De maand van LeukeRecepten – oktober 2018

Je merkt nu echt dat de zomer voorbij is, en ook ik ben achter de schermen al bezig met nieuwe Sinterklaas en Kerst recepten. Winter is coming! Gelukkig hadden we in oktober ook nog een aantal mooie warme dagen er tussen zitten. Kijk mee en lees meer over de nieuwste foodpost, hotspots en nieuwtjes.

Een aantal weken geleden hield ik een enquete onder mijn bezoekers en dat was heel interessant en leerzaam. Maar vooral ook positief, want als algemene cijfer kreeg LeukeRecepten een dikke 8,5! Dus daar ben ik heel trots op.

De tips en uitkomsten van de enquete nam ik o.a. mee in ons gesprek bij Usine met ons webdesign bureau Onstuimig. Begin volgend jaar krijgt te site ene upgrade en we zijn achter de schermen al bezig en het wordt echt heel mooi!

AH heeft 12 nieuwe vleesproducten in de winkels liggen voor een super snelle maaltijd. Voor op een wrap, een broodje of door de pasta.

Spontaan gingen we op vrijdagmiddag naar de Het boscafe in Oisterwijk om te spelen met ons neefje en nichtje. Het ligt helemaal in de bossen en afgelegen maar is er wel ideaal om met kindjes te lunchen of eten. Ook wij aten er een hapje, ik ging voor de pulled pork burger.       

Om de vrijdag staat Jaimy in mijn keuken, samen maken we dan nieuwe recepten voor op de site. Deze keer maakten we nieuwe Sinterklaas en Kerst recepten. En het was allemaal heerlijk, dus dat beloofd veel lekkers tijdens Kerst!

En ik deed een poging om suikervrije pepernoten te bakken, wat het resultaat is lees je binnenkort op hier op mij site.

Het was 4 oktober dierendag, ook Payo werd in het zonnetje gezet. Hij kreeg een lekkere snack en werd extra geknuffeld.

Weer lekker nieuws op mijn deurmat: de nieuwe Tony’s kletskop amandel. Deze ligt de komende 6 maanden bij de AH. Ik vond hem heel lekker, wel erg zoet maar dat kan bijna ook niet anders dan met kletskoppen.

Voor mijn verjaardag kreeg ik een weekendje naar Duitsland cadeau van Eric, we verbleven aan de Moezel en was echt prachtig. Ook Payo was mee en hebben heerlijk gewandeld samen.

Het was in oktober heerlijk weer, soms zelfs nog 26 graden. In mijn pauze genoot ik dan echte in de tuin met een kop soep en de nieuwe Allerhande.

Ik kreeg 2 nieuwe boeken opgestuurd: Stokbrood en Bladerdeeg. Hierin staan heerlijke hapjes gemaakt met stokbrood of bladerdeeg dus. Echt iets voor mij want ik houd daar van!

Ik deed samen met een vriendin een Pinkies Tea party bij restaurant Emma in Eindhoven. Echt top! Van soepje tot broodjes en zoete hapjes.

Voor de verjaardag van mijn kleine nichtje gingen we nog een dagje naar dierentuin Blijdorp in Rotterdam. Tussendoor maakte we nog even een familieportret haha.

Samen met Eric ging ik weer naar ons favoriete restaurant in Nuenen: Pezzaz. Ik ging voor een hartig taartje met brie en peer en Eric voor de kabeljauw met kreeftenrisotto. Was weer echt heerlijk!

Terwijl deze blog online is gekomen zit ik op Gran Canaria, we zijn een weekje naar de zon met mijn schoonfamilie. In het volgende maandoverzicht lees je er meer over, en zal ik tevens ene sneak peek geven van nieuwe kerstrecepten, want dat is dan al bijna. Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

mj maaten de roode 3 november 2018 om 18:55

ik heb een vraag ik heb al een tijdje die kleine vruchten gebakjes gemaak maar ik kan ze de andere dag in de vuilnis bak rooien want dan zijn ze hellemaal zacht hoe komt dat door de patent bloem of de custert ik doe ook met de vruchten die er op staan. wat kan ik doen om het goed te houden tot de andere dag. laat mij dat even weten bij voor baat dank.

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.