Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Budget recept: aardappel roerbak met worst

Ik was laatst een recept aan het bedenken wat makkelijk op de camping te maken is, want ik denk dat helft van Nederland op dit moment lekker aan het genieten is van de vakantie. Bij de kassa in de supermarkt viel het op dat ik niet zo veel hoefde af te rekenen.

Ik bedacht me op dat moment ook dat ik al een tijdje geen nieuw budget recept geplaatst heb, dus bij deze. Deze aardappel roerbak is een complete maaltijd uit 1 pan en de groente zijn ook makkelijk te vervangen door bijvoorbeeld wortel en/of courgette. Voor ongeveer 1,88 euro heb jij een lekker roerbak pannetje op tafel staan.Bij dit recept heb ik de kruiden niet meegerekend in het budget omdat het z’n kleine hoeveelheden zijn. En mocht je toch een potje hiervoor aanschaffen dan kun je ze altijd nog gebruiken voor andere recepten, kruidenmixen en mengsels.

De recepten die ik maak voor deze budgetreeks zijn voor 4 personen en kosten in totaal niet meer dan 8 euro, dus 2 euro per persoon. Ze bevatten zo veel mogelijk verse ingrediënten en zijn een volwaardige maaltijd. De prijzen van dit recept zijn op basis van producten uit de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen, de groenteboer of andere supermarkten.

De totale kosten van dit recept zijn € 7,54: 4 = € 1,88 p.p.

Aardappel roerbak met worst

HOOFDGERECHT – 45 MINUTEN – 4 PERSONEN *

Ingredienten
270 gr (gekruide) worstjes € 3,00
600 gr aardappelpartjes of schijfjes € 0,95
2 paprika’s € 1,58
250 gr cherrytomaatjes € 0,99
150 gr maïs uit blik € 0,92
1 ui € 0,10

In huis:
1 teentje knoflook
1 a 2 theelepel paprikapoeder
Scheutje olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Snijd de worstjes in stukken bak in een wokpan of hapjespan in een klein beetje olijfolie rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Hak de ui en knoflook fijn en fruit ze in dezelfde pan in het vet van de worstjes. Voeg de aardappeltjes toe en bak al een omscheppend een minuut of 12.
Je kunt ze ook kort voorverwarmen in de magnetron of een paar min koken in een pan water zodat ze sneller gaar zijn. Snijd de paprika in stukjes en voeg toe aan de aardappeltjes. Breng het gerecht op smaak met flink wat peper, zout en paprikapoeder. Voeg de laatste 2 minuten de cherrytomaatjes en de uitgelekte maïs toe.

Reacties

Laat je reactie achter

Bianca Brouwer 6 augustus 2014 om 21:18

Super ga ik zeker uit proberen

Beantwoorden
Corina van der Meer-boers 21 augustus 2017 om 18:32

Lekker !

Beantwoorden
Franka 24 maart 2019 om 08:38

Deze hebben we al een aantal keer gemaakt en is ondertusse 1 van onze favoriet!! Heerlijk!

Beantwoorden

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99