Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – april 2015

Ik moest weer heel diep graven en terug kijken wat ik allemaal in april heb gedaan. En Pasen lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Gelukkig liet april regelmatig het zonnetje zien, zo heb ik al gebarbecued en de tuin een opfris beurt gegeven. Kijk mee wat ik nog meer heb gedaan:
 
april 18
april 18

april 18

april 18

Ik had me voorgenomen om weer wat vaker een smoothie te maken. 2 stuks fruit per dag haal ik niet, laat staan 1. Een van mijn favo smoothies is met: blauwe bessen, ananas, yoghurt en banaan.

 
Met Pasen heb ik lekker gebruncht, eerste paasdag bij mijn ouders en tweede paasdag bij mijn schoonouder. Ik had hiervoor een heerlijke quiche lorraine gemaakt die binnenkort online komt.
 
Nieuwe cameraspullen zijn voor Eric zoals schoenen voor vrouwen. Hij was toen ook heel blij toen zijn pakketje binnenkwam met zijn nieuwe 50 mm lens. Nu kan ie nog mooiere foodfoto’s maken ;)

 

april 18
april 18

april 18

april 18

Ik had een gezellige borrel bij mijn mediabureau waar ik veel mee samenwerk, en het was dubbel feest want ze bestaan dit jaar 10 jaar! Ze hadden allemaal lekkere hapjes, drankjes en een heerlijk buffet met tortilla, melanzane, gegrilde groenten etc.
 
Gelukkig was het zonnetje volop te zien in april en heb ik een Mexicaans bbq avondje gehouden met o.a een tortilla burger, quasadilla’s en een bonensalade.
 
De Philips Airfryer stond al een tijdje op mijn lijst om te kopen en te testen, dus toen ik werd gevraagd om hem te reviewen zei ik meteen ja. Mijn bevindingen zie je binnenkort hier verschijnen.
 
april 18
april 18

april 18

april 24

Na een avondje stappen heb ik de volgende dag ontbeten met pannenkoeken met spek en appel in het zonnetje. Een perfecte anti kater tip!
 

In april begon mijn favoriete tv serie weer. Bijna een jaar heb ik moeten wachten: Game of Thrones seizoen 5. Hier gaat de strijd tussen de 7 kingdoms weer verder voor de iron throne, super spannend!
 
Ik nam weer een paar filmpjes op, waaronder aardappelchips uit de magnetron. Een leuk experiment dat goed uitpakte. Ook maakte ik heerlijke bladerdeegstengels met parmaham.
 
april 18
april 18

april 18

april 18

Ik kreeg weer leuke foodpost, o.a. de nieuwe smaak puur pecan kokos van Tony Chocolonely en lekkere koekjes in 3 smaken van het Donny Craves
 
Ik maakte een mooie taart waar ik best wel een beetje trots op ben! Ook dit zoete zomerse gebak gaat nog online komen. Op de foto zien jullie al een klein voorproefje.
 
Om al dat gesnoep te compenseren heb ik me ook weer flink in het zweet gewerkt. En om mijn fitness oefeningen wat extra dimensie te geven heb ik gewichtjes, een bal en een springtouw aangeschaft met heel veel spierpijn als resultaat.
 
april 18
april 18

april 18

april 18

Ik schakelde mijn schoonmoeder in om ons te adviseren over de tuin. Die had namelijk nodig een opknap beurt nodig, en omdat ik het verschil niet eens zie tussen onkruid en ‘gewone’ planten kon ik wel wat hulp gebruiken. Het resultaat is heel mooi geworden!
 

Al hoe wel ik niet echt plannen had gemaakt voor Koningsdag belandden we gezellig in het park met een hoop familie en vrienden. Eric’s broer en zijn verloofde van www.cocktailicious.nl hadden voor een grote limonadetap gezorgd gevuld met o.a. de Royal Orange cocktail.
 
Koningsdag hebben we goed afgesloten met een 4 gangen diner met Eric’s oom en tante bij Umami in Eindhoven. De Aziatische fusion-gerechten waren echt top! Zeker voor herhaling vatbaar.
 

Reacties

Laat je reactie achter

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×