Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – december 2015

December is als foodie dé maand van het jaar om naar uit te kijken en te genieten. En dat heb ik gedaan! Kijk mee…
 
dec 01
dec 01

dec 01

dec 01

Mijn eerste jaar als ZZP-er hoef ik me geen zorgen te maken over het kerstpakket. Ik kreeg de FoodyBox van Kroon op het Werk thuis bomvol met mooie, lekkere en nieuwe producten!

 
Ik had nog een restje boerenkool over en maakte er een boerenkool omelet van. Een lekkere en voedzame lunch.
 
Begin december maakte ik de laatste kerstrecepten zoals een pavlova en paddenstoelen truffelsoep. Eric zette ze vervolgens mooi op de foto.
 
dec 01
dec 01

dec 01

dec 01

Ik speelde voor Sinterklaas (niet echt natuurlijk) en verwende mijn neefje en het dochtertje van mijn vriendin met cadeautjes. Leuk om die kids zo blij te zien :)
 
Had ik al eens verteld dat ik heel erg klunzig ben…nee? Deze foto is het bewijs. Ik liet een beker slagroom vallen in de supermarkt. Niet alleen de vloer maar ik zelf zat ook onder :(
 
Eric speelde ook voor keukenprinses en bakte muffins voor zijn collega’s n.a.v een verloren weddenschap.
 
Ik kom vaak leuke ideeën tegen op Pinterest, zo ook deze croissant krans. Ik vulde hem naar eigen idee met spinazie, kip en feta. Een dikke aanrader!
 
dec 08
dec 01

dec 01

dec 14b

Ik kreeg een Bloody Marry Me foodbox thuis i.v.m. de opening van de FoodWeLove webwinkel. Binnenkort komt hier ook een leuke winactie van online! Houd de site dus goed in de gaten.
 
Met mijn hond Payo gaat het super goed, we hebben hem nu 3 maanden en het is elke dag genieten met hem. Ook ’s morgens samen een wandeling maken is heerlijk, zeker met zo’n mooi uitzicht en een lekker winters zonnetje.
 
Ik ontdekte deze maand ook dat je heel goed gehaktballen kunt bakken in een muffinvorm in de oven. Wel goed invetten van te voren.
 
We bezochten samen met Eric’s neef Ruud en zijn vrouw Laura een kerstmarkt. Al hoe wel ik niet zo’n liefhebber ben van glühwein kon ik er niet aan ontkomen om een glaasje te drinken.

 
dec 01
dec 01

dec 01

dec 14b

Eric en ik gingen een hapje eten bij Piet Hein Eek in Eindhoven. Buiten de mooie kunstwerken en meubels in de winkel is ook het restaurant een dikke aanrader. Heerlijke verse producten en verrassende smaken zoals een rode bieten meringue met gepofte rijst.
 
Na een bezoekje aan de dierenarts met mijn cavia Ed was zijn vriendinnetje Bo super blij om hem weer terug te zien.

 

Tussen kerst en oud en nieuw had Eric vrij en namen we een nieuwe video. Hierin geven we een kijkje achter de schermen en laat ik zien hoe mijn dag er uit ziet en ook Payo heeft een bijrol gescoord. Binnenkort te zien op mijn Youtube kanaal.
 
dec 01
dec 17

dec 01

dec 14b

En toen was het kerst… Kerstavond kwam mijn vriendin eten met haar dochtertje. Ik maakte o.a. een zalm tompouce en een rollade.
 
Eerste kerstdag gingen we bij mijn schoonouders eten. Al hoe wel ik alleen maar 1 taak had, namelijk het toetje verzorgen, beging ik een grote blunder. Ik goot chocoladesaus over de ijstaart terwijl er nog plastic folie omheen zat. Gelukkig is het nog goed gekomen en hebben we heerlijk gegeten.
 
Tweede kerstdag gingen we brunchen met mijn familie. Ik at o.a. pompoensoep, stoofvlees, zoete aardappelfrietjes en couscous.
 
dec 01
dec 17

dec 01

dec 14b

De dagen er na zat ik vol en aten we lichte maaltijden zoals deze mooie bietensalade die binnenkort online komt.
 
Maar er was ook nog ruimte voor lekkers! Ik maakte Rolo chocolade cookie cups! Krokant van buiten en met lekkere zachte chocolade en karamel van binnen.
 
Een van mijn guilty pleasures zijn oliebollen. Ik kan er zo een paar achter elkaar op! Met oud en nieuw heb ik me daarom ook niet ingehouden.
 
Oudejaarsdag maakte we nog snel even een leuk kiekje in de keuken met de hapjes die ik had gemaakt en champagne! Proost!
 
Ik hoop dat iedereen heeft genoten in december en dat we ook in 2016 een mooi en smakelijk jaar tegemoet gaan.
 

Reacties

Laat je reactie achter

O
Odette 5 januari 2016 om 10:33

Hallo Sandra Helaas heb ik geen foto's gemaakt van het kerstdiner wat ik samen met mijn broer had berijd . Maar we hebben wel de recepten van jou gebruikt , zoals de zalm amuse , de mosterdsoep en de biefrolletjes . Het was allemaal super lekker en goed gelukt :-) . Heb straks een nieuwjaars borrel met kleine hapjes en zo . Waar ik natuurlijk ook weer gebruik ga maken van jou recepten . Met vriendelijk Groet Odette P.S De beste kook wensen voor het komende jaar .

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×