De 10 beste recepten van februari

De maand februari zit er weer op. Er kwamen weer een heleboel lekkere nieuwe recepten online, tijd voor een lijstje met de meest populaire recepten van deze korte maand!

Ik denk dat de maand februari vooral in het teken stond van sneeuw en kou. Ik vond het de eerste dag of twee dagen leuk maar daarna was ik er wel weer klaar mee en nu verlang ik echt naar de lente. En daar begint het ook steeds meer op de lijken. Ik heb al lekker in het zonnetje in de tuin gezeten en ik merk dat mijn zin in stevige winterse kost omslaat naar frisse lichtere lenterecepten. Die staan binnenkort ook op de planning om mee aan de slag te gaan.

Maar voor nu nog even wat winterse recepten in dit lijstje, de erwtensoep was erg populair afgelopen maand en ook de boerenkoolstamppot. En de stroopwafelcake die online kwam begin februari was ook een grote hit! Welke is jouw favoriet?

#1 Babi pangang
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

#2 Chai tea latte maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf een kruidig en verwarmend chai latte drankje van melk, zwarte thee en diverse kruiden zoals kaneel en kardemom

#3 Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

#4 Spinazie risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige vegetarische risotto met spinazie, 2 soorten kaas en een lekkere crunch van pijnboompitten.

#5 Mexicaanse bonenschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • **

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

#6 Stroopwafelcake
  • Bakrecept
  • 30 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • **

Heerlijke zoete cake met stukjes stroopwafel en een topping van een simpele karamel saus van fudge en stukjes stroopwafels

#7 Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • **

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

#8 Broccolisoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Met dit eenvoudige basisrecept maak je zelf in 20 minuten deze lekkere verse broccolisoep, inclusief een handige stap voor stap video

#9 Boerenkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter

#10 Boterkoek met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Geef de Oud-Hollandse boterkoek een heerlijke en leuke twist van appel en een vleugje kaneel, echt een plaatje om te serveren en makkelijk om te maken

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Willy de Wit 9 maart 2021 om 16:00

Lekkere recepten

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.