Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

De maand van leukerecepten – mei 2015

Deze maand heb ik heel leuk privé nieuws. Eric heeft me ten huwelijk gevraagd, dus we gaan trouwen! Al hoe wel dat nog wel een jaartje zal duren ben ik al een beetje aan het rondkijken voor een mooie locatie, jurk en natuurlijk de taart :) Misschien zal ik jullie af en toe letterlijk een tipje van de sluier oplichten over de voorbereidingen.
 
 
mei 09
mei 09

mei 09

mei 09

Eric had voor zijn aanzoek allemaal kaarsjes en fakkels in de tuin aangestoken en de ring verstopt in onze boom. Toen hij me optilde en ik de ring vond vroeg hij of ik met hem wilde trouwen, romantisch hé :)

 
Ik ging op bezoek bij een vriendin waar we het leuke nieuws vierde met champagne, aardbeien en chocolade.
 
Ik was gevraagd om een aantal barbecuerecepten te bedenken en te maken voor het tijdschrift Buitenleven. De fotoshoot vond plaats in een park en Eric heeft mooie foto’s gemaakt en de modellen waren ook top! Het resultaat kun je zien in de komende editie.
 
Ook ging ik weer aan de slag met het maken van een kookvideo. Leuk om te zien dat ik op Youtube steeds meer abonnees krijg, deze maand behaalde ik de 200!
 
mei 09
mei 09

mei 09

mei 09
Deze maand bestond helaas niet alleen uit leuke dingen, mijn cavia Max is namelijk overleden. Hij is ruim 7 geworden en was helemaal op. Omdat mijn andere cavia nu alleen zit ben ik online op zoek gegaan naar een nieuw vriendje en dat werd Edje.
 
In mei konden we gelukkig genieten van een aantal mooie en warme dagen. Om af te koelen maakte ik een drankje van vlierbloesemsiroop, citroen en ijs.
 
Ook ging ik langs mijn favoriete ijszaak in Eindhoven: Intelligentia in Strijp S. Dit is geen gewone ijssalon maar een smaakbar waar je terecht kun voor een echte smaakbeleving. Ik nam salty caramel, lemon meringue en marshmallow ijs, yum!
 
Ik maakte een chocoladecake waar maar liefst 2 repen Bonbonbloc Crunchy repen in verdwenen. Het resultaat is een smeuïge cake met een crunchy bite.
 
mei 09
mei 09

mei 09

mei 09

Wie mij op instagram volgt heeft waarschijnlijk al gezien dat we een weekje in Sardinië verbleven. En nee, ik ga niet om de 3 maanden op vakantie hoor ;) Reizen is naast koken een passie van mij en probeer zo veel mogelijk van de wereld te zien. Maar de komende tijd blijf ik gewoon thuis hoor.

 
We hebben in het noorden van Sardinië rondgereden en een aantal mooie plekken bezocht zoals (op de foto van links naar rechts) Capo Caccia, Stintino, Costa Paradiso en de Maddalena eilanden waar we alvast onze trouw pose oefende (check ook onze getuigen de kat!).
 
mei 09
mei 09

mei 09

mei 09

Natuurlijk hebben we ook genoten van de Italiaanse keuken. Zo hebben we bij verschillende restaurantjes gegeten. Onder andere pizza met lekker veel parmezaanse kaas, salade caprese, risotto met safraan en vis en gnocchi met Italiaanse worst stonden er op het menu.

 
mei 09
mei 09

mei 09

mei 09
Een van mijn favoriete gerechten doe ik op Sardinie heb gegeten is de melanzane parmigiana, gegerilde aubergine met parmezaanse kaas. Het recept hiervoor vind je ook op mijn site.
 
Tijdens een van de strandwandelingen kwamen uit bij een leuk terrasje met uitzicht op zee waar we meloen met parmaham hebben gegeten.
 
Het ontbij bij ons hotel bestond o.a. uit brood, yoghurt, fruit, tomaten, ricotta en heel veel lekkere cakejes en een verse cappuccino.
 
mei 09
mei 09

mei 09

mei 30
De dag dat we terug kwamen in Nederland konden we gelukkig aanschuiven bij mijn schoonouders. Daar kregen we een heerlijk Hollands bordje met kip, krieltjes en asperges.
 
Daarna ben ik zelf weer actief bezig geweest in de keuken en heb ik o.a. avocado bites gemaakt en een hele hoop andere lekkere gerechtjes zodat ik na 2 dagen een gezellig bordje met allemaal restjes kon maken.
 
Hallo sportschool! Na al dat lekkers in de vakantie is het weer tijd om weer serieus aan de slag te gaan met de gewichten.
 

 

 

 

 

 

 

3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (4)
Hazel - Reageren 09-06-2015 om 9:39 uur

Wat heb jij een romantische vriend zeg ! Gefeliciteerd. Ik maar regelmatig een van je recepten. Vrijdag heb ik hier een BBQ en maak als toetje de citroentaart !

Fran - Reageren 08-06-2015 om 7:30 uur

Van harte gefeliciteerd met je verloving. Veel plezier met het plannen van de bruiloft.

jess - Reageren 05-06-2015 om 10:44 uur

Gefeliciteerd met jullie verloving!

joke - Reageren 06-06-2015 om 6:51 uur

Van harte gefeliciteerd...!!! Ik geniet van je recepten!h

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread