Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – oktober 2015

Meestal staat mijn mobieltje vol met foto’s van eten, maar nu ik terug kijk op afgelopen maand zie ik ook heel veel foto’s van mijn hondje Payo voorbij komen. Wat een leuk, enthousiast en lief hondje is het toch! Maar ook op foodniveau heb ik weer een aantal hoogtepunten beleefd in oktober. Ik heb al een aantal kerstwaardige recepten gemaakt en ben een aantal keer uiteten geweest, kijk mee:
 
 
okt 02
okt 02

okt 02

okt 02

Begin oktober maakte ik een compleet herfstmenu met o.a. pecannoten taart, paddestoelen salade en karamel appels.

 
Ik nam deze maand ook een aantal nieuwe kookvideo’s op. Ik kan alvast verklappen dat er binnenkort eentje online komt waarin ik gezonde mueslirepen maak. Houd Youtube dus in de gaten of abonneer je op mijn Youtube-kanaal.
 
Zoals ik al zei heb ik heel veel foto’s van Payo op mijn mobieltje staan. In oktober is er een klein bultje bij zijn oor weggehaald waardoor hij een tijdje met een kap om moet lopen, zo zielig. Gelukkig gaat alles heel goed.
 
Ik maakte een tortilla lasagne die door vele van jullie heel goed in de smaak viel. De lasagnebladen zijn hierbij vervangen door tortilla wraps.
 
okt 02
okt 02

okt 02

okt 02

In oktober begon ik ook al met het maken van een aantal kerstrecepten (je kunt niet vroeg genoeg beginnen). Zo hebben jullie straks genoeg keuze voor het kerstdiner ;)
 
Ik was uitgenodigd voor een leuk evenement: een shapas proeverij (tapas + sherry). Hierbij serveerde het restaurant Zarzo telkens heerlijke hapjes die werden gecombineerd met sherry. Ik ben helemaal geen sherry kenner maar was verrast door de veelzijdigheid.
 
Van 2 t/m 8 november is het International sherry week, een perfecte tijd dus om ook kennis te maken met dit drankje. Lees ook mijn verslag van deze proeverij.
 
Als je eigen ondernemer bent hoort ook de administratie en BTW aangifte er bij. Gelukkig krijg ik hierbij hulp en ook Payo hielp mij een handje bij de voorbereidingen. Maar uiteindelijk viel hij er bij in slaap, zo saai ;)

 
okt 02
okt 02

okt 02

okt 02

Toen ik niets meer in huis had voor de lunch bedacht ik me dat ik nog een Moroccan Artisan snackpot had uit de Foodybox. Hierbij giet je alleen heet water in de beker en je hebt een lekkere en voedzame lunch of tussendoortje met couscous, quinoa en linzen.
 
In de maand oktober hebben we al kennis mogen maken met het koude weer, maar gelukkig waren er ook mooie zonnige dagen. In het weekend hebben we een aantal keer een mooie wandeling gemaakt met Payo op de Groote Hei. Tijdens onze tussenstop warmde hij zich op bij Eric op schoot :)
 
Ik ging uiteten bij La Sonnerie en genoot van een heerlijk 3 gangen diner. De gerechten zagen er niet alleen mooi uit maar smaakte top!
 
okt 02
okt 02

okt 02

okt 02

Ik kreeg heeeeele lekkere foodpost thuis! De derde limited edition van Tony Chocolonely: melkchocolade met lemon cheesecake. Yum! Ik heb er meteen nog een paar bijbesteld.
 
Oktober was ook de maand dat ik mijn trouwjurk kocht… spannend! Ik kan hier natuurlijk geen fotootje bij plaatsen. Wel deel ik een foto van de lunch die ik samen met mijn moeder at bij Usine in Eindhoven voordat ik de paskamer indook bij de bruidsmode winkel: broodje met peer, brie en tomatentapenade.
 
Wie mij al even volgt weet dat ik gek ben op de Midden Oosterse keuken. Ik bezocht daarom het nieuwe Perzische en Afghaanse restaurant Saffraan in Eindhoven. Het eten was goed verzorgd en ook de (kardemom)thee werd leuk op traditionele manier geserveerd.
 
Ik heb voortaan een trouwe fan in mijn keuken zitten die altijd precies wil weten wat ik doe. En hoopt dat er iets van het aanrecht valt natuurlijk ;)
 
okt 02
okt 02

okt 02

okt 02

Eric ging op pad om foto’s te maken voor het tijdschrift TourActief. En ik en Payo gingen mee (iemand moet de kaart lezen toch). Voor we vertrokken aten we een stevig ontbijt van wentelteefjes met Lurpak (waarom ik helemaal fan ben van dit broodsmeersel lees je hier).
 
We wandelde bijna 7 uur in en rondom Nationaal Park de Meinweg in de buurt van Roermond. Echt heel mooi daar! Het resultaat van de fotorapportage is pas volgend jaar te zien in het blad, nog ff wachten dus.
 
Omdat er met sinterklaas en tijdens de feestdagen veel wordt gegourmet bedacht ik een heleboel lekkere gourmet hapjes en recepten die binnenkort tijdens een gourmet-week live gaan.
 
Tot de volgende maand!
 

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×