Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – juli 2016

Deze maand was echt super snel voorbij gevlogen! Lijkt net alsof het maandoverzicht van juni nog maar net online staat. Juli was vooral warm en benauwd en stond bij ons vooral in het teken van BBQ en etentjes, maar uiteraard heb ik zelf ook weer veel lekkere dingen klaargemaakt.

Het was warm deze maand, en benauwd. Daarom maakte ik een aantal verkoelende recepten zoals een KitKat mikshake. Hmmm!

We hebben geen vakantie deze zomer dus we zijn wel een aantal keer lekker gaan uiteten. O.a. bij Piet Heijn Eek, een van mijn favo restaurants in Eindhoven.

Ik ontdekte ook Snapchat! In het begin wist ik niet zo goed hoe het werkte (ben ook geen 16 meer haha) maar nu vind ik het super leuk. Je kunt mij volgen onder de naam: leukerecepten.

Payo kreeg zijn eerste zwemles van mij. Eerst durfde hij niet het water in en nu plonst en zwemt hij er op los. Zeker fijn met de warme zomerdagen.

Ik maakte weer heel wat lekker een leuke recepten, waaronder deze pastaschotel met gehaktballetjes en broccoli. En dit is tevens het meest populaire recept van juli.

We kregen een tea tasting van Essentials Tea. Ik leerde het verschil tussen verschillende soorten en smaken thee proeven. Via hun webshop kun je hun heerlijke biologische thee van over heel de wereld bestellen.

De koelkast kon wel een schoonmaak beurt gebruiken. Dus zo gezegd zo gedaan!

Zijn jullie ook hard aan het sparen voor de restaurant actie van de AH? Ik wel, we zijn er al van uiteten geweest bij Vestdijk 47. Echt super lekker gegeten en alles was heel mooi gepresenteerd.

Yes, de BBQ ging ook weer aan. Eric nodigde een aantal van zijn collega’s uit voor een barbecue bij ons in de tuin. Ik maakte een couscous salade en Eric bediende de grill.

En de volgende dag gingen we meteen door naar de volgende barbecue met Eric’s familie. Ik maakte o.a. gevulde portobello’s en Caroline maakte mini pizza’s van pita broodjes op de BBQ, leuke tip ook!

Juli was ook de maand van Pokemon. Terwijl ik iedereen in het begin nog uitlachte speel ik zelf nu ook af en toe samen met Eric. Onze wandeling met Payo ’s avonds wordt steeds groter haha.

Payo vond het nodig om de paar meter gras die we hebben in onze tuin overhoop te halen, foei!

Toen het iets was afgekoeld na die warme dagen had ik zin in te bakken. Ik maakte een zebracake (recept komt binnenkort online) en kersenflappen.

Volgende etentje: bij Bubbels & Bites in Roermond. Ze hebben daar een super leuk concept waarbij je 5 x een klein voorgerechtje, hoofdgerechtje en een toetje krijgt. Dus in totaal heb ik 15 verschillende gerechten geprobeerd, en ze waren allemaal lekker.

Ik kreeg ook weer leuke foodpost. O.a. een mini verpakking van Bonduelle bonen en kikkererwten. Super handig want ik houd altijd iets over uit die grote blikken.

Verder een natuurlijke yoghurt op basis van amandelen van Abbot Kinney’s. Dus deze bevat geen zuivel of soja en ook geen suikers of zoetstoffen. Ik vond hem erg lekker iig. Te koop bij o.a. Ekoplaza en natuurwinkels.

Het laatste weekend van juli zijn we een weekendje weg naar Woerden geweest. En tevens naar de markthal in Rotterdam. En het was zomercarnaval in het centrum, gezellie!

We aten bij Viviamo in Woerden waar we een Italiaanse proeverij bestelde. Het eten, de drank (vooral de limonsecco), het interieur en de bediening was top!

We hadden ook iets te vieren want er zijn inmiddels 10.000 profielen aangemaakt op onze site. Hiermee kun je je eigen favo recepten opslaan en een weekmenu maken. Dus ben je nog niet aangemeld, doen!

Ook restaurant Bij Petrus in Woerden is een aanrader, ik bestelde er zeewolf met pasta en hazelnoten. En Eric entrecote met bearnaisesaus.

Tot de volgende maand!

 

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×