Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – juli 2015

Kijk weer mee wat ik afgelopen maand allemaal gegeten en gedaan heb! Er stonden weer een heleboel lekkere dingen op tafel en ik zocht regelmatig verkoeling met een ijsje.
 
juli 10
juli 22b

juli 10

juli 10

Het eerste weekend van juli was het zo warm dat mijn bezigheden vooral bestonden uit zwemmen en ijsjes eten. En raketjes blijven toch een van favo ijsjes!

 
Ook Saywer (hond van mijn schoonouders) had het zwaar met de warme temperaturen. Maar hij heeft zo’n hekel aan water dat hij zelf met 36 graden het water niet in ging om te zwemmen.
 
Ik had bedacht om af en toe een themaweek te doen op LeukeRecepten. Dit houd in dat er een week lang elke dag een recept online komt en op Facebook binnen een bepaald thema. Ik begon met een tapasweek!
 
Later in de maand ging ik ook nog aan de slag met een Italiaanse week. Ik maakte o.a. een Italiaanse sandwich, ook deze recepten heb ik naderhand op een rijtje gezet in een blog. Mocht je nog leuke suggesties hebben voor een thema laat dan een berichtje achter onder deze blog. 
 
juli 10
juli 10

juli 10

juli 10

Ik ging naar het North Sea Jazz festival! Normaal ga ik alle 3 de dagen maar dit jaar alleen op de vrijdag. Ik wilde al heel lang een keer Mary J Bligde live zien en dat is me dus gelukt! Wat een super vet optreden!
 
NSJ betekent voor mij niet alleen genieten van lekkere muziek maar ook van lekker eten. En elk jaar ga ik er een broodje falafel halen.
 
Mijn moestuin gaat hard! Nou ja, bepaalde groenten dan. De broccoli is al half opgegeten door rupsen maar de tomaatjes groeien daarentegen super hard.

 
Eric’s moeder maakte een rijstafel voor ons toen we kwamen eten, boffen wij ff!
 
juli 10
juli 10

juli 10

juli 10

Ik ontving ook weer lekkere foodpost zoals baby boerenkool. Deze variant boerenkool bewijst dat boerenkool ook prima in de zomer gegeten kan worden. Ik maakte bijvoorbeeld deze frisse salade er mee.
 
Ook ontving ik van Bertolli een verjaardagscadeau omdat ze alweer 125 jaar bestaan. Namelijk een mega fles met olijfolie. Die komt zeker goed van pas!
 
Deze hotdogs waren echt super lekker alleen wat lastig om te eten. Terwijl ik heel netjes met mes en vork een poging deed probeerde Eric het zonder.

 
Met restjes die ik nog in huis had maakte ik een plaattaart met zalm die heel zo goed uitpakte dat binnenkort het recept ook op de site verschijnt.
 
juli 10
juli 10

juli 10

juli 10

We brachten een bezoekje aan zeeland samen met Eric’s neef en zijn vriendin. We aten verse mosselen en een grote ijscoupe aan het strand. En de mannen gingen ook nog even met haaien zwemmen, mij niet gezien!
 
Ook lag het hele strand vol met mooie schelpen, ik wilde ze allemaal meenemen :)
 
Als verjaardagscadeau voor Eric’s moeder gingen we naar restaurant 1910 in Eindhoven voor een 3 gangen high tea. Het was niet alleen lekker maar zag er ook allemaal top uit!
 
Lekker een avondje relaxen op de bank met mijn cavia Ed.
 
juli 10
juli 10

juli 10

juli 10

Voor het eerst in bijna 2 jaar tijd ging ik naar de Mac Donalds die bij ons bijna om de hoek ligt. Ik vond het tijd voor een eerste kennismaking en bestelde een chocolate chip frappe.

 
Ik ging een middagje relaxen met mijn vriendin Silvia bij de Hammam. Daarna hebben we de middag afgesloten met een soort van cookie sandwich met ijs bij Intelligentia, yum!
 
Gelukkig had ik ook nog tijd om te bakken, ik maakte een makkelijke en heerlijke kersencake. Het recept staat hier.
 
We hadden deze maand ook een leuke afspraak over een project waar we achter de schermen mee bezig zijn. Ik kan niet wachten om het jullie te laten zien maar daarvoor is nog even geduld nodig. Na de afspraak aten we een broodje geitenkaas met spek bij een gezellig lunchtentje.
 
Tot volgende maand! 
 

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×