Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

De maand van LeukeRecepten – oktober 2017

Oktober was een hele fijne maand, we gingen namelijk naar Madeira en uiteraard heb ik weer heel wat lekkere dingen gegeten en gemaakt.

We begonnen de maand met een bezoekje aan vrienden van ons in Maastricht. Vervolgens gingen we eten bij Dadawan, hier serveren ze lekkere Oosterse gerechten tegen een fijn prijsje, zoals deze bibimbap. Onze eigen variant staat ook net online.

Deze maand publiceerde ik in samenwerking met het Diabetesfonds een paar blogs over de risico’s van suiker met daarbij een aantal gezonde recepten waaronder deze ontbijttaart, zonder toegevoegde suiker uiteraard.

Er kwam elke dag weer een nieuw recept online waaronder deze Indische andijviestamppot die heel populair was.

Ik kocht weer wat nieuwe props, waaronder een paar nieuwe bordjes en kommetjes die we zeker vaak gaan gebruiken tijdens het fotograferen van onze recepten.

Met mijn collega blogger Jaimy die mij op vrijdag helpt gingen we samen met onze mannen eten bij The Pool in Eindhoven. Ze hebben veel vega opties en is echt een aanrader.

Samen met Payo deed ik de administratie, dat maakt het meteen een stuk minder vervelend.

Ik kreeg weer veel leuke en lekkere foodpost. Soof: een natuurlijke grote-mensen siroop van fruit, groenten en kruiden, en verder niks. Nu te koop bij Marqt in 4 smaken.

Pip & Nuts: pindakaas zonder suiker en palmolie in verschillende varianten en ook met amandel. Te koop bij Jumbo, Plus en Deen. Echt een toppertje!

Dr. Oetker choco pizza, lekker als toetje of zoete snack. Vanaf nov te koop bij de AH.

En we gingen op vakantie naar Madeira! Geweldige natuur, lekker eten en heerlijk weer. Wat wil je nog meer. We gingen de eerste dag naar de botanische tuinen, zo mooi!

De volgende dag brachten we een bezoekje aan de markthal in Funchal waar ze heel veel tropisch fruit verkochten wat ik nog nooit had gezien. Gelukkig mocht ik van alles proeven.

Dankzij onze gids Jose Barros van Ilha tours kwamen we op de mooiste plekjes.

De watervallen waren zo indrukwekkend! Hier op de foto ze je de Levada das 25 fontes.

Eric had natuurlijk zijn camera bij en heeft heel wat mooie foto’s geschoten deze vakantie.

We hebben zo veel nieuwe dingen geproefd op Madeira, waaronder deze lapas. Een soort mossel uit een schelp. Binnenkort deel ik een blog met nog 11 specialiteiten uit Madeira die we gegeten hebben.

Ik heb bijna elke dag wel vis of zeevruchten gegeten tijdens de vakantie, zoals deze spaghetti met mega garnalen en mosselen.

Het leuke aan Madeira is dat het heel divers is, in het noorden heb je bijvoorbeeld deze hoge kliffen en onstuimige zee.

Uiteraard heb ik ook mijn favo Portugees gebakjes gegeten: pastel de nata.

Zo, dat was het weer. November staat vooral in het teken van het maken van kerstrecepten, want dat komt ook weer dichterbij. Wil je op de hoogte blijven van alles, volg me dan op Instagram.

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)
Mariëlle - Reageren 03-11-2017 om 9:30 uur

Leuk om te lezen! Nog nooit op Medeira geweest, maar het ziet er prachtig uit. En het eten ziet er ook heerlijk uit!

Sandra - Reageren 13-11-2017 om 22:10 uur

Thanks, ja zeker een aanrader!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette