10 x lekkere recepten voor april

Eindelijk begint het lente te worden, en dat zien we ook aan de groenten en fruit op ons bord. Laat je in deze blog inspireren met lekkere lenterecepten voor de maand april.

De lekkerste recepten met groenten en fruit dat in april in het seizoen is, verzamelen we in deze blog voor jou. Wat voor lekkers ga jij bereiden?

Van asperges tot rabarber

Ik heb al de eerste asperges gepot in de winkel. Ik ben er dol op en je kunt er lekker mee varieren, lees ook deze blog met 10 x asperge recepten. Maar ook rabarber en raapstelen zijn er weer. En langzaam beginnen de pruimen, nectarines en aardbeien ook weer lekker te worden van smaak. Maar ook de wat winterse groenten zoals witlof, rode bieten, boerenkool en wortel zijn nog volop verkrijgbaar en in het seizoen. Dus je hebt in april het beste van twee werelden. Geniet er van.

10 x de lekkerste recepten voor april

#1 Spruitjessoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Perfect recept voor deze lekkere romige spruitjessoep die extra dik is door het gebruik van aardappel. Serveer er wat zoete stukjes appel in voor een lekkere twist.

#2 Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

#3 Bietensalade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.

#4 Rabarber crumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker toetje of zoet tussendoortje van een laagje rabarber met een krokante crumble laag, lekker met ijs of yoghurt

#5 Hollandse traybake met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

In 10 minuten doe je alle voorbereidingen voor deze makkelijke traybake met aardappels, bloemkool en wortel. Lekker met een frisse yoghurtdip met munt.

#6 Pasta met raapstelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk lente recept voor spaghetti met knoflook en verse raapstelen geserveerd met romige mozzarella

#7 Galette met aardbeien en perziken
  • Nagerecht
  • 55 min + 1 uur wachten
  • 6 stukken
  • *

Makkelijke zomerse fruittaart met perziken en aardbeien in een knapperig korstje deeg

#8 Paksoi recept met noedels
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke paksoi roerbak met teriyakisaus geserveerd met noedels, champignons en kip of vega stukjes uit de wok.

#9 Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

#10 Gevulde ananas met rijst en garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Gebakken rijst met garnalen en groenten geserveerd in een bakje van ananas. Op deze manier serveer je een indrukwekkend en zomers gerecht aan je gasten.

Vind je dit leuk?
12 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel