Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van LeukeRecepten – augustus 2016

Augustus zit er alweer op! Ondanks dat ik (nog) geen vakantie heb gehad was het wel een heerlijke maand. Met lekker weer, etentjes en festivals maar ook druk aan het werk. Lees en kijk mee...

Ik ontdekte dat je parmaham (of bacon) heel makkelijk krokant kunt maken in de magnetron. Tussen 2 keukenpapiertjes leggen, 50 sec per plak op vol vermogen en je hebt knapperige ham.

De BBQ heeft weer heel wat uren gemaakt de afgelopen maand. Ik maakte weer een lading lekkere nieuwe barbecuerecepten en Eric grillde ze perfect op de BBQ als een echte grillmeister :)

En sinds kort hebben we een pizzasteen waar we helemaal lyrisch over zijn. Zo bak je de lekkerste pizza’s van de BBQ. De bodem wordt lekker krokant en krijgt een rokerige smaak. Wat dacht je van de bacon en mango pizza en de courgette feta pizza.

Sinds kort doe ik met Payo agility training. Hij is snel afgeleid met zijn speurneus maar tijdens een oefen wedstrijdje deed hij het heel goed en won een prijs waar hij heel blij mee is.

We bezochten het foodfestival Lepeltje Lepeltje in Eindhoven. Het was heerlijk, een prima weertje, gezellige sfeer en lekker eten. volgend jaar weer!

Ik at o.a. een pulled pork burger (deze staat ook nog op mijn lijstje om een keer zelf te maken). Heerlijke bio poffertjes, die gaan er altijd wel in! En een puntzak friet om niet te vergeten.

Bijna elk weekend nemen we 1 of 2 kookvideo’s op. Deze maand was het o.a. de beurt aan de loempia’s. Binnenkort dus te zien op mijn Youtube kanaal.

Ik ging sinds een hele lange tijd weer eens naar de kermis samen met mijn vriendin en dochtertje en daar hadden ze oliebollen! Yes, oliebollen in de zomer :)

Mijn neefje Vigo werd 2 jaar, super leuk! Ik maakte o.a. chocolate chip muffins en bosvruchten cheesecakejes voor zijn feestje.

Deze maand gingen we regelmatig uit eten, met dat warme weer had ik niet altijd zin om te koken. We aten o.a. bij Bazar in Rotterdam, niet alleen het eten is hier Midden Oosters maar ook de sfeer en inrichting.

Ik ging een dagje shoppen met mijn zusje in Eindhoven. Daar lunchte we bij The Cornerstore, een hele leuke pop up store met allerlei design spullen en retro inrichting. Ik at o.a. een wosti (een tosti uit een wafelijzer) met pulled chicken, en een choco muffin hmmm.

Ook ging ik samen met Eric een hapje eten in Nuenen. Daar at ik o.a. een pasta met paddestoelen en truffel, een van mijn favo combi’s.

En met mijn schoonouders brachten we een bezoekje aan de Afghaan. Daar aten we o.a. mantou en aashak, gevulde deegbuideltjes met gehakt en saus.

Ik maakte heel wat nieuwe en lekkere gerechtje voor een fotoshoot. Ik kan er helaas nog niet zo veel over vertellen, maar hopelijk binnenkort wel…

Ik ging verder met mijn keuken opruim project fase 2, deze lade met heel veel kruiden moest er aan geloven!

Ik zie nu dat mijn maand niet erg gezond was. Maar tussen al dat lekkers heb ik ook nog verschillende gezonde salades en gerechten gemaakt. En regelmatig een groene smoothie.

Ik ging een middagje zwemmen met mijn broertje (all the way from Berlin) en zusje en neefje. Heerlijk een verkoelende duik op een warme dag. En ik kocht een kleffe muffin, geen hele goeie keuze :(

Ondanks alle leuke dingen was augustus een productieve maand, ik maakte bijna 50 recepten. En ja, deze eten we (soms in gezelschap) ook allemaal op. In september is het eindelijk de buurt aan ons om op vakantie te gaan. Er staat een weekje Portugal op de planning met o.a. Lissabon en de Algarve. Dus het volgende maandoverzicht hopelijk heel veel lekkere foodfoto’s uit Portugal!

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×