Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Budget recept: ovenschotel met gehakt

Deze ovenschotel met gehakt en puree is het tweede recept uit de budgetreeks. De vorige keer had ik namelijk pasta met spinazie-roomsaus gemaakt.

Deze ovenschotel met gehakt heb ik gemaakt toen mijn broer Robert en zijn vriendin kwamen eten.Robert kennende is hij een flinke eter en houd hij wel van een stevige maaltijd. De ingrediënten voor dit recept zijn vrij basic. Ik koop meestal geen voorgesneden groenten, alleen als ik erge haast heb. Het is vaak een stuk goedkoper om zelf groenten en aardappelen te wassen en te snijden, dus als je de tijd hebt kan dit flink in de portemonnee schelen.

De recepten die ik maak voor deze budgetreeks zijn voor 4 personen en kosten in totaal niet meer dan 8 euro, dus 2 euro per persoon. Ze bevatten zo veel mogelijk verse ingrediënten en zijn een volwaardige maaltijd. De prijzen van dit recept zijn op basis van producten uit de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen, de groenteboer of andere supermarkten.

De totale kosten van dit recept zijn € 6,33 : 4 = 1,58 p.p.

Ovenschotel met gehakt

HOOFDGERECHT – 50 MIN + 25 OVENTIJD – 4 PERSONEN **

Ingredienten
Aardappelen 1 kg = € 0,83
100 ml melk = € 0,10
75 gr katenspek = € 1,20
300 gr gehakt h.o.h = € 1,89
1 rode paprika = € 0,69
250 gr winterpeen = € 0,25
1 blikje tomatenpuree = € 0,23
1 Ui = € 0,10 ct
250 gr champignons = € 0,99
1 theel paprikapoeder = € 0,05

In huis:
1 teentje knoflook
klontje boter
Peper en zout

Materialen
Ovenschaal

Bereiding
Kook de aardappelen in ca 20 min gaar. Snijd ondertussen de ui, knoflook, winterpeen, paprika in stukjes en de champignons in schijfjes. Giet de aardappelen af en pureer ze met een stamper fijn. Giet de melk erbij en voeg het klontje boter toe en meng tot een mooie puree. Breng de puree op smaak met een beetje peper en zout.

Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een klein beetje boter in een pan en bak de knoflook, ui en wortel 2 minuten. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Doe de paprika bij het gehakt en bak deze een minuut of 5 mee. Bak in een apart pannetje de champignons gaar.

Roer de tomatenpuree, paprikapoeder en de champignons door het gehaktmengsel en meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er over. Leg een paar plakjes katenspek er over en zet ongeveer 25 min in de oven.

 

Reacties

Laat je reactie achter

SW
Suzanne Wijnmalen 21 februari 2016 om 20:11

Smaakte goed. Beetje raspkaas over de puree gestrooid ?. Voor herhaling vatbaar.

S
Sandra 22 februari 2016 om 10:08

Hoi Suzanne, thanks! kaas er over is altijd een goed idee ;)

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×