Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

5 vragen over super snel ontbijten + winactie

Ontbijten is niet altijd even makkelijk. Want hoe zet je in een paar minuten een lekker ontbijt op tafel? En wat eet je dan zoal? Hieronder geef ik jullie een kijkje in mijn ochtendritueel en geef ik tips en antwoord op vragen over super snelle ontbijtjes. Quaker had me namelijk gevraagd om Quaker Complete te proberen als ontbijt, hieronder lees je hoe jij ook kans maakt om deze ontbijtgranen gratis te proberen.
 

1. Hoe ziet jouw doordeweekse ochtend er uit?

Ik sta altijd rond 7.00 uur op, nou ja meestal snooze ik een keer en is het 10 over 7. Dan spring ik snel onder de douche en maak ik mezelf toonbaar. Rond half 8 maak ik het ontbijt klaar voor Eric en mij. We hebben de afspraak dat ik door de week voor het ontbijt zorg en Eric in het weekend een uitgebreid ontbijt maakt, goeie deal toch! Omdat onze dagen vaak vol gepland zijn hebben we een goede basis nodig. Daarom staat er om kwart voor 8 een kom met yoghurt, granen en vaak vers fruit op de ontbijttafel. Daarbij drinken we meestal koffie en een vers sapje. Rond 5 over 8 vertrekken we naar ons werk en kunnen we er weer tegenaan.
 
quaker 02
quaker 02

2. Wat is jouw favoriete snelle ontbijt?

We zijn geen echte broodeters, daarom eten we een kom met yoghurt, granen en fruit. Dit staat super snel op tafel en is een compleet ontbijt met zuivel, vezels en vitamine. Als granen eet ik het liefst een mix van verschillende soorten. Daarom is de geroosterde granenmix van Quaker Complete ideaal voor mij. Het is een rijk gevulde mix met haver, tarwe en gerst en is rijk aan vezels. Omdat de granen geroosterd zijn zorgen ze voor een lekkere knapperige bite. Voor de afwisseling zijn er 2 verschillende soorten Quaker Complete: een met Pecan- & Paranoten en een met cranberry.
 

Dit zijn mijn 3 favoriete snelle combi’s:

– Plantaardige zuivel met Quaker Complete Pecan- & Paranoten en een glaasje sinaasappelsap
– Magere yoghurt met Quaker Complete Cranberry en een groene smoothie
– Magere Griekse yoghurt met Quaker Complete Pecan- & Paranoten en een kop cappuccino
 

3. Sla je het ontbijt wel eens over?

Nee, ontbijten vind ik heel belangrijk. 1,5 jaar geleden ontbeet ik nooit, ik nam er de tijd niet voor en had meestal geen zin om zo vroeg iets te eten. Nu ontbijt ik elke ochtend, ook al heb ik maar weinig tijd.
 
quaker03
quaker 02

4. Let je op wat je eet?

Ja, in principe wel maar ik ga niet de hele ingrediëntenlijst controleren van producten. En het moet natuurlijk lekker smaken. Wel let ik steeds meer op kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen. In de granenmix van Quaker Complete zitten deze bijvoorbeeld niet in.
 

5. Wat zijn jouw tips voor het ontbijt?

  1. Zet alvast ontbijtspullen zoals kommetjes, lepels en kopjes op tafel de avond van te voren en bereid zo veel mogelijk voor, dit scheelt ’s morgens weer cruciale minuten.
  2. Geef jezelf een paar dagen te tijd als je niet gewend bent om te ontbijten, je lichaam moet even wennen aan het nieuwe eetpatroon.
  3. Maak bijvoorbeeld mueslirepen om ook gedurende de dag nieuwe energie op te doen.
  4. Drink veel vocht ’s morgens, je lichaam moet het vochtbalans weer op peil brengen.
  5. En lukt het echt niet om ’s morgens vroeg te ontbijten, neem dan je ontbijt mee naar je werk of voor in de trein. Gebruik bijvoorbeeld een beker om yoghurt en Quaker granenmix gescheiden mee te nemen.
 

Winactie

Om jullie kennis te laten maken met deze Quaker Complete granenmix mag ik 5 proefzakjes weggeven. Dus ben jij benieuwd, laat dan een reactie achter op deze blog wat jouw favo ontbijt is en wie weet zit jij binnenkort te genieten aan de aan de ontbijttafel.Je kunt reageren tot 9 december.
 
