De 10 beste recepten van augustus

De maand augustus zit er weer op. Tijd voor een lijstje met de meest populaire recepten van afgelopen maand!

De maand augustus stond vooral in het teken van warm weer en de hittegolf. Wat was het warm! En dan is de vraag wat ga je eten als het zo warm is? Het liefst iets wat snel klaar is en lekker fris van smaak. En dat zag je ook terug in de zoekresultaten. Vooral snelle recepten en salades waren populair. En natuurlijk de gazpacho! Ook kwamen er verschillende ijsrecepten online en bereidingen voor ijskoffie.

Maar ook klassiekers die altijd wel populair zijn staan in het lijstje zoals spaghetti met balletjes en bananenbrood. Ik ben benieuwd wat september voor ons in petto heeft. Ik ben inmiddels achter de schermen weer druk bezig met herfstrecepten met o.a. pompoen, appels en noten. En ook ben ik in september jarig en komt mijn boek uit op 8 september. Genoeg reden voor feestelijke recepten en een bijzondere verjaardagstaart in september.

#1 Poké bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 bowls
  • **

Maak nu zelf deze makkelijke en lekkere verse Pokebowl met in soja gemarineerde tonijn, verse groenten en rijst! Echt een aanrader!

#2 Zelf falafel maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10-12 stuks
  • **

Super lekkere zelfgemaakte falafel balletjes op basis van kikkererwten en kruiden, inclusief stap voor stap uitleg en foto’s. Lekker op een pita broodje of wrap!

#3 Frappuccino mokka
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 glazen
  • *

Hoe maak je zelf een lekkere frappuccino, een Ijskoude koffie drink met chocolade en slagroom? Probeer dit recept eens!

#4 Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Maaltijdsalade met kruidige (vega) kip en geroosterde kikkererwten gecombineerd met mango en cashewnoten en een frisse dressing

#5 Spaghetti met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Klassieke pasta van spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes in een tomatensaus, hier smult iedereen van!

#6 Vanille roomijs maken
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur opstijven
  • 8 porties
  • *

Met maar 3 ingredienten en zonder ijsmachine maak je super makkelijk heerlijk vol en romig ijs dat makkelijk schepbaar is.

#7 Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept: vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus!

#8 Pastasalade met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijke salade met pasta en tonijn uit blik met een Italiaanse twist van pesto en basilicum

#9 Bananenbrood gezond recept
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 50 min oventijd
  • 1 cake
  • **

Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel.

#10 Guacamole
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Lekkere guacamole maken? Deze heerlijke romige Mexicaanse dip van avocado is lekker als dip bij nacho's of gebruik de guacamole als topping bij je tortilla wraps of taco's!

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

alonia 7 september 2020 om 15:06

leuk

Beantwoorden
Dees1307 7 september 2020 om 19:26

Leuke website

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.