Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Budget recept: Gepofte zoete aardappel met zuurkool

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje.

Zuurkool en aardappelen zijn een klassieke combinatie, maar ook zoete aardappelen zijn heerlijk met de zure Hollandse groenten. Juist het zoete van de aardappel past er perfect bij. In plaats van de standaard stamppot, worden deze aardappelen gepoft. Dat samen met spekjes, walnoten en rucola is een heerlijke Hollandse pot, maar dan net even iets anders. Bekijk ook het recept voor deze lekkere basis zuurkool stamppot.

De recepten die ik maak voor deze budgetreeks kosten niet meer dan 2 euro per persoon. Ze bevatten zo veel mogelijk verse ingrediënten en zijn een complete maaltijd. De prijzen bij de recepten zijn meestal gebaseerd op die van de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen of bijvoorbeeld de groenteboer.

De totale kosten van dit recept zijn € 7,82 : 4 = € 1,95 p.p

Gepofte zoete aardappel met zuurkool

HOOFDGERECHT – 10 MIN + 45 OVENTIJD– 4 PERSONEN

Ingrediënten:

1 kg zoete aardappel €2,79
250 gr zuurkool €0,59
70 gr spekjes €2,15
70 gr rucola €1,00
50 gr walnoten €1,39

Benodigdheden:
Aluminiumfolie

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappelen en prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Pak elke aardappel afzonderlijk in met aluminiumfolie en bak deze 45 minuten in de oven of tot ze helemaal zacht zijn. Bak in de tussentijd de spekjes krokant en stoof de zuurkool ongeveer 5 minuten in 2 eetlepels water. Hak ook de walnoten in grove stukken.

Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn, snijd ze dan aan de bovenkant in en vouw open. Vul de aardappel met een handje rucola, dan zuurkool en verdeel de spekjes er overheen. Maak af met gehakte walnoten.

Tip: zuurkool kun je rauw of gekookt eten. Wil je deze goed doorgekookt? Dan kun je deze ook 20 minuten laten stoven. Pas aan naar eigen smaak. Past niet alle zuurkool in de aardappel? Eet deze er dan los bij.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Reacties

Laat je reactie achter

H
Hennie 22 januari 2018 om 13:39

Net gevonden en ik vindt het erg leuk

J
Jacqueline 2 februari 2018 om 14:06

Wat kan ik nemen ipv spekjes? Ben allergisch voor varkensvlees. Alvast bedankt!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×