De winactie is inmiddels gesloten en de winnaars hebben per email een bericht ontvangen
 
Benieuwd naar nog meer ontbijtstories? Bekijk dan het verhaal van Simone op simoneskitchen.nl
 
 

Reacties

Laat je reactie achter

Marieke 1 december 2014 om 22:23

Mijn ontbijt ziet er heel eentonig uit. Boterham met vlokken ( ik hou van zoet beleg) en een beker drinkyoghurt. Het zou dus wel iets gezonder kunnen. Maarja, als de wekker al om zes uur gaat... maar zo'n Quacker ontbijt is zo te zien ook snel klaar dus daar is 's ochtends nog wel tijd voor. Het is ook een stuk gezonder dan die boterham dus ik hoop dat ik het mag uitproberen en dan voorgoed op de gezonde toer ga...

Beantwoorden
Fleur 2 december 2014 om 17:19

Mijn ontbijt is eigenlijk altijd yoghurt of kwark met warme rode en blauwe bessen en een beetje muesli. Maar deze cruesli wil ik ook wel proberen :)

Beantwoorden
pamela 3 december 2014 om 14:50

ik ontbijt vaak gevarieerd, 1 sneetje spelt brood met iets van kaas, of een bakje kwark met fruit-noten -of zelf gemaakte meusli
als ik jou combies zie lijk me dat lekker om te proberen , zeker ook als er net even minder tijd is om er even wat meer van te maken.
hoop dat ik het zelf mag gaan ervaren :-)

Beantwoorden
pamela 3 december 2014 om 14:50

ik ontbijt vaak gevarieerd, 1 sneetje spelt brood met iets van kaas, of een bakje kwark met fruit-noten -of zelf gemaakte meuslials ik jou combies zie lijk me dat lekker om te proberen , zeker ook als er net even minder tijd is om er even wat meer van te maken.hoop dat ik het zelf mag gaan ervaren :-)

Beantwoorden
Patries 3 december 2014 om 15:39

mijn ontbijt probeer ik af te wisselen. De ene keer is dat Optimel Yoghurt met cruesli en fruit, dan weer 2 crackers met jam of vruchtenhagel of gewoon een pompoenbroodje met vruchtenhagel en op zondag witte vlokken. Altijd met groene thee.

Beantwoorden
Carla 3 december 2014 om 16:46

mijn ontbijt maak ik al avond van te voren,moet nachtje in de koelkast,amandelmelk-havermouth-griekse yoghurt-noten-frambozen-zoetstof-cranberry's

Beantwoorden
Marie-José 3 december 2014 om 19:24

Quaker muesli naturel met yoghurt, dat vind ik zo lekker!!!

Beantwoorden
Til 3 december 2014 om 20:20

Mijn ontbijt is yoghurt met cruesli/muesli. Ooit geadviseerd daar ik darmklchten heb. Ik moest even wennen maar vind het super lekker! Zou deze cruesli graag willen uitproberen

Beantwoorden
Pernelle 3 december 2014 om 21:45

Ik heb laatst TEFF ontdekt, en momenteel is mijn favoriete ontbijt wat warme amandelmelk met teff, noten en bloemenhoning! Heerlijk!

Beantwoorden
mark 4 december 2014 om 21:08

Ik ontbijt elke doordeweekse morgen met een groene smoothie erg lekker en je krijgt er een energieboost van. Net wat ik nodig heb op de vroege morgen

Beantwoorden
Rik 5 december 2014 om 12:24

Ik eet vaak een schaaltje kwark met bijvoorbeeld vers fruit of met een lepel jam er door.
Ook maak ik vaak granola, superlekker en makkelijk om te maken

Beantwoorden
Rik 5 december 2014 om 12:24

Ik eet vaak een schaaltje kwark met bijvoorbeeld vers fruit of met een lepel jam er door.Ook maak ik vaak granola, superlekker en makkelijk om te maken

Beantwoorden
Erna Duijst 6 december 2014 om 16:33

mijn ontbijt bestaat iedere ochtend uit een schaaltje warme melk met daarin havermout van Quaker, dat idee hoorde ik van mijn zus ze had het horen vertellen voor de radio dat het zo gezond voor je is, en daarbij hadden ze gezegd het is ook nog goed voor je choresterol!! ik heb het toen geprobeerd en dacht ik zal het wel niet volhouden iedere ochtend aan de havermout ik zal wel terug vallen op de boterham, maar niets van dat alles, het bevalt mij uitstekend, en daarbij pers ik ook nog iedere ochtend twee sinaasappels uit,HOE GEZOND KAN JE ONTBIJT ZIJN!!!

Beantwoorden
Merel 6 december 2014 om 18:08

Ik eet meestal een kommetje met magere griekse yoghurt, noten, havermout, rozijnen, gedroogde abrikozen en cranberrys, lijnzaad en soms nog gewone muesli erbij en zoetstof.
Het lijkt me leuk deze een keertje te mogen proberen!

Beantwoorden
Merel 6 december 2014 om 18:08

Ik eet meestal een kommetje met magere griekse yoghurt, noten, havermout, rozijnen, gedroogde abrikozen en cranberrys, lijnzaad en soms nog gewone muesli erbij en zoetstof.Het lijkt me leuk deze een keertje te mogen proberen!

Beantwoorden
Roxanne Logister 6 december 2014 om 18:49

Vaak eet ik een boterham of broodje met (smeer)kaas bijvoorbeeld. Wat ik het liefste eet is een kom halfvolle of Griekse yoghurt met fruit. Soms met ontbijtgranen, soms met lekker veel seizoensfruit en bijv een paar drupjes honing. Ligt er net aan wat ik in huis heb. Mok sojamelk of rooibosthee er bij en ik ben klaar om de dag te beginnen!

Beantwoorden
joke Aalbers 7 december 2014 om 08:46

Lekkerhavermout met light sojamelk kokenhele liter koken. Altijd met fruit erbij.
Makkelijk als je alom zes uur ppstaat.
Geeft veel energie.

Beantwoorden
joke Aalbers 7 december 2014 om 08:46

Lekkerhavermout met light sojamelk kokenhele liter koken. Altijd met fruit erbij.Makkelijk als je alom zes uur ppstaat.Geeft veel energie.

Beantwoorden
Tr,Vonk 7 december 2014 om 13:20

Mijn ontbijtje is muesli compleet met stukjes banaan en een beetje honing er door,.heerlijk Kopje thee er bij en een kiwi. Mijn dag kan weer beginnen.

Beantwoorden
Iris 7 december 2014 om 17:03

ik ontbijt eigenlijk altijd saai met brood met appelstroop en ben wel in voor verandering

Beantwoorden
Marianne 7 december 2014 om 18:20

Ik ontbijt altijd met havermoutpap van amandelmelk. Appeltje, rozijnen en een snufje kaneel erdoor.... heerlijk. Ook lekker met kokosnelk, banaan en kokosrasp. Zo varieer ik er op los en wordt het geen sleurontbijt. Maar ook sojayoghurt met vers fruit en muesli gaat er wel in.

Beantwoorden
Sil 8 december 2014 om 11:44

Ik eet vaak kwark met daardoorheen maar net wat voorhanden is.
Deze geroosterde ontbijtgranen heb ik nog nooit geprobeerd.
Ga ik vast wel lusten.........:)

Beantwoorden
Sil 8 december 2014 om 11:44

Ik eet vaak kwark met daardoorheen maar net wat voorhanden is.Deze geroosterde ontbijtgranen heb ik nog nooit geprobeerd.Ga ik vast wel lusten.........:)

Beantwoorden
Dorien 8 december 2014 om 20:30

Yoghurt met vers fruit en granen lekkere thee en boterham met kaas. Om mijn dag in te zetten

Beantwoorden
margreet 8 december 2014 om 20:32

Ik ontbijt met een baj yoghurt, vers fruit, bij voorkeur aandbeitjes met kiwi en een 5 à 6 lepels cruelsi. Als ik na het ontbijt ga zwemmen, doe ik vaak een banaan door het ontbijt. Lekker gezond en met zo'n ontbijt kan ik de hele morgen door!

Beantwoorden
Miranda de Jong 8 december 2014 om 20:34

Ik kan daar kort ovrr zijn.
Erg gevarieerd van joghurt met muesli tot crackers.
Ik eet s morgens erg goed vindt ik van mezelf.
Groetjes Miranda

Beantwoorden
Miranda de Jong 8 december 2014 om 20:34

Ik kan daar kort ovrr zijn.Erg gevarieerd van joghurt met muesli tot crackers.Ik eet s morgens erg goed vindt ik van mezelf.Groetjes Miranda

Beantwoorden
marianne 8 december 2014 om 20:38

Ik ontbijt met biologische muesli aangevuld met noten, gojibessen en incabessen en granaatappel pitjes en biologische yoghurt of met 2 crackers met biologische belegen kaas en smeerkaas en een volkoren beschuit met jam of appelstroop. Meestal de ene dag het ene en de andere dag het andere.

Beantwoorden
Monique 8 december 2014 om 20:50

Ik eet elke ochtend 2 meergranen of volkoren crackers met suikervrije stroop. De crackers wissel ik per week af en ook elke dag een andere smaak suikervrije stroop. Heb appel/peer, framboos, kers en aardbei
Soms maak ik zelf granola van diverse soorten granen en noten, heerlijk van te voren te maken en makkelijk voor het ontbijt.

