10 x makkelijke kerstrecepten

Ben jij geen held of heldin in de keuken maar wil je toch een leuk en lekker kerstdiner maken? Geen probleem! Ik heb de meest makkelijke en simpele kerstrecepten op een rijtje gezet die in een handomdraai op tafel staan en geen moeilijke ingredienten bevatten.

Je vindt in deze top 10 makkelijke en feestelijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts voor Kerst. Je hebt voor deze recepten geen gekke ingredienten nodig en ze hebben ook geen ingewikkelde bereiding. En simpel hoeft niet te betekenen dat het minder lekker of luxe is. Door de gerechtjes leuk op te dienen kom je al een heel eind! Dat wordt stressvrij genieten van je kerstdiner!

10 x makkelijke kerstrecepten

#1 Rosbiefrolletjes met pesto
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Ideaal voorgerecht voor een feestdag: snelle en makkelijke rolletjes van rosbief gevuld met sla en een romig pesto mengsel.

#2 Kip met cranberry uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd + 30 marineren
  • 2 personen
  • *

Deze kip is gemarineerd met balsamicoazijn, sinaasappel en cranberry voor een heerlijk hoofdgerecht tijdens het Kerstdiner.

#3 Tony's chocolonely karamel zeezout mousse
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en lekker recept voor Tony's Chocolonely karamel zeezout mousse. Deze chocolademousse maak je met maar 3 ingrediënten en is een heerlijk luchtig toetje.

#4 Varkenshaas met spek en appel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijk kerstrecept van malse varkenshaas in een krokant jasje van spek met appel uit de oven

#5 Paddenstoelen ragout
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 pasteitjes
  • *

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar

#6 Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 20 min + 10 min koken
  • 6 personen
  • *

Deze heerlijke winterse pastinaaksoep is lekker romig van smaak. Deze pastinaaksoep is makkelijk om te maken en bijzonder lekker door een geheim ingrediënt...

#7 Gevulde zalm met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Zalm met een romige vulling van spinazie, een feestelijk gerecht voor de Kerst

#8 Portobello met pompoen risotto
  • Voorgerecht
  • 45 min + 5 min gratineren
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen gegratineerd met Parmezaanse kaas uit de oven.

#9 Romig dessert met Bastogne en kersen
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk toetje met maar 7 ingrediënten met laagjes van krokante koekkruimels, romige monchou vulling en kersen in saus

#10 Haricots verts met spek
  • Bijgerecht
  • 15 min + 12-15 min
  • 9 stuks
  • *

Dit klassieke bijgerecht van boontjes omwikkeld met spek uit de oven zijn altijd een feestelijke toevoeging aan je (kerst)diner

Vind je dit leuk?
9 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Denise 15 december 2019 om 14:19

Zou je de chocolade Mouse ook een dagje eerder kunnen maken?

Sandra 19 december 2019 om 11:10

Ja hoor, je kunt hem dan in de koelkast zetten. Dan stijft hij ook beter op.

Gerda 12 december 2019 om 15:25

Ziet er lekker uit wil het recept bewaren

Sandra 19 december 2019 om 11:12

Je kunt een account aanmaken op de site