Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – februari 2016

De maand februari zit er alweer op! Ondanks een extra (schrikkel)dagje is hij weer om gevlogen. We zijn een weekendje naar Berlijn geweest, ik ontving weer leuke foodpost, maakte veel nieuwe recepten en video’ en heb veel gezondigd… kijk mee

Eric was 8 februari jarig, hij werd al 36 (maar dat zou je niet zeggen toch!). Ik maakte 2 verschillende soorten muffins die hij kon trakteren op zijn werk: citroen maanzaad muffins en chocolade muffins.

We gingen ook uiteten voor zijn verjaardag bij Piet Heijn Eek. We smulde o.a. van een bloemkool rendang en een geitenkaas salade met biet.

Alsof Eric nog niet genoeg verwend was kookte ik ook nog een 3 gangen diner voor zijn verjaardag. Ik maakte zijn lievelingskostje: carpaccio bonbons, pastaschelpen uit de oven en limoncello tiramisu.

Deze maand ook verdrietig nieuws, mijn cavia Ed overleed n.a.v. een longontsteking. Zijn laatst dagen at hij niet meer en ademde hij zwaar en een bezoek aan de dierenarts mocht niet helpen. Ik hoop dat hij nu rust heeft in de caviahemel.

Deze eiwitten in een cupje spotte ik bij de Jumbo. Super handig voor toetjes, meringue of andere gerechten.

Ik at weer eens friet met mayo en Fanta bij de frituur, wat was echt al (te) lang geleden! Daarna ging ik op kraamvisite met een aantal oud collega’s en at ik beschuit met muisjes als toetje.

Payo is inmiddels al bijna 6 maanden bij ons en het voelt alsof hij er altijd is geweest. Hij is zo’n geweldig lief, grappig en gezellig hondje! Mocht je ook overwegen om een hond te nemen, kijk dan eens bij stichting ACE in Spanje (waar Payo ook vandaan komt).

Yes, deze maand ook weer nieuwe afleveringen van The Walking Dead op tv. Wie kijkt er nog meer?

Ik bestelde een pizza, voor mij helemaal alleen! Mijn favo pizza is met champignons!

Tijdens een dagje shoppen in Maastricht met een vriendin at ik een pan omelet bij ’t Wycker Cabinet als lunch. Dit gezellige lunch-tentje is zeker een aanrader om een keer naar toe te gaan.

We sloten de dag af bij de Mac Donalds. Nee, dit is absoluut niet mijn meest gezonde maand.

Om al dat lekkers te compenseren maakte ik een nieuw light recept, wortelpuree met vis uit de oven. Het recept komt binnenkort online!

Ik ontving weer leuke foodpost, o.a. een pakket van Oil & Vinager om je eigen salade to go te maken. En van Mona een verwenpakket met 3 nieuwe intense smaken vla.

Om in shape te blijven doe ik thuis regelmatig oefeningen, met mijn matje, gewichten en Ipad. Komende maand moet ik weer bikini-proof zijn want we gaan een weekje naar Gran Canaria.

Omdat we graag wilde dat alles goed zou verlopen met de livegang van onze nieuwe site hebben we hulp ingeschakeld van SEO-specialist Gregory. Ook is hij fanatiek in de fitness school en heeft hij zijn eigen site: www.provefit.nl. Om hem te bedanken bakte ik amandel chocolade cakjes (deze komen binnenkort online)

We gingen een weekendje met de trein naar Berlijn op bezoek bij mijn broer en zijn vriendin. Helaas zat het weer niet mee maar wel veel dingen kunnen zien.

We hadden een top hotel: Leonardo hotel mitte. Het ontbijt was super uitgebreid, van 3 soorten honing, 7 smaken jam en zwart zeezout tot rood zeezout.

Er was een mini food market in de stad, daar probeerde ik een Indiase samosa met kikkerertwen, heerlijk! Berlijn is zo wie zo de stad als je van leuke hippe tentjes en vegan eten houd.

's avonds aten we Italiaans bij La Galleria Italiana. Een gezellig en knus restaurantje waar ze verse pasta serveren. Ik at gevulde gnocchi met walnoten en ham.

Ik dook de keuken in samen met presentatrice Renate. Er werden opnames gemaakt voor een bekende supermarkt. Ik kan er nog niet al te veel over zeggen…

Mijn 50ste youtube filmpje kwam online! Hierin laat ik zien hoe je zelf hele snelle tiramisu toetjes maakt in een glaasje.

Ik heb deze maand 1 x sneeuw gezien! En Payo vond het ook maar al te interessant.

Over een kleine maand is het al zover: pasen! En daarvoor ben ik al druk in de weer met nieuwe lekkere recepten om jullie te inspireren.

In maart staat er dus veel lekkers op jullie te wachten in het teken van Pasen. En wij gaan genieten van een weekje zon op Gran Canaria. Tot volgende maand!

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×