Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

De maand van leukerecepten – april 2016

Iets later dan gepland is hier eindelijk het maandoverzicht van april. Het hoogtepunt die maand was toch wel onze foodtour door de Italiaanse streek Abruzzo. Lees snel verder…

Begin april was het heerlijk weer. Dus lekker een flink stuk wandelen met Payo op de hei.

We gingen eten bij De Slak in Eindhoven waar je verschillende kleine Aziatische gerechtjes kunt bestellen. De saté is er heerlijk!

In april gingen op kraamvisite bij Eric’s neef en vrouw die bevallen zijn van een jongetje. En daar hoort natuurlijk beschuit met muisjes bij.

Ik doe weer een poging om een moestuintje te kweken. Inmiddels zijn er al een paar gesneuveld, mede door mijn vakantie, oeps!

Deze maand werd ik meegelokt door een vriendin naar de Bijenkorf in Eindhoven onder het mom van een dagje shoppen. Maar ik werd daar verrast door mijn vrijgezellenfeest (eind mei ga ik namelijk trouwen). Ik kreeg meteen een kroontje op en een bloemetje in mijn handen gedrukt.

We gingen eerst lunchen bij Happy Italie. En daarna een bonbon workshop doen bij de Pastry Club op Strijp S.

Vervolgens lekker borrelen bij Usine en moed indrinken want we gingen ontsnappen uit een escaperoom! En we hebben het gered, in de laatste minuut kregen we sleutel in handen, case closed!

We sloten de dag af met een etentje bij het Japans restaurant Yokohama waar ik nog even een selfie maakte met de kok. En vervolgens een drankje doen op Stratumseind. Ik lag om 4.00 in weer veilig in mijn bedje.

Ook de brievenbus zat flink vol deze maand met leuke foodpost. O.a. het nieuwe boek van Francesca Kookt ‘Mag ik nog een hapje’ over de culinaire opvoeding van kinderen en heel vele leuke recepten.

En een culinair pakket van een nieuwe online shop met specialiteiten uit Europa: What about Leo.

Ik kreeg de vernieuwde smaken van Spa Fruit thuisgestuurd om te proeven. En ik doe mee aan de smaakestafette waarbij verschillende bloggers de smaken van Spa Fruit gaan testen. Binnenkort lees je met welke smaak ik aan de slag ga.

En last but not least een kaasplankje van Kaas Uit Kollum met heerlijke kaasjes. We hebben ze uitgebreid geproefd en konden echt niet kiezen welke de allerlekkerste was.

En we gingen de laatste week van April op foodtour door Abruzzo in Italie. We logeerde bij John en Ilona van b&b Casa La Farfalla Bianca, wat is het heerlijk daar. Echt een aanrader om een te overnachten.

De streek is heel divers. De ene dag aten we een ijsje aan zee en de volgende dag zaten we in de bergen in de sneeuw.

Elke dag was het eten een feest! We aten o.a. deze lekkere courgette rolletjes als anti pasti bij restaurant Santa Lucia. Waar ik later samen met Roberto in de keuken 2 pasta gerechten bereidde.

Gelukkig hadden we een aantal dagen goed weer en zaten we ‘s morgens heerlijk in het zonnetje te genieten van het vers bereidde ontbijtje.

We kregen een tour door de haven van Ortona waar we om 11 uur al aan de oesters en champagne zaten met John en Ilona.

Daarna mocht ik aan de slag in de keuken van restaurant Miramare waar ik een soort visschotel maakte met di mama.

En we deden nog veel mee leuke en culinaire dingen. Het uitgebreide verslag van de tour komt binnenkort online! Het was een heerlijke week! En bij thuiskomst was Payo weer blij om ons te zien.

In de maand mei staan er een aantal BBQ recepten op de planning. En onze bruiloft… spannend!

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (3)
Alida - Reageren 11-05-2016 om 10:52 uur

Lekkere recepten ?

Jacqueline - Reageren 08-05-2016 om 9:04 uur

Ik had jullie al iets gestuurd en nogmaals, jullie hebben het perfect gedaan. Ik heb zo veel plezier in het lezen van letterlijk ALLES. Gefeliciteerd met zo'n topsite! Het is nu al mijn favoriete site, en ben pas een uurtje lid. Hihi groetjes jacqueline

Maria Francisca - Reageren 07-05-2016 om 16:25 uur

Leuke recepten bedankt voor het recepten

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette