Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

5 x lunch voor onderweg + tips

Lekker en gezond eten onderweg kan nogal een uitdaging zijn. Zelf eet ik erg vaak onderweg, maar ik wil niet dat dit ten koste gaat van het eten van een lekkere lunch. Ik ging dus op zoek naar recepten die perfect zijn om mee te nemen.

Een saaie boterham met kaas is na een paar uurtjes onderweg niet meer lekker en soms mag je lunch best wat spannender zijn. Om ervoor te zorgen dat je lunch lekker blijft tot het moment dat je deze gaat eten heb ik de volgende tips.

8 x tips om je lunch mee te nemen:

  • Investeer in goede bakjes. Er zijn ook bakjes te koop met een koelelement, erg handig om je lunch goed koud te houden op warmere dagen.
  • Bewaar je dressings en sauzen altijd in een apart bakje. Een salade wordt al snel slap wanneer de dressing al over de salade gaat bij bereiding.
  • Restjes van het avondeten zijn een perfecte basis voor je lunch to go. Denk aan een pasta die koud gegeten kan worden, een restje salade of een stuk koude quiche. Allemaal erg lekker de volgende dag.
  • Wees creatief! Een plak bananenbrood, snack groenten en een handje noten kunnen ook een goede basis vormen voor een lekkere lunch.
  • Neem voldoende water mee. Voeg in de ochtend ijsklontjes aan het water toe om het goed koud te houden. Ook helpt het om je waterfles in te pakken in aluminiumfolie, zo blijft het langer koud.
  • Houd jij van soep tussendoor? Neem een thermosfles of bakje, verwarm de soep in de ochtend en vul de fles af. De soep zal een paar uurtjes warm blijven.
  • Crackers met hummus, komkommer en tomaatjes is een heerlijke lunch, maar dit kun je natuurlijk niet vooraf maken. Zelf neem ik aparte bakjes mee met een portie hummus, gesneden groenten en de crackers. Wanneer ik wil lunchen smeer in de crackers met een meegenomen mesje.
  • Wil je salade op je broodje of in je salade, neem dan harde groenten zoals spinazie of ijsbergsla in plaats van zachte slasoorten zoals rucola of bladsla. De eerste variant blijft langer goed.

Onderstaand zijn mijn favoriete lunch recepten voor onderweg:

Falafel wrap

Varieer met wraps zoals de wortel wrap, bieten wrap, volkoren wrap of een naanbrood.

Ei muffins

Deze muffins zijn zowel warm als koud erg lekker. Bij tankstations of supermarkten staat vaker een magnetron, hier kunnen de muffins in verwarmd worden.

Noodle soep to go

Ben je onderweg en heb je geen waterkoker bij de hand? Koop een beter theewater en gebruik dit voor je noodle soep. In supermarkten kun je gebruik maken van een gratis kopje theewater.

Summer rolls met pulled chicken

Dit is echt een zomerse lunch die erg lekker vind om mee te nemen, houd deze wel goed gekoeld in verband met de kip die erin zit.

Quinoa Lunch Salade

Dit is een salade perfect voor onderweg. De dressing van citroensap, olijfolie en peper en zout hoeft niet apart in een bakje meegenomen te worden, dit mag er gewoon bij. De salade zal lekker blijven door de keuze van hardere groenten en quinoa.

Deze blog is gemaakt door Jaimy

Reacties

Laat je reactie achter

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×