Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – juni 2016

De maand juni was een heerlijke maand, wel erg nat helaas. Maar tussendoor heeft de BBQ aangestaan en heb ik heel wat lekkers gemaakt en gegeten, kijk mee.

Ik trakteerde Eric’s collega’s op soesjes met slagroom en aardbeien. Zelfgemaakt natuurlijk, helaas ging niet alles zoals gepland en was de eerste lading zwart, oeps!

De week na onze eigen bruiloft stond er nog een mooi feest op de planning, namelijk de bruiloft van Eric’s neef Rens en zijn vrouw lisette. Het was een prachtige dag en we zijn goed verwend met lekkere hapjes en (iets te veel) drankjes.

Ik maakte ontbijtkoekjes met yoghurt voor in het Quaker ontbijtboek. Ook jij kunt hier in komen te staan: deel op instagram een foto van je ontbijt met Quaker met de hashtag #datbegintgoed en #leukerecepten. Meer info + mijn recept.

Samen ‘koken’ met mijn kleine grote vriendin Lena. We maakte o.a. een groentesoepje en gebakken kippenpootjes, helaas wel van plastic.

Eric fotografeerde 30 lekkere alcoholvrije cocktails voor in het boek van Bart en Caroline van Cockailicious. En ik mocht ze proeven en ze zijn allemaal goed gekeurd! Ik mag 3 exemplaren weggeven, doe hier mee. Of bestel het boek voor €11,95 (exl verz.kosten) of bestel in E-book formaat voor €2,99

Ik ging een dagje winkelen in Maastricht met een vriendin. Na afloop maakte haar vriend burgers met frieten voor ons, hmmm.

Mijn nieuwe aanwinst in de keuken is deze ijsmachine van KitchenAid. Ik twijfel nog of ik eerst salty caramel ijs ga maken of met Snickers :)

Mijn favoriete (maar niet de meest gezonde) lunch: croissantje met aardbeien en veel poedersuiker.

Samen met mijn schoonfamilie aten we bij Mood in Eindhoven waar de Aziatische fusion keuken centraal staat. Het eten smaakte net zo lekker als dat het er uit ziet.

Eric verzamelde 5 handig tips in deze blog om zelf de allermooiste foodfoto’s te maken. Van lichtval tot schaduwen en setting, handig als je ook een foodblog hebt of vaak instagram foodfoto’s plaatst.

Ik ruimde een aantal van mijn keukenkastjes op, was heel erg nodig. En heb een nieuw kastje aangeschaft alleen voor de borden. Opgeruimd staat netjes!

Gelukkig was het ook nog lekker weer in juni en kon de BBQ aan. Ik maakte o.a. kip piri piri, soon online!

Heb ik al eens verteld dat mijn kersverse man elk weekend wentelteefjes voor mij maakt! Echte liefde :)

Payo was jarig deze maand, hij werd 4 jaar op 15 juni. Uiteraard kreeg hij iets lekkers, een varkensoor.

Lekkere foodpost van Pots & Co. Drie luxe toetjes in een herbruikbaar keramieke potje. Mijn favoriet is de Salty caramel & Chocolate.

Ook ontving ik 1 kg pindakaas van Calvé! Daar kan ik even mee vooruit. En ondertussen plant ik mijn eigen pindaplantje.

We bezochten de Big Green Egg Flavour Fair. Wat hebben we genoten van dit leuke event, het weer, het eten en de gezelligheid. Benieuwd naar wat we allemaal gegeten hebben? Lees hier het verslag.

Het was tijd voor een nieuwe iPhone, super blij met deze 6s in het roze. Mijn nieuwe BFF :)

Bij gebrek aan brood en muesli eten we pannenkoeken met fruit als ontbijt, lekker in het zonnetje. Niks mis mee!

Elke dag ga ik een flink stuk wandelen met Payo, en het is extra genieten als het zonnetje schijnt. Want regen vinden we allebei maar niks.

Ik maakte voor het eerst zelf eclairs met chocolade, en legde het ook vast op video. Deze is binnenkort te zien op mijn Youtube kanaal.

Regen, regen en nog eens regen. Hopelijk wordt de maand Juli beter.

Reacties

Laat je reactie achter

P
Petra 6 juli 2016 om 23:09

Alweer een super leuke maand voor jullie! Goed bezig hoor, en alsnog gefeliciteerd met Payo?

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×