Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

3 x gezond ontbijten

Geen tijd, geen boodschappen in huis of geen zin om te eten ’s morgens, dat zijn denk ik de meest voorkomende redenen om het ontbijt over te slaan. Ook ik heb een lange tijd het ontbijt overgeslagen. Meestal at ik dan even snel een pakje Sultana’s of koekjes in de trein naar mijn werk. Nu ik meer bewust ben (en wordt) van eten weet ik dat dit niet goed is. Het ontbijt start je spijsvertering op en zorgt er ook voor dat je gedurende de dag minder snaait en snoept. Het is dan ook bewezen dat mensen die niet ontbijten sneller aankomen dan mensen die wel ontbijten. Hieronder vind je 3 van mijn favoriete gezonde ontbijtjes op een rij.
Met dit yoghurt ontbijt kun je eindeloos variëren. Zo vervang ik vaak de amandelen door walnoten of hazelnoten of ik voeg wat aardbeien, appel of banaan toe. Ook een schepje geraspte kokos is een aanrader. Chiazaadjes zijn een gezonde toevoeging, ze hebben geen smaak maar bevatten wel veel vezels, omega- 3 vetzuren, antioxidanten, proteïnen en mineralen.
 
yoghurtontbijt met noten
 

Toast met banaan

Ik ben wel echt een zoetekauw wat broodbeleg betreft. Het liefst eet ik jam of hagelslag op mijn brood op cracker. Dit recept is ook zoet maar wel gezond. Hüttenkäse is arm aan vetten en bevat weinig calorieën, in combinatie met brood en fruit heb je zo een compleet ontbijt. Wil je het helemaal goed doen dan kun je ook sneetjes zuurdesem brood gebruiken ipv gewoon bruin brood.
 

toast met banaan

 

Tropische smoothie

Smoothies zijn makkelijk, snel en lekker. Je kunt smoothies maken met fruit, maar ook met groenten. Om de smoothie vloeibaar te maken gebruik ik meestal yoghurt, melk, sinaasappelsap, kokosmelk of water. Om extra vezels aan je smoothie te voegen kun je er een schepje havermout in doen. Dit is mijn favoriete smoothie:
 

tropische smoothie

 
Wat is jouw favariete ontbijt?
 
 

Reacties

Laat je reactie achter

S
Shemara 26 juni 2013 om 22:04

Ziet er erg lekker uit allemaal! Ik heb laatst zelf granola gemaakt, dat is ook een super gezond ontbijt natuurlijk. Het recept kun je hier terug vinden: http://eerlijkereten.nl/granola-zelf-maken/

rk
ria de kok 27 juni 2013 om 06:56

Ik heb u recepten gezien ik zou ze graag per mail ontvangen het ziet er heel mooi en lekker uit.Dank u.

aa
aerts ann 29 juni 2013 om 19:25

lekkere recepten die ik graag via mijn mail wil ontvangen dank u

gs
g oppel swier 30 juni 2013 om 15:47

dag,mevrouw sandra
uw recepten vind ik fantastisch
en lekker zijn ze ook
kan ik van u ze in mijn email ontvangen.
heel veel dank.

ac
annie claes 30 juni 2013 om 16:58

recepten zien er lekker uit graag wil ik ze per E-mail ontvangen

S
Sandra 30 juni 2013 om 18:04

Hoi Ann
Je email was niet goed ingevuld zo je nog een berichtje kunnen sturen met het juiste email adres?
groetjes Sandra

S
Sandra 30 juni 2013 om 18:04

Hoi AnnJe email was niet goed ingevuld zo je nog een berichtje kunnen sturen met het juiste email adres?groetjes Sandra

j
jellie 11 juli 2013 om 14:50

Uw recepten zijn geweldig handig en lekker
Kan ik deze per e-mail ontvangen

Vriendelijke groet
jellie

O
Ontbijttips 30 juli 2013 om 10:59

Hallo, Leuk dat je nog eens benadrukt dat ontbijten zéér belangrijk is! Velen voelen zich niet goed in hun vel en beginnen dan maar te diëten terwijl alles begint met een gezond en evenwichtig ontbijt. Voor meer tips kan je naar de blog gaan van de leukste ontbijttips. Groeten.

M
Mary 9 augustus 2013 om 14:18

Ik ontbijt ook bijna altijd met een smoothie:

- 100 gr. ingevroren fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bosvruchten... Soms vries ik zelf in, soms ingevroren vanuit de supermarkt.
- 1 banaan
- 3 el. Turkse of Griekse Yoghurt
- 1 el honing
- scheut havermout

Even in de blender, hop in mn coffee-to-go beker en op naar het werk!

M
Mary 9 augustus 2013 om 14:18

Ik ontbijt ook bijna altijd met een smoothie:- 100 gr. ingevroren fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bosvruchten... Soms vries ik zelf in, soms ingevroren vanuit de supermarkt.- 1 banaan- 3 el. Turkse of Griekse Yoghurt- 1 el honing- scheut havermoutEven in de blender, hop in mn coffee-to-go beker en op naar het werk!

kk
kevin de kok 24 augustus 2014 om 15:13

het ziet er wel heel erg lekker uit maar als je griekse yoghurt ook veranderen in yoghurt

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×