Beantwoorden
Monique 8 december 2014 om 20:50

Ik eet elke ochtend 2 meergranen of volkoren crackers met suikervrije stroop. De crackers wissel ik per week af en ook elke dag een andere smaak suikervrije stroop. Heb appel/peer, framboos, kers en aardbeiSoms maak ik zelf granola van diverse soorten granen en noten, heerlijk van te voren te maken en makkelijk voor het ontbijt.

Beantwoorden
Eveline 8 december 2014 om 20:51

Door de week ontbijten wij steeds met een groene smoothie. Avocado, rode bietjes, banaan, limoen, appel,... We zorgen dagelijks voor variatie. Een gezond en energierijk begin van de dag! Tijdens het weekend wordt er vaak geëxperimenteerd. Favorieten zijn receptjes met havermout: havermoutpannekoekjes met Griekse yoghurt, fruit en noten als topping, zelfgemaakte granola, warme havermout uit de oven met appel en kaneel. Het beste pannenkoeken recept staat trouwens op de achterkant van de Quaker havermout :-) Succes gegarandeerd!

Beantwoorden
Marjolein 8 december 2014 om 21:18

Ik hou 's morgens heel erg van kwark! Dus elke week koop ik 3 smaken kwark zodat ik wat kan varieren. 250 gram kwark met 3 scheppen muesli en dan afhankelijk van wat ik in huis heb, een handje gedroogde cranberries/abrikozen/pruimen of een halve appel erdoor. En soms een lepel zelfgemaakte jam als ik dat heb gemaakt. Grote mok thee... Mjamm!

Beantwoorden
Marianne 8 december 2014 om 21:37

Elke ochtend eet ik wat makkelijks omdat ik zolang mogelijk op bed wil blijven liggen maar ook de jongens op tijd op school wil hebben(dilemma) dussss pap, saaie pap, maar wel snel klaar :)

Beantwoorden
Renate 8 december 2014 om 22:42

Ik ontbijt eigenlijk niet en ik weet dat dit heel slecht is. Ik smeer wel de avond ervoor brood met vleeswaren en kaas en eet dat op mijn werk. Dus dan ben ik ongeveer een uur wakker. In het weekend eet ik ook graag yoghurt met iets

Beantwoorden
Helga 8 december 2014 om 22:54

mijn ontbijt is eenvoudig. Wel vaak met zelfgemaakte yoghurt wat muesli en soms fruit erbij. Maar op zondag geniet ik toch van een broodje uit de oven kopje thee jus en een gekookt eitje.

Beantwoorden
Ina 9 december 2014 om 06:34

Ik ontbijt elke morgen met een eiwitshake met yoghurt en een kruidenthee. Dit is voor mij een goesd start van de dag.

Beantwoorden
petra 9 december 2014 om 09:21

Ik neem meestal yoghurt met musli maar ik wil dit ondbijt zeker een keer proberen. Lijk me heerlijk

Beantwoorden
Tanja Derks 9 december 2014 om 11:52

Mijn ontbijt op een doordeweekse dag bestaat meestal uit een bakje vanilleyoghurt met cruesli. Als ik haast heb maak ik vaak een ontbijtshake klaar. In het weekend ontbijt ik meestal wat uitgebreider. Een lekker gekookt eitje met een hard broodje. Heerlijk! Ik ben altijd in voor iets nieuws, altijd maar hetzelfde wordt ook zo eentonig!

Beantwoorden
ivonne 9 december 2014 om 14:42

Mijn ontbijt bestaat uit een beker melk en yoghurt of havermout puur zonder suiker,en een kop koffie toe,ljikt me leuk om deze Quaker Complete granenmix ook eens uit te proberen

Beantwoorden
Carol 9 december 2014 om 18:37

Ik eet altijd appel in stukjes met wat cruesli en yoghurt. Ik heb nog niet eerder iets van Quaker geprobeerd. Ben wel nieuwsgierig. Ik wist niet dat zij zoveel verschillende variaties hebben.

Beantwoorden
Danielle K. 9 december 2014 om 18:40

Mijn favoriete snelle ontbijt is met krokante biologische muesli met nootjes, beetje honing erbij en 4 lepels volle yoghurt. Ja tegen alle principes in, maar... dat is om mijn buikje goed te vullen 's ochtends. Dolgraag zou ik dus eens iets anders willen proberen, zolang het wel krokant is en een beetje zoetig. Ik ben heel benieuwd.

Beantwoorden

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×