Hartige broodschotel

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.

Hoofdgerecht 25 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Voeg de reepjes ham toe en bak 3 minuutjes mee.

  3. Voeg dan ook de spinazie toe (kan bevroren of ontdooid).

  4. Als de spinazie helemaal ontdooid en geslonken is schep je de gedroogde tomaatjes er door.

  5. Laat het spinazie-mengsel uitlekken. In een vergiet of zeef en druk je het meeste van het vocht er uit.

  6. Snijd het brood in vieren (of kleiner).

  7. Klop de eieren los met de melk en mosterd en breng op smaak met een snufje peper en zout.

  8. Vet een ovenschaal in met boter of olie.

  9. Verdeel steeds wat brood met wat van het spinaziemengsel er tussen in de schaal. Herhaal dit tot alles op is.

  10. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met wat geraspte kaas.

  11. Bak de schotel ongeveer 40 minuten op 180° graden.

Heeft het gesmaakt?
66 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!