Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

3 x gezond ontbijten

Geen tijd, geen boodschappen in huis of geen zin om te eten ’s morgens, dat zijn denk ik de meest voorkomende redenen om het ontbijt over te slaan. Ook ik heb een lange tijd het ontbijt overgeslagen. Meestal at ik dan even snel een pakje Sultana’s of koekjes in de trein naar mijn werk. Nu ik meer bewust ben (en wordt) van eten weet ik dat dit niet goed is. Het ontbijt start je spijsvertering op en zorgt er ook voor dat je gedurende de dag minder snaait en snoept. Het is dan ook bewezen dat mensen die niet ontbijten sneller aankomen dan mensen die wel ontbijten. Hieronder vind je 3 van mijn favoriete gezonde ontbijtjes op een rij.
Met dit yoghurt ontbijt kun je eindeloos variëren. Zo vervang ik vaak de amandelen door walnoten of hazelnoten of ik voeg wat aardbeien, appel of banaan toe. Ook een schepje geraspte kokos is een aanrader. Chiazaadjes zijn een gezonde toevoeging, ze hebben geen smaak maar bevatten wel veel vezels, omega- 3 vetzuren, antioxidanten, proteïnen en mineralen.
 
yoghurtontbijt met noten
 

Toast met banaan

Ik ben wel echt een zoetekauw wat broodbeleg betreft. Het liefst eet ik jam of hagelslag op mijn brood op cracker. Dit recept is ook zoet maar wel gezond. Hüttenkäse is arm aan vetten en bevat weinig calorieën, in combinatie met brood en fruit heb je zo een compleet ontbijt. Wil je het helemaal goed doen dan kun je ook sneetjes zuurdesem brood gebruiken ipv gewoon bruin brood.
 

toast met banaan

 

Tropische smoothie

Smoothies zijn makkelijk, snel en lekker. Je kunt smoothies maken met fruit, maar ook met groenten. Om de smoothie vloeibaar te maken gebruik ik meestal yoghurt, melk, sinaasappelsap, kokosmelk of water. Om extra vezels aan je smoothie te voegen kun je er een schepje havermout in doen. Dit is mijn favoriete smoothie:
 

tropische smoothie

 
Wat is jouw favariete ontbijt?
 
 
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (12)
kevin de kok - Reageren 24-08-2014 om 15:13 uur

het ziet er wel heel erg lekker uit maar als je griekse yoghurt ook veranderen in yoghurt

Mary - Reageren 09-08-2013 om 14:18 uur

Ik ontbijt ook bijna altijd met een smoothie:

- 100 gr. ingevroren fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bosvruchten... Soms vries ik zelf in, soms ingevroren vanuit de supermarkt.
- 1 banaan
- 3 el. Turkse of Griekse Yoghurt
- 1 el honing
- scheut havermout

Even in de blender, hop in mn coffee-to-go beker en op naar het werk!

Mary - Reageren 09-08-2013 om 14:18 uur

Ik ontbijt ook bijna altijd met een smoothie:- 100 gr. ingevroren fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bosvruchten... Soms vries ik zelf in, soms ingevroren vanuit de supermarkt.- 1 banaan- 3 el. Turkse of Griekse Yoghurt- 1 el honing- scheut havermoutEven in de blender, hop in mn coffee-to-go beker en op naar het werk!

Ontbijttips - Reageren 30-07-2013 om 10:59 uur

Hallo, Leuk dat je nog eens benadrukt dat ontbijten zéér belangrijk is! Velen voelen zich niet goed in hun vel en beginnen dan maar te diëten terwijl alles begint met een gezond en evenwichtig ontbijt. Voor meer tips kan je naar de blog gaan van de leukste ontbijttips. Groeten.

jellie - Reageren 11-07-2013 om 14:50 uur

Uw recepten zijn geweldig handig en lekker
Kan ik deze per e-mail ontvangen

Vriendelijke groet
jellie

Sandra - Reageren 30-06-2013 om 18:04 uur

Hoi AnnJe email was niet goed ingevuld zo je nog een berichtje kunnen sturen met het juiste email adres?groetjes Sandra

annie claes - Reageren 30-06-2013 om 16:58 uur

recepten zien er lekker uit graag wil ik ze per E-mail ontvangen

g oppel swier - Reageren 30-06-2013 om 15:47 uur

dag,mevrouw sandra
uw recepten vind ik fantastisch
en lekker zijn ze ook
kan ik van u ze in mijn email ontvangen.
heel veel dank.

aerts ann - Reageren 29-06-2013 om 19:25 uur

lekkere recepten die ik graag via mijn mail wil ontvangen dank u

ria de kok - Reageren 27-06-2013 om 6:56 uur

Ik heb u recepten gezien ik zou ze graag per mail ontvangen het ziet er heel mooi en lekker uit.Dank u.

Shemara - Reageren 26-06-2013 om 22:04 uur

Ziet er erg lekker uit allemaal! Ik heb laatst zelf granola gemaakt, dat is ook een super gezond ontbijt natuurlijk. Het recept kun je hier terug vinden: http://eerlijkereten.nl/granola-zelf-maken/

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm