Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van LeukeRecepten – februari 2015

Zoals jullie misschien al hadden gelezen in de laatste nieuwsbrief lijkt het me super leuk om jullie elke maand een kijkje te geven in mijn leven. Dus een overzichtje met hoogtepunten en fotootjes van wat ik allemaal heb gedaan, heb gegeten en wat er allemaal gebeurt in de keuken van leukerecepten. En ben al je benieuwd wat er in Maart allemaal gaat gebeuren, volg me dan op Instagram!
 
Februari vloog voorbij, deze maand is natuurlijk ook wat korter maar dan nog! Zo was Eric jarig, gingen we een weekje op vakantie en heb ik natuurlijk lekkere dingetjes gekookt! Kijk mee:
 
feb 25 feb 25feb 24feb 25
Ik maakte weer eens een tortillataart. Het was te lang geleden dat ik deze had gemaakt en gegeten, zonde want hij is super lekker! Er staan niet vaak dezelfde dingen bij ons op het menu maar voor deze tortillataart maakte ik graag een uitzondering.
 
Tussendoor moet er ook gesport worden (waar gaat anders al dat lekkers heen), ik ga gemiddeld 1 a 2 x per week naar de fitness school maar doe ook regelmatig thuis oefeningen met de Nike training app, super handig!
 
Ik bracht een bezoekje aan mijn ouders die sinds december 2 kittens in huis hebben. Het was lastig om ze op de foto te zetten maar het is gelukt, super lief toch! En ook ging ik samen met mijn moeder naar de Weight Watchers meeting en mocht ik op de weegschaal staan! Binnenkort meer daarover op de site…
 
feb 25 feb 25feb 25feb 25

Ik had een leuke afspraak in Amsterdam, namelijk een fotoshoot en Italiaanse wijnproeverij met een heleboel andere Foodies voor Gall en Gall. Eric de bob en bracht mij weer veilig thuis. Check hier welke wijn ik het aller lekkerst vond.

 
Brrr wat was het koud! Voor leukerecepten zit ik veel achter de computer om recepten uit te werken en mailtjes te beantwoorden, soms met mijn handschoenen aan ☺
 
Op 7 februari had ik afgesproken met een vriendinnetje in Maastricht. Na het shoppen wilde we een hapje eten bij Burgerlijk, een hippe burgertent op de Rechtstraat maar helaas wat het helemaal vol. Niet erg, want er was wel nog plek bij Kapulaga, een Indonesisch restaurant, waar ik een heerlijke rendang at.
 
Op 8 februari was het feest! Eric werd 35 (zou je niet zeggen he?). We gingen langs de opa’s en oma’s met taart en avonds gingen we met wat familie uit eten bij de Italiaan. De volgende dag bakte ik een hele lading appel en bosvruchten gebakjes die op Eric’s werk binnen mum van tijd op waren.
 

feb 25 feb 25feb 25feb 25

Begin februari kwam ook mijn broer op bezoek, all the way from Berlin waar hij woont met zijn vriendin. Ik ging eerst boodschappen doen op de fiets en maakte daarna een romige quinoa ovenschotel die gelukkig goed in de smaak viel.
 
Op de valreep maakte ik nog een mooie hartjescake voor valentijnsdag, ik was echt blij met het super strakke resultaat! En om mijn zelfvertrouwen nog een boost te geven zette ik de taart zelf op de foto, want normaal maakt Eric de foto’s.
 
In februari ontving ik ook weer leuke foodpost zoals een boerenkoolpakket met o.a boerenkoolsoep en een roerbakmix. En van de AH ontving ik een starterskit voor een moestuintje, deze heb ik nu al flink uitgebreid met andere potjes die je ontvangt bij elke 15 euro aan boodschappen.
 

feb 25 feb 25feb 25feb 25

Eric en ik zijn ook bezig met het maken van filmpjes. We hebben volgens mij al meer blooper materiaal dan echt bruikbaar materiaal haha! We namen halverwege februari een filmpje op voor het maken van rode pesto die binnenkort online komt (spannend!).
 
Bijna elke dinsdag eten we gezamenlijk bij Eric’s ouders, en dat is altijd lekker! Zo heeft mijn schoonmoeder bijvoorbeeld deze Indische varkenshaas gemaakt die nu bij ons online staat. En als ik daar kom staat mijn kleine beagle vriend me altijd op te wachten voor een knuffel.
 
Tijdens het boodschappen doen stuitte ik op deze vreemde vrucht: drakenfruit. Hij ziet er heel gaaf uit, en hij was knal roze van binnen maar de smaak was niet zo heel bijzonder. Een beetje zoals een kiwi alleen niet zo zuur.
 
Speciaal voor onze site had jeffrey, mijn Engelse zwager, blondies met karamelsaus gemaakt. Hij komt regelmatig langs om zijn Engelse baksels te laten showen en te laten proeven, zo komt er binnenkort ook een Engelse triffle online met Maltersers!
 

feb 25 feb 25feb 25feb 25

Van 25 februari tot 4 maart hebben wij samen met mijn schoonouders geluierd op Gran Canaria. Maar uiteraard heb ik wel heel veel leuke ideeën opgedaan voor de site! Mijn noteboekje staat vol gekladderd en ik kan weer fris aan de slag!
 
We zaten in een mega groot hotel waar we elke morgen en avond konden kiezen uit een uitgebreid buffet! Normaal ben ik niet zo van de buffetten maar ik moet zeggen dat het eten er erg goed was. Zo at ik regelmatig pannenkoeken met champagne als ontbijt en ’s avonds was er volop keuze uit groenten, vlees, vis, pasta’s en paella.
 
feb 25 feb 25feb 25feb 25

We hebben ook Puerto de Mogan bezocht, een mooi havenplaatsje, waar ik met de duikboot een onder water ging. Achteraf niet zo’n geweldig plan als je last hebt van claustrofobie… Dan maar een sangria om bij te komen ☺
 
Als lunch dronken we vaak verse smoothies of gingen we gambas al olio eten in de tentjes bij de kust. Na een weekje vol cocktails, ijsjes, croissantjes en sangria heb ik eigenlijk wel weer zin om normaal te eten en om weer in de keuken aan de slag te gaan!
 

Reacties

Laat je reactie achter

O
Olga 8 maart 2015 om 18:00

Wat n heerlijk verslag!!! Keep on going!! Enne...vernietig de bloopers niet hoor ;-)

M
Marieke 9 maart 2015 om 09:58

Wat een leuk verslag. Erg leuk om een kijkje te mogen nemen in jouw leven. En ik kijk erg uit naar de filmpjes.

h
henny 9 maart 2015 om 11:56

Weer een leuk item in februari, ik kijk iedere dag even op de site.en vaak kook ik een recept van jou, altijd lekker.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×