Gepofte zoete aardappel met zuurkool

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Hoofdgerecht 10 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Bak in de tussentijd de spekjes krokant en stoof de zuurkool ongeveer 5 minuten in 2 eetlepels water.

  3. Hak ook de walnoten in grove stukken.

  4. Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn, snijd ze dan aan de bovenkant in en vouw open.

  5. Vul de aardappel met een handje rucola, dan zuurkool en verdeel de spekjes er overheen. Maak af met gehakte walnoten.

  6. Tip: zuurkool kun je rauw of gekookt eten. Wil je deze goed doorgekookt? Dan kun je deze ook 20 minuten laten stoven. Pas aan naar eigen smaak.

  7. Past niet alle zuurkool in de aardappel? Eet deze er dan los bij.

  8. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
17 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!