7 x basisrecepten voor makkelijke sauzen

Vlees, pasta of groenten worden nog lekkerder in combinatie met een saus. Vaak wordt er een pakje of zakje gebruikt (wat ook kan natuurlijk). Maar met onderstaande basisrecepten laat ik zien hoe je ook heel makkelijk zelf een saus kun maken. En ook vind je er lekkere suggesties hoe je deze saus kunt gebruiken in een gerecht.

Eten bereiden kost tijd. Het is daarom heel logisch dat we snel geneigd zijn om naar een zakje te grijpen waarbij een beetje water en eventueel room toevoegen al snel genoeg is om een saus bij je maaltijd op tafel te kunnen zetten. Er zijn echter veel sauzen die je in een handomdraai zelf kunt bereiden! Vaak heb je een groot gedeelte van de ingrediënten al in huis en zo niet, dan toch zeker voor de volgende keer. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan tomatensaus of tzatziki saus. Of wat dacht je van mayonaise? Hieronder heb ik een lijstje samengesteld van een aantal recepten die ik graag met regelmaat zelf op tafel zet. Wat is jouw favoriete saus?

7 x basisrecepten voor makkelijke sauzen

#1 Witte wijnsaus
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept met maar 5 ingrediënten om zelf fluweelzachte witte wijnsaus te maken. Deze saus is lekker bij bijvoorbeeld vis of groenten.

#2 Zelfgemaakte romesco saus
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Maak in een paar minuten deze heerlijke Spaanse dip op basis van noten en geroosterde paprika

#3 Zelfgemaakte gorgonzolasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Met maar 6 ingrediënten maak je deze romige en smaakvolle gorgonzolasaus, lekker bij pasta of een stukje vlees zoals biefstuk

#4 Teriyakisaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 150 ml
  • *

Zelf deze Japanse teriyakisaus maak je met 6 ingredienten en is heerlijk in een wokrecept met vlees en/of groenten

#5 Snelle bolognesesaus
  • Bijgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.

#6 Pepersaus maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit lekkere romige pepersausje makkelijk zelf zonder pakjes of zakjes. Met een aantal basisingrediënten maak je deze pepersaus voor 4 personen in een handomdraai. Lekker bij gegrild vlees, groenten en aardappels.

#7 Satésaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kom
  • *

Het lekkerste recept voor zelfgemaakte satésaus met maar 5 ingredienten! En het duurt maar 5 minuten om dit heerlijke basisrecept voor pindasaus te maken

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel