Budget recept: Gepofte zoete aardappel met zuurkool

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje.

Zuurkool en aardappelen zijn een klassieke combinatie, maar ook zoete aardappelen zijn heerlijk met de zure Hollandse groenten. Juist het zoete van de aardappel past er perfect bij. In plaats van de standaard stamppot, worden deze aardappelen gepoft. Dat samen met spekjes, walnoten en rucola is een heerlijke Hollandse pot, maar dan net even iets anders. Bekijk ook het recept voor deze lekkere basis zuurkool stamppot.

De recepten die ik maak voor deze budgetreeks kosten niet meer dan 2 euro per persoon. Ze bevatten zo veel mogelijk verse ingrediënten en zijn een complete maaltijd. De prijzen bij de recepten zijn meestal gebaseerd op die van de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen of bijvoorbeeld de groenteboer.

De totale kosten van dit recept zijn € 7,82 : 4 = € 1,95 p.p

Gepofte zoete aardappel met zuurkool

HOOFDGERECHT – 10 MIN + 45 OVENTIJD– 4 PERSONEN

Ingrediënten:

1 kg zoete aardappel €2,79
250 gr zuurkool €0,59
70 gr spekjes €2,15
70 gr rucola €1,00
50 gr walnoten €1,39

Benodigdheden:
Aluminiumfolie

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappelen en prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Pak elke aardappel afzonderlijk in met aluminiumfolie en bak deze 45 minuten in de oven of tot ze helemaal zacht zijn. Bak in de tussentijd de spekjes krokant en stoof de zuurkool ongeveer 5 minuten in 2 eetlepels water. Hak ook de walnoten in grove stukken.

gepofte zoete aardappel met zuurkool www.leukerecepten.nl
gepofte zoete aardappel met zuurkool www.leukerecepten.nl
gepofte zoete aardappel met zuurkool www.leukerecepten.nl
gepofte zoete aardappel met zuurkool www.leukerecepten.nl

Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn, snijd ze dan aan de bovenkant in en vouw open. Vul de aardappel met een handje rucola, dan zuurkool en verdeel de spekjes er overheen. Maak af met gehakte walnoten.

Tip: zuurkool kun je rauw of gekookt eten. Wil je deze goed doorgekookt? Dan kun je deze ook 20 minuten laten stoven. Pas aan naar eigen smaak. Past niet alle zuurkool in de aardappel? Eet deze er dan los bij.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Hennie 22 januari 2018 om 13:39

Net gevonden en ik vindt het erg leuk

Beantwoorden
Jacqueline 2 februari 2018 om 14:06

Wat kan ik nemen ipv spekjes? Ben allergisch voor varkensvlees. Alvast bedankt!

Beantwoorden
Rene 11 september 2021 om 16:28

Gerookte kip

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.