Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – januari 2016

Een nieuw jaar, een nieuwe start! Januari was een leuke en ook meteen ook een spannende maand want onze vernieuwde LeukeRecepten site ging live! Kijk mee wat er nog meer gebeurde:

Ik begon het eerste weekend van januari ‘s morgens rustig met kaneelbroodjes uit blik. Makkelijk en lekker maar niet heel bijzonder.

Daarna ging ik meteen aan de slag om lekkere nieuwe dingen te maken voor LeukeRecepten. Ik heb nog ideeën genoeg voor 2016! Ik maakte die dag o.a. een bietenquiche (komt nog online), bruschetta’s met gegrilde kip en een pasta salade.

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe Allerhande. Deze bladerde ik door samen met Payo, die heeft een neusje voor lekkere dingen.

Ik kreeg deze maand ook leuke foodpost, o.a. van Just Nuts die nu ook hartige notenrepen in hun assortiment hebben. Mijn favoriet is die met ras el hanout kruiden.

Een van mijn favoriete en snelle lunch of tussendoortje is een spelt cracker met Zonnatura paprikaspread met een plak geitenkaas.

Payo is nog steeds niet gewend aan de kou en de regen. Hij wil daarom ook niet naar buiten als het regent en blijft standvastig in deuropening zitten, eigenwijs hondje.

In januari kwamen er ook een aantal nieuwe video’s live op mijn Youtube kanaal. O.a. een filmpje met daarin een kijkje achter de schermen bij mij thuis.

We aten heerlijk soto soep van mijn schoonmoeder. En het recept hiervan is geen geheim, deze Indische soep met kippenbouillon, rijst, groente, aardappel en ei staat ook op onze site.

Tussendoor even wat vitamientjes naar binnen werken, ik zat een aantal dagen op het randje van wel of niet ziek worden. Gelukkig heeft het niet doorgezet :)

Ik bakte mini cheesecakejes met een topping van appel crumble. Deze nam ik mee naar een afspraak met Onstuimig in Amersfoort. Zij waren bezig met de laatste puntjes van onze nieuwe website, hierover later meer.

Ik ging met mijn schoonfamilie een weekendje naar Maastricht. Daar heb ik heerlijk gegeten en een paar leuke hotspots ontdekt, o.a. Dille & Kamille, Cocktailbar Beez en Il Bacaro.

In januari had ik een hele leuke actie lopen op mijn site, je kon je namelijk inschrijven voor het Cela Vita testpanel. Degene die geselecteerd zijn krijgen binnenkort een e-mail van mij hierover, houd je mail dus goed in de gaten. Ik ging zelf ook aan de slag en maakte een ovenschotel met aardappels en sperziebonen.

Ik maakte pizza met een beetje een aparte combinatie namelijk met pompoen en worst. Maar dit experiment pakte heel goed uit, gelukkig was er nog een stukje over voor de volgende dag als lunch.

Het voordeel van thuiswerken is dat je gewoon ongegeneerd op je Uggs kan rondlopen in huis. En je voetjes blijven heerlijk warm.

De postbode kan voortaan LeukeRecepten nog beter vinden met dit nieuwe naambordje bij de deur. Bedankt RVS Land voor het vakmanschap en de goeie service!

26 januari was het eindelijk zo ver… de vernieuwde LeukeRecepten website ging live. Een spannend moment waar we lang naar toe hebben geleefd. Je kunt vanaf nu een eigen profiel aanmaken op de site en je favo recepten opslaan. We zijn benieuwd wat jullie er van vinden! Helaas hadden we in het begin wat opstart problemen waardoor de site af en toe offline was maar dat is nu gelukkig verholpen. Onze excuses voor het ongemak.

We gingen een avondje gezellig uiteten bij Ulthimo Cuisine in Veldhoven. Het eten was top en als toetje had ik ‘het bos’ en die naam was inderdaad erg toepasselijk.

Ik kreeg een mooi pakket van Bonduelle thuis met allerlei soorten bonen, want 2016 is uitgeroepen tot jaar van de boon. Wat ik hiermee gemaakt heb zie je binnenkort op de site.

Tijdens het boodschappen doen stuitte we op een foodtruck van Houben met worstenbroodjes. Daar konden we natuurlijk niet zomaar voorbij lopen :)

In de maand februari staan alweer wat leuke dingen in de agenda, onder andere een city trip naar Berlijn! Mocht je nog een leuk adresje of hotspot weten in Berlijn laat dan even een reactie achter.

Reacties

Laat je reactie achter

C
Chantal 9 februari 2016 om 22:53

Leuk overzicht! En volgens mij wonen we bij elkaar in de buurt... ?

S
Sandra 11 februari 2016 om 12:03

Hoi Chantal, Dank je wel. Ja ik woon in Eindhoven, jij ook hier in de omgeving zag ik op je Facebook pagina :)

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×