Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Budget recept: gevulde pannenkoek

Ik ben gek op pannenkoeken, het liefst eet ik ze met appel en stroop. Maar Eric houd meer van hartige pannenkoeken dus speciaal voor hem maakte ik deze pannenkoeken met een vulling van champignons, paprika en ham.

Pannenkoeken zijn over het algemeen een goedkope maaltijd. De drie basisingrediënten bloem, melk en eieren zijn niet duur en heb ik meestal al in huis. Je kunt deze pannenkoeken ook vullen met groenten of andere ingrediënten die je nog in de koelkast hebt liggen. Zo creëer je helemaal een goedkope maaltijd. Met dit recept maakte ik 6 gevulde pannenkoeken. Ze zijn vrij machtig dus na 1,5 pannenkoek zat ik al helemaal vol. Maar voor de grote eter kun je op 2 rekenen.

De totale kosten van dit recept zijn € 5,02 : 3 = 1,67 p.p.

Gevulde hartige pannenkoek

HOOFDGERECHT 50 MIN + 10 OVENTIJD – 6 STUKS**

Ingredienten
200 gr bloem = € 0,18
2 eieren = € 0,40
500 ml melk = €0,54
30 gr boter = €0,10
125 creme fraiche (light) = €0,61
250 gr champignons = €0,75
1 rode paprika = €0,79
200 gr hamreepjes = €1.35 (lidl)
Geraspte kaas = €0,30
Snufje zoutMaterialen
Grote ovenschaal
Mixer

Bereiding
Zeef de bloem in een kom en mix de eieren, melk en zout er door. Mix totdat er geen klontjes meer in zitten. Laat het pannenkoekbeslag even staan en snijd ondertussen de champignons en paprika in stukjes. Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de hamreepjes licht bruin. Voeg de paprika en champignons toe en bak even mee.

Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep ongeveer 1 soeplepel pannenkoekbeslag er in en draai met de pan totdat de hele oppervlakte bedekt is met een laagje beslag. Bak de pannenkoek aan de onderkant goudbruin en draai hem daarna om. Herhaal dit totdat je 6 pannenkoeken hebt.
Verwarm de oven op 200 graden. Roer de crème fraiche door het ham en groente mengsel en schep wat in een lijn op de pannenkoek. Rol de pannenkoek op en leg hem in een ingevette ovenschaal. Doe dit totdat je 6 mooie pannenkoekrollen naast elkaar hebt liggen. Bestrooi met kaas en zet ongeveer 10 min in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel