10 x lekkere recepten voor de maand oktober

Ben jij al klaar voor de herfst? Met deze 10 verwarmende herfst recepten lukt dat zeker. Bekijk de top 10 recepten voor oktober met o.a. een heerlijke ovenschotel, soep, crumble en groentetaart.

Groenten en fruit in het seizoen oktober

Oktober betekent dat het officieel herfst is. Tijd voor gezellige avonden met warme gerechten en smaken. We gaan weer soepen, ovenschotels, quiches en gerechten met herfstige groenten en fruit maken. Maak bijvoorbeeld iets verwarmends met pompoen, wortel, paddenstoelen of peer. Of maak een heerlijke warme drank zoals deze kurkuma latte of warme chocolademelk met speculaas. Zo krijg je toch zin in de herfst?

Onze nieuwste blog brengt je de 10 heerlijkste recepten voor oktober, van een pompoen ovenschotel tot een knapperige salade met peer en walnoot en een appelcrumble herfstdessert waar iedereen blij van wordt. Proef de smaken van oktober en vind nieuwe favorieten om te bakken en koken. Bekijk de top 10 hier.

10 x de lekkerste recepten voor oktober

#1 Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.

#2 Spruitjessoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Perfect recept voor deze lekkere romige spruitjessoep die extra dik is door het gebruik van aardappel. Serveer er wat zoete stukjes appel in voor een lekkere twist.

#3 Salade met peer en walnoot
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht

#4 Appelcrumble
  • Nagerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk toetje van appel met kruimel, heel simpel om te maken in 15 minuten en lekker met een bolletje ijs of slagroom.

#5 Hartige groentetaart met pastinaak
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze quiche is helemaal vegetarisch en bevat lekker veel groenten zoals pompoen, courgette en pastinaak

#6 Sticky champignons met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Champignons en shiitake paddenstoelen in een heerlijke ‘plakkerige’ Oosterse saus die licht zoet maar ook een pittige twist heeft

#7 Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • *

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

#8 Frambozen milkshake
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 milkshakes
  • *

Een frisse en zoete milkshake voor de warme dagen. Deze vegan variant met frambozen heb je in een handomdraai gemaakt en ga je vast heerlijk vinden!

#9 Rode bieten pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kleurrijk bordje pasta met een saus van rode biet en geitenkaas geserveerd met rucola en walnoten. 

#10 Salade met brie en walnoten
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle en frisse salade met brie en walnoten. De mix van knapperige sla, romige brie en hartige walnoten, afgemaakt met een zoete honingdressing zorgt voor een heerlijke combinatie.

Vind je dit leuk?
14 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel