Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

10 x voorgerechten voor de kerst

Meestal ga ik bij een meerdere gangen kerstdiner uit van het hoofdgerecht en verzin ik daarna een voor- en nagerecht dat daar op aansluit. Als mijn hoofdgerecht bijvoorbeeld grotendeels uit vlees bestaat maak ik daar een voorgerecht bij dat vegetarisch is of vis bevat.

Zo houd je het menu in balans zorg je voor genoeg variatie. Soms bedenk ik ook een themadiner, bijvoorbeeld Italiaans of Japans. Dit is niet alleen leuk maar zo weet je ook zeker dat alles goed bij elkaar past. Om stress te voorkomen maak ik vaak het voorgerecht (of een gedeelte hiervan) al een dag van te voren. Zo hoef je op de dag zelf alleen het voorgerecht nog op te warmen of af te werken en kun je je volledig richten op het hoofdgerecht. Een voorgerecht moet ook niet te klein zijn maar ook niet te groot. Het moet juist een voorproefje zijn op de rest van het diner en smaken naar meer. Let er ook op dat je de grootte van de gerechten aanpast aan het aantal gangen. Voor het hoofdgerecht en dessert neem je een kijkje tussen mijn andere kerstrecepten.
 
Hieronder heb ik de 10 lekkerste voorgerechten op een rijtje gezet die ideaal zijn als starter van je kerstdiner:
 
carpaccio amuse
 
aardappel_prei_soep
brood_met_kalkoen_en_cranberry
 
tonijn avocado amuse
 
champignons_met_gorgonzola
 
rosbief_rolletjes
 
zalmbonbon
paddestoelensoep
 
rode_bieten_carpaccio

Carpaccio van rode biet

 
frisse_garnalen_cocktail

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×