Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

10 x voorgerechten voor de kerst

Meestal ga ik bij een meerdere gangen kerstdiner uit van het hoofdgerecht en verzin ik daarna een voor- en nagerecht dat daar op aansluit. Als mijn hoofdgerecht bijvoorbeeld grotendeels uit vlees bestaat maak ik daar een voorgerecht bij dat vegetarisch is of vis bevat. Zo houd je het menu in balans zorg je voor genoeg variatie. Soms bedenk ik ook een themadiner, bijvoorbeeld Italiaans of Japans. Dit is niet alleen leuk maar zo weet je ook zeker dat alles goed bij elkaar past.  
 
Om stress te voorkomen maak ik vaak het voorgerecht (of een gedeelte hiervan) al een dag van te voren. Zo hoef je op de dag zelf alleen het voorgerecht nog op te warmen of af te werken en kun je je volledig richten op het hoofdgerecht. Een voorgerecht moet ook niet te klein zijn maar ook niet te groot. Het moet juist een voorproefje zijn op de rest van het diner en smaken naar meer. Let er ook op dat je de grootte van de gerechten aanpast aan het aantal gangen.
 
Hieronder heb ik de 10 lekkerste voorgerechten op een rijtje gezet die ideaal zijn als starter van je kerstdiner:
 
carpaccio amuse
 
 
 
 
rosbief_rolletjes
 
 
paddestoelensoep
rode_bieten_carpaccio
 
frisse_garnalen_cocktail
 
kijk hier voor nog meer kerstrecepten
 

 

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg