Snicker brownies recept + review Guilty Pleasures boek

Op 5 november was ik bij de boekpresentatie van het Guilty Pleasures kookboek van Sabine Koning. Als je haar nog niet kent dan moet je zeker een kijkje nemen op haar blog Ohmyfoodness.nl. Daar deelt ze dagelijks leuke en persoonlijke posts, lekkere recepten en reisverhalen.

Toen ze begin dit jaar haar idee twitterde om een boek te maken vol met foute lekkernijen waar je je bijna voor moet schamen kreeg ze tientallen enthousiaste reacties. En nu, bijna 9 maanden later, is het Guilty Pleasures kookboek er met 92 calorierijke zoete en hartige recepten.

Ik vind het super stoer van Sabine dat ze met haar boek tegen de trend in gaat van superfoods en gezond eten. Dit boek draait gewoon om puur genieten van lekker eten. Oké, om elke dag uit dit boek te koken zou ik ook weer niet aanraden. Maar iedereen wil toch af en toe schaamteloos een hap uit een dikke burger of Oreo Nutella ijs nemen. Ik wel tenminste ;)

omf boek 01
omf boek 03

Eerste indruk

Het boek is grappig geschreven met af en toe een knipoog. De hoofdstukken hebben bijvoorbeeld namen zoals Sexy Sweets, fingerlicking five en 180 degrees to heaven. Ook in haar disclaimer informeert Sabine nadrukkelijk dat iedereen die een vraag heeft m.b.t. het gezonder maken van een recept standaard beantwoordt wordt met 'nee'.

De vormgeving van het boek ziet er super gaaf en stoer uit, een beetje Miami inc. stijl. En ook de foto's zijn om je vingers bij af te likken. Toen ik hoorde dat Sabine de foto's van de gerechten allemaal zelf had gemaakt was ik wel onder de indruk.

omf boek 04
omf boek 02

Kijkje in het boek

Naast heel veel zoetigheid staan er ook veel hartige hapjes en complete maaltijden in. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Big Mac, kapsalon, kaas-uienbollen en homemade frieten (kwijl, kwijl). Maar ook voor de zoetekauwen genoeg keuze tussen bijvoorbeeld chocolade fudgetaart, Kinder Bueno cheesecake, donuts en crème brulee met Baileys.

Je snapt natuurlijk wel dat het voor mij bijna onmogelijk was om 1 recept uit te kiezen en te maken en delen met jullie. Ik was aan het twijfelen om de spekkoek te maken want die staat al heel lang op mijn lijstje om een keer te maken. Ook de appeltaart met Mars en Twix klonk erg aanlokkelijk. Maar het zijn uiteindelijk de Snickers brownies geworden omdat Snickers mijn ultieme Guilty Pleasure zijn. Vooral als ik bij de kassa sta bij de supermarkt moet ik er vaak eentje meenemen om vervolgens op de fiets naar huis op te eten.

De Snicker Brownies waren vrij makkelijk om te maken en super goed gelukt. Lekker smeuïg van binnen met krokante stukjes noot en iets zoutige karamel van de Snickers. Een super combi, zoals Sabine al zegt in haar boek.

Ik kan het Guilty Pleasures boek aan iedereen aanraden die zichzelf wil verwennen met heel veel zoets en lekkers. Al is het alleen maar door er af en toe doorheen te bladeren. En zoek je nog een leuk cadeau voor de feestdagen, dan valt dit boek vast en zeker in de smaak!

snicker brownies

Recept Snicker-brownies

BAKRECEPT - 50 MINUTEN - 16 STUKS

Ingredienten
200 gr ongezouten roomboter
200 gr pure chocolade
100 gr melk chocolade
4 eieren
200 gr donkerbruine basterdsuiker
150 gr zelfrijzend bakmeel
5 Snickers

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkant bakblik van 20 x 20 centimeter goed in (ik heb een ovenschaal met bakpapier bekleed, kan ook prima). Smelt de boter samen met beide soorten chocolade in een pannetje. Blijf erbij en zorg ervoor dat de chocolade niet verbrandt. Klop ondertussen de eieren samen met de donkerbruine basterdsuiker luchtig. Schenk het boter-chocolademengsel bij de opgeklopte eieren en klop dit met een garde direct goed oor zodat de eieren niet gaan stollen.

snicker brownies 01

snicker brownies 01

snicker brownies 01

snicker brownies 01

Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit er luchtig doorheen. Schenk de helft van het browniebeslag in het bakblik. Snijd de Snickers in stukken en verdeel deze over de laag browniebeslag in het bakblik. Schenk vervolgens de andere helft van het browniebeslag in het bakblik en strijk de bovenzijde glad met een spatel. Bak de Snicker-brownies in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Bij brownies mag het midden altijd nog wat nat zijn maar zeker niet vloeibaar.

Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Lucinda 10 januari 2016 om 19:11

Weet niet wat er mis is gegaan maar na een halfuur was het nog heel vloeibaar van binnen steeds weer terug in de oven en na een uur en 15min heb ik de hoop maar opgegeven. Erg jammer!

Michelle 28 november 2015 om 14:31

Damn it, wat zien die brownies er lekker uit. Volgens mij is dit boek echt speciaal voor mij gemaakt. Want zoals ik tot nu toe kan zien staat het boek vol met perfect matches made in heaven. Die ga ik denk ik op mijn verlanglijstje zetten!