Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Budget recept: Pizza calzone met tonijn en broccoli

Een pizza calzone is net even iets anders en veel makkelijker te maken als je zou denken. Dit recept voor calzone met tonijn en broccoli is helemaal budget-proof!

Nog nooit eerder maakte ik een pizza calzone, maar met de video van leuke recepten erbij, bleek dit helemaal niet moeilijk te zijn. De smaken van olijf, broccoli en tonijn zijn erg lekker op een pizza, dus zeker ook in een dichtgevouwen pizza. Perfect recept wanneer je een goedkoop gerecht op tafel wilt zetten!

De recepten uit deze budgetreeks kosten niet meer dan 2 euro per persoon. De prijzen bij de recepten zijn meestal gebaseerd op die van de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen of bijvoorbeeld de groenteboer.

De totale kosten van dit recept: € 3,25 : 2 = € 1,63 p.p

Pizza calzone met tonijn en broccoli

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 2 PERSONEN
 
Ingrediënten
120 gr broccoli
450 gr Koopmans Italiaans pizzabodem
1 rode ui
1 blikje tonijn 110 gram
1 klein blikje tomatenpuree
300 gr gepelde tomaten
1 bol mozzarella
60 gr zwarte olijven

In huis:
Oregano of Italiaanse kruiden
Olijfolie
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 225 graden. Maak het deeg volgens de verpakking en rol uit tot twee ronde pizza bodems. Leg een vochtige theedoek over het deeg heen. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer deze twee minuten Maak de pizzasaus in de blender door de gepelde tomaten, tomatenpuree met de oregano, peper en zout te mengen. Snijd de uien in ringen en bak deze kort.

Snijd ook de mozzarella in kleine blokjes. Leg alle groenten nu klaar. Houd minimaal 2 eetlepels tomatensaus over en meng dit met een beetje olijfolie. Zet dit aan de kant. Voeg op de helft van de pizza bodems tomatensaus toe. Het kan zijn dat er een beetje over blijft. Voeg nu de olijven toe, tonijn, mozzarella en broccoli toe op de tomatensaus. Verdeel eventueel een beetje extra tomaten saus er overheen. Vouw nu de helft van het pizzadeeg zonder tomatensaus over de ingrediënten.

Duw nu de randen dicht en draai de rand nog een keertje om. Verdeel nu een beetje van het tomatensaus en olie mengsel over de bovenkant van de calzone. Bak de calzone pizza’s nu af in ongeveer 15 minuten.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (3)
Pizza - Reageren 10-04-2018 om 8:57 uur

Wat een leuke tip voor een pizza recept. Lekker, gezond en voor de hele familie

Jonas De Roeck - Reageren 04-04-2018 om 19:40 uur

Je hebt nu een Koopmans pizzabodem gebruikt, maar in de Albert Heijn hebben zo ook van die heel lekkere bloemkool en pompoen pizza bodems. Ik zag ze recent nog in promotie staan in de wekelijkse AH folder op https://www.folderbode.nl/ . Ook een echte aanrader als pizzabodem!

jeroen - Reageren 11-03-2018 om 16:44 uur

Als je zou denken, zouden alle recepten gemakkelijker zijn dan als je niet zou denken.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette