Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

3 x gevulde eieren

Gevulde eieren is een klassiek gerecht dat vaak tijdens Pasen of een feestje op tafel komt. Ze zijn vrij makkelijk te maken en er zijn veel variaties mogelijk. Ik heb de traditionele gevulde eieren met kerrie al op mijn site staan. Maar in deze blog laat ik zien wat voor lekkere ideetjes nog meer mogelijk zijn.

Basisrecept gevulde eieren - 8 stuks

Ingrediënten
4 eieren
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
snufje peper en zout

Kook de eieren ca 8 minuten in een pannetje met water. Haal ze er uit en spoel ze af onder de koude kraan. Pel ze daarna en snijd ze met een scherp mesje doormidden. Haal het eigeel er uit en doe in een kommetje. Voeg de mayonaise, yoghurt, peper en zout toe en prak tot een romig mengsel. Gebruik een spuitzak of een lepeltje om de eieren te vullen.

Gevulde eieren met zalm – 8 stuks

Een heerlijke combi van ei met gerookte zalm en dille. Niet alleen lekker maar ook een plaatje om te zien.

Ingrediënten
1 x basisrecept
paar takjes verse dille
1 plak gerookte zalm

Maak het basisrecept en voeg nog wat fijngesneden dille toe aan het eigeel mengsel. Doe de vulling in een spuitzak en maak een toef in ieder eitje. Snijd een klein reepje zalm af en rol dit op en leg op de vulling. Garneer met een beetje dille.

Gevulde eieren met pesto – 8 stuks

Een Italiaanse variant met pesto dat de vulling een lekkere basilicum smaak geeft.

Ingrediënten
1 x basisrecept
1,5 eetlepel pesto
2 cherrytomaatjes

Maak het basisrecept en roer de pesto door de vulling. Doe de vulling in een spuitzak en spuit deze in de eieren. Door de olie van pesto kan het zijn dat de toefjes wat inzakken. Snijd de tomaatjes in vieren en garneer de eieren hiermee.

Gevulde eieren met bacon – 8 stuks

De zoute smaak van de bacon combineert heerlijke bij de romige gevulde eieren

Ingrediënten
1 x basisrecept
2 eetlepels baconreepjes
1 bosuitje

Bak de bacon krokant in een pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Maak het basisrecept en vul de eieren met een toef van de vulling. Verdeel er wat bacon en bosui over.

Heb jij nog een lekker idee voor gevulde eieren, laat hieronder een reactie achter. Ik ben benieuwd!

 

Reacties

Laat je reactie achter

ML
Monique Lippens 22 maart 2016 om 13:47

Gevulde eieren met zongedroogde tomaat. Schep er kleine stukjes zongedraagde tomaat door het basisrecept.

J
Jeannet 26 maart 2016 om 11:28

Gevulde eieren met garnalen vind ik ook lekker

n
netty 15 april 2017 om 11:05

ik maak mijn gevulde eitjes met augurk heel fijn gehakt en tomaat zonder zaadjes ook heel fijn gehakt mengen met maonaise mosterd en peper en zout en eigeel heel lekker

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×