Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Budget recept: Gepofte zoete aardappel met zuurkool

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje.

Zuurkool en aardappelen zijn een klassieke combinatie, maar ook zoete aardappelen zijn heerlijk met de zure Hollandse groenten. Juist het zoete van de aardappel past er perfect bij. In plaats van de standaard stamppot, worden deze aardappelen gepoft. Dat samen met spekjes, walnoten en rucola is een heerlijke Hollandse pot, maar dan net even iets anders.

De recepten die ik maak voor deze budgetreeks kosten niet meer dan 2 euro per persoon. Ze bevatten zo veel mogelijk verse ingrediënten en zijn een complete maaltijd. De prijzen bij de recepten zijn meestal gebaseerd op die van de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen of bijvoorbeeld de groenteboer.

De totale kosten van dit recept zijn € 7,82 : 4 = € 1,95 p.p

Gepofte zoete aardappel met zuurkool

HOOFDGERECHT – 10 MIN + 45 OVENTIJD– 4 PERSONEN

Ingrediënten:

1 kg zoete aardappel €2,79
250 gr zuurkool €0,59
70 gr spekjes €2,15
70 gr rucola €1,00
50 gr walnoten €1,39

Benodigdheden:
Aluminiumfolie

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappelen en prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Pak elke aardappel afzonderlijk in met aluminiumfolie en bak deze 45 minuten in de oven of tot ze helemaal zacht zijn. Bak in de tussentijd de spekjes krokant en stoof de zuurkool ongeveer 5 minuten in 2 eetlepels water. Hak ook de walnoten in grove stukken.

Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn, snijd ze dan aan de bovenkant in en vouw open. Vul de aardappel met een handje rucola, dan zuurkool en verdeel de spekjes er overheen. Maak af met gehakte walnoten.

Tip: zuurkool kun je rauw of gekookt eten. Wil je deze goed doorgekookt? Dan kun je deze ook 20 minuten laten stoven. Pas aan naar eigen smaak. Past niet alle zuurkool in de aardappel? Eet deze er dan los bij.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)
Jacqueline - Reageren 02-02-2018 om 14:06 uur

Wat kan ik nemen ipv spekjes? Ben allergisch voor varkensvlees. Alvast bedankt!

Hennie - Reageren 22-01-2018 om 13:39 uur

Net gevonden en ik vindt het erg leuk

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette