De maand van Leukerecepten – November 2018

Ineens is het december en tijd voor kruidnoten, cadeaus en het kerstdiner natuurlijk. In november ging hier al veel voorbereiding aan vooraf. En we gingen een weekje naar de zon. Kijk mee:

We begonnen de maand november met een weekje vakantie naar Gran Canaria samen met mijn schoonfamilie. Mijn schoonvader werd namelijk 65 en dat hebben we gevierd met een lekkere lunch aan het strand.

Een van de lekkerste dingen die ik er heb gegeten is deze paella. Heerlijk met een glaasje sangria er bij in het zonnetje. Ik heb er alweer zin in!

Terug in Nederland stond er meteen al een leuk event op de planning namelijk de van een nieuwe Dille en Kamille in Eindhoven. Wauw wat is ie mooi en groot geworden!

En natuurlijk was daar ons hondje weer! Wat had ik Payo gemist! Gelukkig was hij in goede handen bij Eric's oom en tante tijdens onze vakantie. Maar zo fijn om dit blije snoetje weer te zien.

Ik ontdekte een nieuwe leuke hotspot in Eindhoven: HeyDays. Hier kun je terecht voor een lekkere lunch, diner of ’s avonds lekker borrelen. Het eten was in ieder geval echt top!

Samen met Eric stond ik voor de camera en nam een kookbattle op. Ik ging aan de slag met een Knorr wereldgerecht en Eric maakte het originele recept. Benieuwd wie de winnaar is? Lees dan mijn blog met de kookbattle.

Ik kreeg weer heel veel leuke en lekkere post deze maand. Onder andere deze repen Hands off my chocolate. Maar ik heb ze uiteraard wel gedeeld hoor.

Ik kreeg ook hele bijzondere foodpost, namelijk een beef wellington pakket van Boers & Boers met daarin een mooi stuk Chateaubriand, bladerdeeg, farce, lomo ham en een vleesthermometer. Het was perfect gelukt en ideaal voor Kerst als je makkelijk iets bijzonders op tafel wil zetten. Op de site van Boers & Boers kun je dit en andere vleeswaren zoals gevulde kalkoen bestellen.

En ik ontdekte nog een hele toffe nieuwe plek in mijn hometown Eindhoven: waffelicious! Je eet er de lekkerste verse wafels en je kunt zelf je toppings kiezen. Wat dacht je van Oreo’s, Kinderbueno en vers fruit!

Eric en ik pikte nog een klein stukje van de Glow route mee die elk jaar in Eindhoven gehouden mee. De mooiste licht kunstwerken zijn dan in de stad te bewonderen.

Het was ook heel erg druk deze maand, vooral met de kerstvoorbereidingen. Ik maakte heel veel nieuwe kerstgerechten en schreef blogs voor diverse samenwerkingen. Daarom zat ik ook veel achter de computer, wel met een kop warme chocolade melk. In december komt alles online :).

Heb jij ze al gezien in de supermarkt? Kalettes! Het is een kruising tussen boerenkool en een spruitje en heel erg lekker. Ik kreeg een pakketje om ze te proeven en maakte er pesto mee, lekker én gezond! 

En nog een pakket met zoets: kruidnoten in heel veel verschillende verrassende smaken van Van Delft. Samen met Jaimy ging ik proeven. Mijn favoriet is de stroopwafel kruidnoot en Jaimy ging voor de roze ruby chocolade kruidnoot.

Nog iets wat leuks wat op de eerste dag van december plaats vond maar ik graag al met jullie wil delen. We staan namelijk elke zaterdag in December in het AD met een recept! Binnenkort volgen er uiteraard ook feestelijke recepten in de krant.

Het volgende maandoverzicht verschijnt alweer in het nieuwe jaar! Ow wat spannend, ik ben benieuwd wat 2019 in petto heeft. In ieder geval een vernieuwde website waar we mee bezig zijn en ook krijgt het maandoverzicht een nieuwe naam: Nieuws, foodpost & hotspots. Dat vond ik beter de lading dekken. Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!