Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Budget recept: aardappel roerbak met worst

Ik was laatst een recept aan het bedenken wat makkelijk op de camping te maken is, want ik denk dat helft van Nederland op dit moment lekker aan het genieten is van de vakantie. Bij de kassa in de supermarkt viel het op dat ik niet zo veel hoefde af te rekenen.

Ik bedacht me op dat moment ook dat ik al een tijdje geen nieuw budget recept geplaatst heb, dus bij deze. Deze aardappel roerbak is een complete maaltijd uit 1 pan en de groente zijn ook makkelijk te vervangen door bijvoorbeeld wortel en/of courgette. Voor ongeveer 1,88 euro heb jij een lekker roerbak pannetje op tafel staan.Bij dit recept heb ik de kruiden niet meegerekend in het budget omdat het z’n kleine hoeveelheden zijn. En mocht je toch een potje hiervoor aanschaffen dan kun je ze altijd nog gebruiken voor andere recepten, kruidenmixen en mengsels.

De recepten die ik maak voor deze budgetreeks zijn voor 4 personen en kosten in totaal niet meer dan 8 euro, dus 2 euro per persoon. Ze bevatten zo veel mogelijk verse ingrediënten en zijn een volwaardige maaltijd. De prijzen van dit recept zijn op basis van producten uit de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen, de groenteboer of andere supermarkten.

De totale kosten van dit recept zijn € 7,54: 4 = € 1,88 p.p.

Aardappel roerbak met worst

HOOFDGERECHT – 45 MINUTEN – 4 PERSONEN *

Ingredienten
270 gr (gekruide) worstjes € 3,00
600 gr aardappelpartjes of schijfjes € 0,95
2 paprika’s € 1,58
250 gr cherrytomaatjes € 0,99
150 gr maïs uit blik € 0,92
1 ui € 0,10

In huis:
1 teentje knoflook
1 a 2 theelepel paprikapoeder
Scheutje olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Snijd de worstjes in stukken bak in een wokpan of hapjespan in een klein beetje olijfolie rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Hak de ui en knoflook fijn en fruit ze in dezelfde pan in het vet van de worstjes. Voeg de aardappeltjes toe en bak al een omscheppend een minuut of 12.
Je kunt ze ook kort voorverwarmen in de magnetron of een paar min koken in een pan water zodat ze sneller gaar zijn. Snijd de paprika in stukjes en voeg toe aan de aardappeltjes. Breng het gerecht op smaak met flink wat peper, zout en paprikapoeder. Voeg de laatste 2 minuten de cherrytomaatjes en de uitgelekte maïs toe.
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)
Corina - Reageren 21-08-2017 om 18:32 uur

Lekker !

Bianca Brouwer - Reageren 06-08-2014 om 21:18 uur

Super ga ik zeker uit proberen

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette