten

#1 Tartaar van mango en avocado
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • **

Een frisse tartaar van mango met romige avocado is een perfect zomers voorgerecht

#2 Klassieke carpaccio
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

#3 Peer met geitenkaas uit de oven
  • Voorgerecht
  • 10 min + 12 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

#4 Bruschetta’s met biefstuk
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk hapje of voorgerecht van knapperige broodjes met plakjes biefstuk en Parmezaanse kaas om het diner mee te beginnen of te borrelen

#5 Aardappelsoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm, een makkelijk soeprecept maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel

#6 Salade met eendenborst en walnotendressing
  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Feestelijke salade voor de kerst met plakjes eendenborst, rode uiencompote en een walnotendressing

#7 Kipcocktail met sinaasappel
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Feestelijk maar toch heel simpel voorgerecht van gerookte kip met sinaasappel en een kerrie dressing in een glaasje

#8 Zalmbonbons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • **

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

#9 Coquilles met avocado doperwtenpuree
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • **

Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta

#10 Feestelijke salade met stoofpeer
  • Voorgerecht
  • 20 min + 5 oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

Bewaar
Print
Deel

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Reacties

Laat je reactie achter

Karin Staal 13 december 2020 om 20:14

Leuke website

Beantwoorden
Leni Gudde 13 december 2020 om 23:40

Leuke recepten die geen gekke ingrediënten vragen!

Beantwoorden
Roos 18 december 2020 om 20:47

Heel fijn

Beantwoorden
Tim 20 december 2020 om 17:38

Het zijn maar 9 voorgerechten

Beantwoorden
Jolanda 21 december 2020 om 11:17

Hele leuke site. Maak er vaak gebruik van. Dank voor de heerlijke recepten!!

Beantwoorden
Peter van Beerendonk 21 december 2020 om 18:45

Als nummer 10 zou je een mooie franse klassieker kunnen doen :Coquilles St. Jacques. Een mooi gerecht waar je zeker ook je eigen twist aan kunt geven. Zo maak ik een variant voor lactose-intolerante mensen met margarine, havermelk, walnoten en geroosterd broodkruim

Beantwoorden
Marlies 22 december 2020 om 12:37

Wat een leuke site, goeie foto’s, en heel overzichtelijk

Beantwoorden

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.