Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van LeukeRecepten – maart 2015

In mijn vorige maandoverzicht kon je al lezen en zien dat ik eind februari/begin maart op vakantie was in Gran Canaria. Maar dat lijkt alweer zoooo lang geleden! Op 4 maart landden we weer veilig in Eindhoven en ging ik weer volop aan de slag voor LeukeRecepten, lees mee…
 
mrt 19
mrt 19

mrt 19

mrt 19

De eerste dag na de terugkomst van de vakantie wilde ik wel weer ‘normaal’ eten. Na alle cocktails, pannenkoeken, tapas en ijsjes was het tijd voor een gezonde bloemkoolsalade die verrassend goed uitpakte.

 
Ik kreeg het vernieuwde boek Opperdepop thuis gestuurd met allemaal recepten voor kids tussen de 0 en 6 jaar oud. Er stonden echt veel leuke dingen in waar ik, als niet moeder zijnde, zelfs enthousiast van werd.
 
Op 10 maart was ik uitgenodigd voor de boekpresentatie van het Uit Pauline’s keuken kookboek. Wie haar blog kent weet dat haar recepten lekker en eenvoudig zijn, en dat zie je ook terug in haar boek. We werden die avond verwend met o.a. verse frieten en flammkuchen.
 
mrt 19mrt 19mrt 19mrt 19

Ik sloofde me weer flink uit in de keuken en maakte een heleboel nieuwe paasrecepten o.a. een paastaart en lekkere hapjes voor de paasbrunch. Gelukkig hielp Eric me met het opruimen van de keuken :)
 
Ik heb deze maand ook nog iets gedaan wat ik nog niet eerder had gedaan; namelijk mijn moeder geïnterviewd. Ze is namelijk afgelopen half jaar 12 kilo afgevallen en volgende week lees je op hier op mijn site hoe ze dit gedaan heeft.
 
mrt 25mrt 19mrt 19mrt 19

Nu het wat beter weer begint te worden kreeg last van opruim- en schoonmaak kriebels. Ik heb al het servies gesorteerd wat we in de kast hebben staan (en dat is echt heel erg veel) en samen met Eric een nieuwe Ikea kast in elkaar gezet voor al deze spullen.

 
Ik kreeg foodpost van Kikkoman, namelijk een goed gevulde picknickmand met o.a teriyaki en sojasaus. Laat het zonnetje nu maar komen!
 
Eric verwende me in het weekend met zelfgebakken wentelteefjes, een van mijn favoriete ontbijtjes. Ik verzorg het ontbijt doordeweeks dus hij mag zich in het weekend best wel uitsloven, toch!

 
mrt 19mrt 19mrt 19mrt 19

Ik nam deze maand een aantal filmpjes op zoals de empanada’s met kip en vegetarische springrolls (deze komt binnenkort online). En uiteraard monteerde ik de filmpjes zelf weer in elkaar (onder het genot van een reep chocolade). Je kunt mij ook volgen op youtube om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.
 
We hadden in maart ook gelukkig een aantal mooie dagen met flink wat zon. Dat betekende dat mijn cavia’s weer naar buiten konden, en dat vonden ze fijn. Ook erg handig want het gras was meteen weer gemaaid.
 
mrt 19mrt 19mrt 19mrt 19

Onze recepten waren ook te zien in verschillende media, zoals in de lenteglossy Koe waar we een aantal frisse lenterecepten voor maakte. En onze oranje hapjes zijn deze maand te vinden in het magazine ‘aan de keukentafel’ van supermarkt Coop.
 
Tussen alle bedrijven door heb ik samen met Eric ook nog het nieuwe seizoen van House of Cards gekeken. Goeie serie, maar niet mijn ultime favorite. Die begint namelijk pas over een paar weken, welke dat is lees je vast in het maandoverzicht van april…

 
Het project moestuin kreeg een upgrade, het was tijd om sommige plantjes over te potten naar grotere bakjes. Ik heb even gespiekt op www.zelfgroentekweken.nl voor tips voor het AH moestuintje want ik had echt geen idee hoe ik dit moest gaan aanpakken.
 

mrt 19mrt 19mrt 19mrt 19

Eric en ik gingen deze maand ook nog uit eten bij Afghaans restaurant Bamiyan in Eindhoven. Echt een aanrader, sinds ik daar ben geweest ben ik helemaal fan van de Afghaanse keuken! Op de foto zie je mantoe, deegbuideltjes met gekruid vlees en tomatensaus.
 

Ik reisde met de trein af naar het noorden voor een foodtour door de Leeuwarden, die dit jaar is uitgeroepen tot Hoofdstad van de Smaak. Het was een drukke en leuke dag waar ik kennis heb gemaakt met de Friese keuken en lokale bedrijven. Binnenkort lees je een uitgebreid verslag hiervan op mijn site, inclusief mijn ervaring met het eten van stierenballen!
 
De laatste dag van de maand ging in naar Den Haag voor een youtube sessie. Tijdens deze workshop gingen we in groepjes aan de slag met een case en bedachten we briljante tips en ideeën. Nu nog toepassen op mijn eigen youtube kanaal
 
Ik wens iedereen alvast mooie paasdagen toe en tot volgende maand!
 
 

Reacties

Laat je reactie achter

a
annelies 21 februari 2016 om 12:19

Hallo Sandra, De recepten die ik tegen kom daar kan ik erg enthousiast van worden. Als type 2 suiker patiënt heb ik hier echt heel veel aan en gebruik de recepten zins kort. Heel erg bedankt dáárvoor. Ik ben een fan van je.

S
Sandra 22 februari 2016 om 10:07

Hoi Annelies, Fijn om te horen dat veel recepten ook voor suiker patiënten geschikt zijn.

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×