Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Budget recept: gevulde courgette

Het is weer tijd voor een lekker recept voor een klein prijsje. Deze gevulde courgettes zijn makkelijk te maken en bevatten bovendien veel groenten. Om er een Mexicaans tintje aan te geven heb ik verschillende kruiden gebruikt zoals komijn en paprikapoeder.

Mijn kast staat vol met kruidenpotjes die ik in de loop van de jaren verzameld heb. In plaats van kant en klare kruidenmixen te kopen maak ik meestal mijn eigen kruidenmengsel. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen mix maken voor nasi, Indiase garam masala, shoarma, kip tandoori, Italiaanse kruiden of cajun kruiden. Het duurt misschien even voorat je alle kruiden in huis hebt maar uiteindelijk kun je er lang mee vooruit.

Bij dit recept heb ik de kruiden niet meegerekend in het budget omdat het z’n kleine hoeveelheden zijn. En mocht je toch een potje hiervoor aanschaffen dan kun je ze altijd nog gebruiken voor andere kruidenmixen en mengsels.

De totale kosten van dit recept zijn € 5,89 : 4 = 1,47 p.p.

Mexicaans gevulde courgette

HOOFDGERECHT – 40 MIN + 20 OVENTIJD – 4 STUKS *

Ingredienten
2 grote courgettes 0,59 x 2 = € 1,18
250 gr gele rijst = € 0,99
3 tomaten = € 0,57
300 gr h.o.h gehakt = € 1,75
150 gr mais uit blik = € 0,95
4 plakken cheddarkaas = € 0,35
1 ui = € 0,10
 
In huis
1 teentje knoflook
1 theel paprikapoeder
1 theel komijn, gemalen
snufje chilipoeder
Peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de ui en het teentje knoflook fijn. Fruit deze in een pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul. Voeg de paprikapoeder, komijn, chili en peper en zout toe. Giet de mais af en voeg toe aan het gehakt.
Snijd de tomaten in blokjes en schep ook door het gehakt. Proef of het mengsel lekker op smaak is en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe. Snijd de courgettes doormidden en hol ze met een lepel uit. Snijd ook van de onderkant een dun reepje af (met dunschiller) zodat de courgettes goed blijft liggen.
Leg ze in een ovenschaal. Vul de courgettes met het mexicaanse gehakt mengsel en verdeel stukjes of geraspte cheddarkaas er op. Zet ongeveer 20 min in de oven. Kook ondertussen de rijst gaar. Serveer de gevulde courgette met de rijst.

Reacties

Laat je reactie achter

S
Sanne 7 september 2014 om 12:35

Vanavond ga ik deze uitproberen. Lijkt me lekker!

S
Sanne 7 september 2014 om 12:35

Vanavond ga ik deze uitproberen. Lijkt me lekker!

T
Thijs 29 juli 2015 om 17:03

Super recept!!! Al meerdere malen gegeten echt een aanrader lekker makkelijk maar zeer lekker!

M
Margit 13 januari 2016 om 07:27

Heb het gisteren gemaakt en het was echt heerlijk.. Dit ga ik zeker vaker maken

M
Maarten 27 september 2016 om 21:11

Net gemaakt, heerlijk om te eten en best makkelijk ook nog ?

S
Sandra 28 september 2016 om 16:36

Goed om te horen Maarten!

J
Judith 24 september 2018 om 19:15

Vanavond gemaakt.... ik ben nogal van de bonen bij een Mexicaans recept dus heb ik er kidneybonen doorheen gedaan.. samen met mijn dochter gemaakt en ik zeg… JAHAMMIE!!!!

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×