Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

3 x high tea recepten + thee tips

Bij een high tea denk ik meestal aan allerlei zoete en hartige hapjes zoals mini sandwiches, scones, bonbons, quiches etc. Maar wat vaak vergeten wordt is dat de thee die je er bij serveert net zo belangrijk is. In deze blog vind je daarom naast 3 lekkere high tea recepten ook suggesties voor thee en handige tips.
 
Thee smaken
Met minimaal 3 kopjes per dag ben ik een echte theeleut. En voor elk moment van de dag of het jaar is er wel een geschikte thee te vinden. Nu het herfst is en de dagen korter en kouder worden heb ik behoefte aan een thee met verwarmende smaken zoals kaneel en zoethout.
 
Daarom was ik erg blij met een pakketje dat ik ontving van Zonnatura met daarin hun nieuwe smaken thee: chaimix, sterrenmix en bloesemmix. Deze thee is 100% biologisch en bevat alleen maar kruiden, geen gekke ingrediënten en toevoegingen dus. Omdat de thee vrij specifieke smaken bevat is het wel zo fijn als deze goed aansluiten bij de high tea hapjes. Daarom matchte ik de Zonnatura thee aan 3 recepten die ik maakte, namelijk mini quiche met salami, rocky road en mini sandwiches.
 
zonnatura high tea 01
zonnatura high tea 01

5 handige thee tips:

– Gebruik het liefst een zo puur mogelijke thee.
 
– Gebruik de juiste temperatuur:
Witte thee: 80 graden
Groene thee: 85 graden
Zwarte thee: 95 graden
Kruidenthee: 95 graden
 
– Gebruik altijd vers koud water in de waterkoker of ketel voor je thee gaat zetten
 
– Bewaar thee op een donkere plek. Licht kan namelijk de smaak beïnvloeden.
 
– Laat de thee voldoende trekken:
Witte thee 5 minuten
Groene thee 3 minuten
Zwarte thee 3 tot 5 minuten
Kruidenthee: 5 tot 7 minuten
 

Recept mini sandwich met komijnekaas + Bloessemmix

HAPJE – 10 MINUTEN – 8 STUKS
 
zonnatura high tea 03
Dit hartige hapje met vrij sterke smaken zoals mosterd en kaas combineert heerlijk bij de frisse bloemige smaak van de Bloessemmix
 
Ingrediënten:
8 mini (afbak)broodjes (in vieren gesneden boterham kan ook)
2 plakken komijnekaas
16 plakjes komkommer
handje sla
4 kleine tomaatjes
Mosterdsaus
 
Bereiding:
Bak de broodjes eventueel af in de oven. Halveer de broodjes. Snijd de plakken kaas in vieren en beleg de onderzijde van de broodjes hiermee. Leg de plakjes komkommer er op. Verdeel er een paar blaadjes sla over. Snijd de tomaatjes in vieren en leg ook het broodje. Maak het broodje af met een beetje mosterdsaus.
 
Tip: zet de broodjes eventueel vast met een prikkertje
 

Recept mini quiche met salami + Chaimix

HAPJE – 20 MIN + 30 OVENTIJD – 12 STUKS
 
zonnatura high tea 03

Chaimix is kruidig en toch zacht van smaak, heerlijk bij deze hartige mini quiches
 
Ingrediënten:
3 plakken bladerdeeg, ontdooid
2 eieren
100 ml room
40 gr salami, in kleine stukjes
1 theelepel Italiaanse kruiden
4 eetlepels geraspte kaas
1 stengel bosui, in kleine ringetjes
boter om in te vetten
 
Materialen:
Mini muffinvorm
 
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de mini muffinvorm in met een beetje boter. Snijd de plakken bladerdeeg in totaal in 12 kleine vierkantjes. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg en leg ze in de muffinvormpjes. Klop de eieren en de room door elkaar. Voeg de kruiden, salami en bosui toe en schep er goed doorheen. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg (ongeveer 1 flinke eetlepel per muffinvormpje). Bestrooi met een beetje kaas. Bak de mini quiches in ongeveer 30 minuten gaar en mooi bruin.
 
Tip: deze kleine quiches zijn zowel warm als koud lekker. Houd er wel rekening mee dat het deeg dan wat slap kan worden als je ze een dag van te voren maakt.
 

Recept chocolade rocky road + Sterrenmix

HAPJE – 20 MIN + 2 UUR WACHTEN – 12 TOT 15 STUKS
 
zonnatura high tea 03

De warme smaken van zoethout en steranijs komen nog beter tot zijn recht op een koude winterse dag in combinatie met chocolade
 
Ingrediënten:
100 gr boter
250 gr chocolade (melk, puur of een combinatie hiervan)
75 gr thee biscuitjes
75 gr marshmallows
scheutje agavesiroop (of honing)
3 eetlepels pistachenootjes
 
Materialen:
Bakvorm of ovenschaal met bakpapier
 
Bereiding:
Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met heet water). Voeg halverwege ook de boter en een scheutje agavesiroop toe en roer tot er een egale chocoladesaus is ontstaan. Knip de marshmallows in kleine stukjes en kruimel de koekjes grof. Leg een paar stukjes marshmallow en pistachenootje apart. Meng de rest van de marshmallows, koekjes en pistachenootjes in een kom. Giet de helft van de warme chocoladesaus er bij en schep met een houten lepel doorelkaar tot alles bedekt is. Doe het mengsel in de bekleedde bakvorm en druk goed aan met een lepel. Giet de andere helft van de chocolade er over heen. Garneer met wat marshmallows en pistachenootjes. Zet de rocky road minimaal 2 uur in de koelkast of als je niet zo lang kunt wachten 45 min in de vriezer tot alles goed gestold is. Snijd voor het serveren in stukken.
 
Tip: dit hapje is ideaal om een dag van te voren te maken en te bewaren in de koelkast.
 
afsluiting
 
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette