Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

10 x voorgerechten voor de kerst

Meestal ga ik bij een meerdere gangen kerstdiner uit van het hoofdgerecht en verzin ik daarna een voor- en nagerecht dat daar op aansluit. Als mijn hoofdgerecht bijvoorbeeld grotendeels uit vlees bestaat maak ik daar een voorgerecht bij dat vegetarisch is of vis bevat.

Zo houd je het menu in balans zorg je voor genoeg variatie. Soms bedenk ik ook een themadiner, bijvoorbeeld Italiaans of Frans. Dit is niet alleen leuk maar zo weet je ook zeker dat alles goed bij elkaar past. Om stress te voorkomen maak ik vaak het voorgerecht (of een gedeelte hiervan) al een dag van te voren. Zo hoef je op de dag zelf alleen het voorgerecht nog op te warmen of af te werken en kun je je volledig richten op het hoofdgerecht. Een Kerst voorgerecht moet ook niet te klein zijn maar ook niet te groot. Het moet juist een voorproefje zijn op de rest van het kerstdiner en smaken naar meer. Let er ook op dat je de grootte van de gerechten aanpast aan het aantal gangen. Voor een hoofdgerecht en dessert voor Kerst neem je een kijkje tussen mijn andere kerstrecepten.

10 x Kerst voorgerechten

#1 Carpaccio bonbons met courgette
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze bol van carpaccio is een feestje om uit te pakken en is gevuld met o.a. courgette en gedroogde tomaat

#2 Tartaar van mango en avocado
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • **

Een frisse tartaar van mango met romige avocado is een perfect zomers voorgerecht

#3 Aardappel preisoep
  • Voorgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Lekker makkelijk voorgerecht voor de kerst; romige preisoep met garnaaltjes

#4 Zalmcarpaccio met roomkaas
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Dunne plakjes zalm met een bolletje roomkaas met citroen en dille gegarneerd met zelfgemaakte croutons

#5 Rosbiefrolletjes met pesto
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 12 STUKS/4 PERSONEN
  • *

Ideaal voor de kerst; snelle en makkelijke rolletjes van rosbief gevuld met sla en een romig pesto mengsel

#6 Frisse garnalencocktail
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekker als voorgerecht op als hapje op een feestje; garnalencocktail met frisse mineola.

#7 Peer met geitenkaas uit de oven
  • Voorgerecht
  • 10 min + 12 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

#8 Bruschetta’s met biefstuk
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk hapje of voorgerecht van knapperige broodjes met plakjes biefstuk en Parmezaanse kaas om het diner mee te beginnen of te borrelen

#9 Salade met eendenborst en walnotendressing
  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Feestelijke salade voor de kerst met plakjes eendenborst, rode uiencompote en een walnotendressing

#10 Kipcocktail met sinaasappel
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Feestelijk maar toch heel simpel voorgerecht van gerookte kip met sinaasappel en een kerrie dressing in een glaasje

Reacties

Laat je reactie achter

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×