Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – juni 2015

Juni was een leuke maand! Ik ging na onze vakantie weer volop aan de slag met nieuwe blogs en zomerse recepten en ook de BBQ kwam geregeld voorbij deze maand. En tussendoor was er ook tijd voor een feestje, film en dagje zwemmen.
juni 18

juni 18

juni 18

juni 18

Op 30 mei aten we dit prachtige dessert bij restaurant 1910, het was zo mooi en lekker dat ik het zonde vond dat ik het niet meer had meegenomen mijn vorige maandoverzicht.

Uiteraard werd in juni een paar keer de BBQ tevoorschijn gehaald. Ik experimenteerde met mini pizza’s op de grill en dat ging prima, bekijk het resultaat hier.
Ik ging een hapje eten met Eric bij de Berlage. Het eten was prima maar niet heel speciaal, we hadden wel een mooie zitplek in de tuin.
En ik had tijd om een dagje te relaxen bij het meer samen met mijn vriendin Silvia. Daarna snel douchen en klaarmaken voor de bruiloft van Eric’s nicht, het was een gezellig feest!
juni 18

juni 18

juni 18

juni 18
Ook bij mijn schoonouders ging de BBQ aan, we aten er homemade Indische saté. Yum!
Ik bracht een bezoekje aan Maastricht waar ik brownies met Oreo en M&M’s scoorde bij een leuk winkeltje genaamd The Cookie Club.
Zelf organiseerde ik ook een barbecue in onze tuin voor mijn oud collega’s. Met name om ze te bedanken voor hun hulp bij de fotoshoot in het park voor het tijdschrift Buitenleven. De reportage en de recepten zijn nu te bewonderen in uitgave 5.
juni 18

juni 18

juni 18

juni 18
In het maandoverzicht van mei vertelde ik al dat mijn cavia Max was overleden, gelukkig heb ik een nieuw vriendje gevonden voor mijn andere cavia. Maak kennis met Edje :)
Uiteraard nam ik deze maand ook weer een paar video’s op. Met name de zelfgemaakte eierkoeken waren heel erg goed gelukt! En de hamburgerspiesjes zijn een lekkere traktatie op een feestje.
Het was alweer een tijdje geleden dat Eric en ik naar de bios waren geweest. Daarom gingen we op een avond spontaan naar Jurassic World 3D, vermakelijk en vol met actie.
juni 18

juni 18

juni 18

juni 18
Ik ontving een hele hoop leuke foodpost deze maand. Onder andere een box vol met gezonde tussendoortjes van Boxbites. Binnenkort verschijnt de review hiervan online met een winactie.
Ook kreeg ik een Jules Destrooper pakket thuis met daarin 3 nieuwe smaken koekjes: framboos, appel en sinaasappel. Ideaal voor bij een kopje koffie of thee.
Van Gallo een uitgebreid pakket met verschillende soorten risotto. Het is alweer een tijdje geleden dat ik risotto heb gemaakt dus dit komt goed van pas.
Van het merk Schär kreeg ik een doos met o.a een glutenvrije broodmix en koekjes. Hier heb ik hele lekkere dingen mee gemaakt zoals mini cheesecakjes met salty caramel. To be continued
juni 18

juni 18

juni 18

juni 18
In juni hebben we ook een hele gezellige avond beleefd via With Locals. We waren uitgenodigd in een huiskamerrestaurant waar we een 6 gangen diner met wijnproeverij kregen. Ook dit verslag komt binnenkort online.
Nu Games of Thrones seizoen 5 is afgelopen hebben we een nieuwe serie gevonden om te kijken, namelijk True Detective. Ook Sawyer (de hond van mijn schoonouders) kijkt gezellig mee.
Om Eric’s oma in het zonnetje te zetten maakte ik een 3 gangen diner voor haar met o.a. gazpacho, couscous en aardbeien taartjes. En het was voor het eerst dat ze in 91 jaar couscous at, dus je bent nooit te oud om iets nieuws te proeven ;)
Ik maakte voor de eerste keer zelf granola. Ik maakte een glutenvrije variant met verschillende noten. Echt super lekker door de yoghurt ’s morgens.
juni 18

juni 18

juni 18

juni 18
Eric organiseerde een mannenbarbecue met een aantal van zijn neven. We kregen een complete bbq thuis van De Barbecue Boer en ik mocht er een weggeven. Lees er hier meer over.
Voor wie het ontgaan is, er is op dit moment een hele leuke actie gaande rondom Hüttenkäse. Er zijn namelijk 15 bezoekers van LeukeRecepten uitgedaagd om iets lekkers te maken met dit kaasje. Ik verzamelde de leukste ideeën en creaties in deze update.
Ik dook een kookstudio in voor een filmopname. Het was wel spannend want je bent natuurlijk gewend aan je eigen keuken maar het was een hele leuke ervaring. Resultaat volgt ook nog!
De laatste dagen beginnen de temperaturen te stijgen naar ongekende hoogte. Daar horen natuurlijk frisse en lichte recepten bij waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Bijvoorbeeld deze biefstuk spiezen met wilde perzik salade die we in de tuin aten.
Zoals jullie zien hebben jullie nog heel wat lekkere receptjes en reviews en blogs van mij tegoed. Ik hoef me in ieder geval niet te vervelen in juli :) Tot de volgende keer!

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×