Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – november 2015

De maand november is alweer voorbij gevlogen. Ik maakte in deze maand een aantal recepten voor Sinterklaas en begon alvast aan de kerstrecepten. Er staat heel wat lekkers op jullie te wachten in de maand december, hieronder alvast een sneak peak! 
 
nov1
nov1

nov1

nov1

We begonnen de maand goed met een etentje bij Brasserie Van den Berg ter gelegenheid van de verjaardag van mijn schoonvader. Ik durf al niet meer precies te zeggen wat we allemaal hebben gegeten maar het was in ieder geval lekker :).

 
Payo heeft een lichte voorkeur voor de AH en wil er altijd naar binnen. Geen idee waarom! Misschien zijn de bakjes hondenvoer in de bonus ;)
 

In november hield ik een vega week op Leukerecepten met elke dag een nieuw vegetarisch recept. Eentje daarvan was deze plaattaart met 4 kazen. De andere 6 vind je in mijn blog.
 
nov1
nov1

nov1

nov1

Ik ging naar de boekpresentatie van Sabine van OhMyFoodness. Zij heeft een Guilty Pleasures boek gemaakt met 92 foute zoete en hartige lekkernijen. Lees de review en het recept van haar snicker brownies hier.
 
Voor de koude dagen ging ik nieuwe truien shoppen en kocht ik o.a. deze leuke trui! Ik moest hem gewoon hebben.

 
Mijn ontbijt bestaat de laatste tijd uit yoghurt met granola en Schuddebuikjes. Ook lekker met wat extra peer of appel.
 
nov1
nov1

nov1

nov1

Ik kreeg leuke foodpost deze maand. O.a ontving ik kruidige kaasblokjes van Wyngaard, die lekker zijn als snack of bij de borrel. En last but not least een pakket van Nutella!
 
Elke maandagavond zat ik er weer klaar voor, een nieuwe aflevering van de Walking Dead. Gezellig samen op de bank met Eric en Payo die keihard zijn ogen dicht knijpt ;).
 

Samen met mijn goede vriendin Silvia genoot ik van een high tea bij Usine in Eindhoven. En we hebben bijna alles op gekregen!
 
nov1
nov1

nov1

nov1

Ik maakte deze maand ook heel wat lekkers voor Sinterklaas, zoals chocolade pepernoten rotjes en speculaas brokken. En mocht je gaan gourmetten dan staan er een aantal nieuwe gourmet recepten online!
 
Naast de sinterklaasrecepten ging ik ook al uitgebreid aan de slag voor de Kerst. Ik maakte o.a. broccoli taartjes en een ijstaart. Deze hebben jullie nog te goed van mij in december.
 
Ik had een gezellig etentje met mijn ex-collega’s. We hadden een Midden Oosters thema en lekkere hapjes van Max Olive.

 
nov1
nov1

nov1

nov1

Ik nam verschillende filmpjes op die binnenkort online komen. Eentje daarvan is een appel kruimeltaart met karamel. En toen mijn ouders daarna op visite kwamen hadden we meteen iets lekkers voor bij de koffie.
 
Ook kreeg ik een camerateam over de vloer die opnames maakte van verschillende recepten die ik had bedacht in samenwerking met Reddy. De eerste video komt als het goed is net voor de Kerst live en betreft een heerlijk recept met ossenhaas.
 
Ik ging samen met Eric eten bij een van onze favoriete restaurants in Eindhoven: Senora Rosa. Een tapas restaurant maar dan 2.0 met culinaire Spaanse gerechten.
 
nov1
nov1

nov1

nov1

We hadden ook iets te vieren deze maand, Leukerecepten bestond namelijk 4 jaar! En dat deden we met een fles bubbels en lekkere zelfgemaakte hapjes zoals deze amuse met eendenborst.
 
Ik heb een nieuwe verslaving: karamel latte uit een zakje. Ideaal voor op de luie zondagmorgen.
 
Wat kwam ik tegen in het centrum van Eindhoven… oliebollen. Die had ik al lang niet meer gehad dus ik heb me ingehouden en nam er 3 mee.
 
Vooral het laatste gedeelte van november was nat en koud. Mijn hondje Payo en ik hebben verschillende keren regen en wind getrotseerd… brrr!
 
Het volgende maandoverzicht komt in 2016 live, wauw dat klinkt nog zo ver weg maar is het zo! En in de tussentijd lekker genieten van de feestdagen!
 

Reacties

Laat je reactie achter

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×