5 x gevulde eieren

Gevulde eieren is een klassiek gerecht dat vaak tijdens Pasen of een feestje op tafel komt. Ze zijn vrij makkelijk te maken en er zijn veel variaties mogelijk. In deze blog laat ik zien wat voor lekkere ideetjes nog meer mogelijk zijn.

Varieer er op los met het klassieke recept voor gevulde eieren. Maak met behulp van deze recepten een schaal vol verschillende gevulde eieren.

Gevulde eieren maken

Wil je een schaal vol gevulde eieren maken? Daar maak je je visite vast heel blij mee. Je kunt gevulde eieren maken voor verschillende gelegenheden. Gevulde eieren met Kerst, Pasen of tijdens een viering. Maak gevulde eieren met kerrie, zalm of andere lekkere variaties.

1. Gevulde eieren (klassiek)

De klassieker op elk feestje of tijdens Pasen: gevulde eieren met kerrie en bieslook. Super makkelijk om zelf te maken met dit recept.

Ingrediënten
4 eieren
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel mosterd
Snufje paprika poeder
Snufje kerriepoeder
Verse bieslook

Klik hier voor de bereiding van de klassieke gevulde eieren met kerrie en bieslook.

2. Gevulde eieren met pesto

Een Italiaanse variant op de klassieke gevulde eitjes. Lekker met pesto die de vulling een heerlijke basilicum smaak geeft.

Ingrediënten
4 eieren
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel mosterd
1,5 eetlepel pesto
2 cherrytomaatjes
Verse basilicum blaadjes, optioneel voor garnering

Bereiding

Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Spoel ze daarna af onder koud water zodat ze schrikken. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Haal het eigeel met een vorkje of mesje eruit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd en pesto toe en meng goed door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes in de eiwitten. Door de olie van pesto kan het zijn dat de toefjes wat inzakken. Snijd de tomaatjes in vieren en garneer de eieren hiermee. Garneer optioneel met verse basilicumblaadjes.

Tip: Ook lekker om te variëren met zongedroogde tomaatjes.

3. Gevulde eieren met bacon

De zoute smaak van de bacon combineert heerlijke bij de romige gevulde eieren. Lekker met bosui als garnering.

Ingrediënten
4 eieren
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel mosterd
Snufje paprikapoeder
Snufje kerriepoeder
2 eetlepels baconreepjes
1 bosuitje

Bereiding

Bak de bacon krokant in een pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Spoel ze daarna af onder koud water zodat ze schrikken. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Haal het eigeel met een vorkje of mesje eruit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, paprikapoeder en kerriepoeder toe en meng goed door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes in de eiwitten. Verdeel de bacon en bosui erover.

4. Gevulde eieren met avocado

Een klassiek borrelhapje met een moderne twist van avocado.

Ingrediënten
4 eieren
0.5 avocado
2 cherry tomaten
5 gr bieslook
1 eetlepel citroensap
peper en zout
1 theelepel mayonaise

Klik hier voor de bereiding van de gevulde eieren met avocado.

5. Gevulde kerst eieren met zalm

Gevulde eitjes zijn bijna altijd wel een succes en deze zijn extra feestelijk door de toevoeging van gerookte zalm en granaatappel.

Ingrediënten
4 eieren
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
Snuf knoflook poeder
Snuf paprika poeder
Zout en peper
1 plakje zalm
1 eetlepel granaatappel pitjes
een paar takjes dille

Klik hier voor de bereiding van de gevulde kerst eieren met zalm.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

netty 15 april 2017 om 11:05

ik maak mijn gevulde eitjes met augurk heel fijn gehakt en tomaat zonder zaadjes ook heel fijn gehakt mengen met maonaise mosterd en peper en zout en eigeel heel lekker

Jeannet 26 maart 2016 om 11:28

Gevulde eieren met garnalen vind ik ook lekker

Monique Lippens 22 maart 2016 om 13:47

Gevulde eieren met zongedroogde tomaat. Schep er kleine stukjes zongedraagde tomaat door het basisrecept.