Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – augustus 2015

Augustus was een lekkere zomerse maand met heel veel leuke dingen, gerechten en ik ben een aantal keer geweest uiteten. Lees mee…
 
aug 01
aug 01

aug 01

aug 01

De maand augustus begon goed met een vrijgezellenfeest voor Caroline, de bijna vrouw van Eric zijn broer :) Ik had samen met Jasmijn picknick hapjes gemaakt o.a. wraps met humus, zoete aardappelsalade en cheesecakjes.

 
Na deze lunch gingen we met de tandem naar Aqua Best. Tussendoor werden er wat Flugels genuttigd (lekker old school). We gingen er waterskiën! Dit had ik nog nooit eerder gedaan en de eerste 5 x belande ik direct in het water maar daarna ging het goed en had ik de smaak te pakken. We sloten de dag af met een BBQ en wat drankjes in de stad.
 
De volgende dag naam ik (een beetje brak) nog een nieuwe kookvideo op. Ik maakte kruidenroomkaas op basis van yoghurt en verse kruiden.
 

aug 01aug 01
aug 01

aug 01

 

Onze tuin stond mooi in bloei in augustus. Ook mijn cavia’s genoten van de tuin en het sappige gras.
 
Ik deed een poging om een citroen tulband cake te bakken maar dat ging niet goed. Hij zakte in en was helemaal niet luchtig. De volgende dag deed ik een nieuwe poging en die was wel heel erg geslaagd. Het recept staat hier.
 
Ik kreeg foodpost van Culimeal, dit is een nieuw Belgisch initiatief waarbij je elke maand een mystery box kunt bestellen met verschillende delicatessen. Ze zijn nog bezig met de voorbereidingen, maar houd het in de gaten!
 
Ik maakte voor het eerst dit jaar weer eens mosselen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ze eerst niet lustte maar begin ze nu wel lekker te vinden. Zeker op Spaanse wijze met tomaat en chorizo.
 
aug 01aug 01

aug 01aug 01

 
Tijdens het winkelen kwam ik deze maand leuke dingen tegen, oa. mooi mokken bij de Xenos met veertjes en leuke servetjes met mijn motto bij de H&M.
 
En van winkelen krijg je ook honger. Dus at ik een fruit gebakje bij La Place, yum!
 
We gingen lekker een dagje naar het strand in Scheveningen, het weer was top dus hebben lekker aan het strand gelegen. We waren alleen vergeten dat er die avond een verwerkfestival was waar ongeveer ongeveer 100.00 mensen op af kwamen dus het was erg druk.
 
aug 01aug 01

aug 01aug 01

Ik ging afgelopen maand 2 x uit eten in Strijp S. Er verzamelen zich steeds meer leuke winkeltjes en restaurants op deze locatie in Eindhoven. Ik at bij het Ketelhuis een salade met mozzarella en meloen, vis met boontjes en een panna cotta. Echt super lekker en vers allemaal.
 
Ook Caffee Allee op strijp S is een aanrader. Ik at een salade met gebraden kalfsmuis en truffelmayo (deze saus waren ze eerst vergeten maar kreeg gelukkig ik deze alsnog. Verder at ik een lekkere couscous salade met geitenkaas en een chocolade taartje als toetje.
 
Ons lieve kleine neefje Vigo werd op 15 augustus 1 jaar! Wat een schattig mannetje is het. Hij genoot volop van alle aandacht, cadeau’s en taart.
 
aug 01aug 01
aug 01aug 01Verder bracht ik ook een bezoekje aan Amsterdam. Ik was namelijk uitgenodigd voor Bloggersonboard. Hierbij ging ik met een aantal andere bloggers varen door de grachten en maakte we ondertussen kennis met een aantal nieuwe producten zoals de nieuwe glazenlijn van Royal Leerdam, Amarula, Karvan Cevitam en Canei. Heel veel drank dus :)
 
Eric had deze maand ook zijn vrijgezellenfeest van zijn broer. En wat voor een! Ze zijn met een groepje naar Valencia gegaan en naar het tomatenfestival Tomatina geweest. En verder uiteraard lekker gegeten, terrasjes gepikt en gezwommen.
 
Terwijl ik alleen thuis was heb ik samen met een vriendin pizza besteld, moet ook af en toe kunnen ;)
 
aug 01aug 01

aug 01aug 01

Ik probeer minimaal 2 x per week te sporten. Soms in de sportschool en soms thuis. Bij de thuisoefeningen kan ik wel wat hulp gebruiken daarom gebruik ik verschillende apps, welke dat zijn lees je in mijn nieuwe blog.
 
Ik maakte voor de eerste keer zelf popcorn, hij was heel erg goed gelukt! Daarna lekker opeten met Eric op de bank.
 
Ik eet door de weeks bijna altijd yoghurt met granola, nu had ik een nieuwe variant ontdekt met chocolade en vijg hmmm.
 
En mijn favo ontbijt in het weekend is wentelteefjes met aardbeien, zeker als Eric ze ook nog maakt :)
 
Tot volgende maand! 
 

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×