Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

De maand van leukerecepten – september 2015

September was een bijzondere maand want we adopteerde een hondje! Zijn naam is Payo en komt uit het asiel in Spanje. We zijn super blij met hem. Verder was ik ook nog jarig en gingen we een weekendje naar Antwerpen en uiteraard maakte en at ik weer genoeg lekkers. Lees mee…
 
sept 02
sept 02

sept 02

sept 02

We begonnen de maand met een gezellig feestje, namelijk de bruiloft van Eric’s broer. Ondanks het slechte weer hebben we lekker geswingd op de zomerse muziek bij Millers Beach in Kijkduin.
 
Als cadeau gaven we geld, maar dan wel op een hele leuke manier verpakt. Namelijk in stapeltjes geld in een bonbondoosjes. Lekker crea bea!
 
De maand begon ook druk waardoor we een dagje bij de Mac Donalds belandde. Maar dat is af en toe ook niet erg :)
 
Een van mijn favo koekjes zijn Bastogne koekjes. En het gevaar hiervan is dat je in 1 x een heel pak leeg eet… oeps
 
sept 02
sept 02

sept 02

sept 02

Ik kreeg een heleboel lekkere foodpost, alsof ze wisten dat ik deze maand jarig was :) Ik kreeg de Bierhopper box thuis met daarin 10 craftbieren, gebrouwen door kleine Nederlandse brouwerijen. Ook super leuk om cadeau te doen!
 
Van deze foodpost werd ik heel erg blij: 2 nieuwe repen Tony Chocolonely! Omdat ze 10 jaar bestaan en zich al 10 jaar inzetten voor een slaafvrije chocolade-industrie waren het dit keer extra feestelijke limited editions: Melk popcorn discodip en Puur amandel zeezout.
 
Ik kreeg een chocolade beleving van Culimeal met hierin verschillende repen chocolade die je d.m.v. een scorekaart kunt beoordelen, Yum! En ik gaf ook zo’n zelfde box weg via een Twitteractie (houd mijn Twitter dus goed in de gaten voor meer leuke acties).
 
Naast alle chocolade kreeg ik ook lekker pakket met daarin vegan burgers, worstjes en groentepotjes van Dee’s. Deze producten bestaan grotendeels uit granen, zaden en groenten en zijn vrij van gluten, lactose, soja, tarwe, GMO en kunstmatige toevoegingen. En ook nog eens heel erg lekker :) Verkrijgbaar bij o.a. de Jumbo.
 
sept 02
sept 02

sept 02

sept 02

Ik ontving een hele grote uitgebreide Foodybox met daarin allerlei nieuwe producten. Bijvoorbeeld champignonburgers van Koolen, Cool Bear siroop met stevia, Soma speltkoren brood en Artisan Moroccan snack pot.
 
En tot slot ook nog een fles met Egg white van Two Chicks. In deze fles zitten 15 eiwitten van uitloopkippen. Geen gedoe meer met eieren scheiden en ideaal voor het maken van meringues, omeletten en proteine shakes. Te koop bij o.a. de AH.
 
Ik maakte deze maand ook een heleboel herfstrecepten, van gevulde pompoen tot vijgencrumble en portobello’s met boerenkool. Deze gerechten maken het gure weer in de herfst helemaal goed.
 
sept 02
sept 02

sept 02

sept 02

En 12 september was het dan zo ver! We haalde Payo op bij het opvanggezin in Nederland waar hij tijdelijk verbleef. 3 maanden daarvoor is hij vanuit Spanje naar Nederland gekomen. Payo verbleef daar in het asiel van de organisatie Ace. Zij vangen honden op en redden honden uit het dodingsstation in Spanje.
 
Payo voelde zich meteen op zijn gemak en doet het echt super goed. Hij is heel vrolijk, enthousiast, lief en aanhankelijk. Hij vind het heerlijk om te rennen, wandelen en met de bal te spelen. Zijn staartje staat niet stil.
 
Tijdens een mooie zonnige dag eind September zijn we op de Groote Hei gaan wandelen samen met zijn grote vriend Sawyer (hond van mijn schoonouders). Eric legde alles onderweg vast met zijn camera.
 
Maar ook tijdens een regenachtige dag moet er natuurlijk gewandeld worden met het hondje. Gelukkig houd Payo ook niet van regen en wilde hij snel weer terug naar huis.
 
sept 02
sept 02

sept 02

sept 02

21 september was ik jarig, ik werd alweer 29! Toen ze op die dag bij de Gall & Gall naar mijn ID vroegen voelde ik me gelukkig weer jong haha. Ik maakte een perenplaat taart en mini apfelstrudel rolletjes voor mijn visite (deze komt nog online).
 
Samen met 2 vriendinnetjes ging ik naar de We alle love 80’s en 90’s in de Effenaar in Eindhoven. We gingen los op de Backstreetboys en Madonna en ondertussen tikte we een paar tequila’s weg.
 
Alsof ik mijn verjaardag nog niet genoeg had gevierd gingen we ook nog uiteten bij Italiaans restaurant Sapore di Roma in Veldhoven. Ik nam gegrilde groenten vooraf en een pasta met porcini paddestoelen en tiramisu na. Het gemiddelde cijfer kwam uit op een 7, prima dus.
 

sept 02
sept 02

sept 02

sept 02

Voor mijn verjaardag kreeg ik een weekendje naar Antwerpen cadeau van Eric. Het laatste weekend van september logeerde we een nachtje de Keyser hotel en genoten we van het lekkere weer en terrasjes.
 
Ook ontdekte we de exotische markt die elke zaterdag is. Hier kun je allerlei Mediteraanse en buitenlandse delicatessen, groente, fruit en brood proeven en kopen. We namen een bakje olijven, aubergine tapenade en druiven mee voor mijn schoonouders die op Payo hadden gepast.
 
sept 02
sept 02

sept 02

sept 02

Ook maakte ik weer eens een budget recept voor minder dan 2 euro p.p. Namelijk een lekkere broodschotel met spinazie. Lekker hoeft echt niet duur te zijn.

 
Ik at een zelf samengestelde burger bij de Bijenkorf in Eindhoven met gegrilde groenten, guacamole, spek en kaas. Top combi!
 
Als lunch maakte ik thuis een Nutella banaan tosti, maar niet elke dag hoor ;)
 
Om al dat lekkers te compenseren maakte ik ook nog een light recept, namelijk gevulde sla schuitjes met gekruid gehakt en lekker veel groenten.
 
Tot volgende maand!
 

Reacties

Laat je reactie achter

SP
Soeteweij Paul 2 oktober 2015 om 06:10

Die markt staat erom bekend en daar heb je elke week de meest verse groenten en ook nog is goedkoop en van de beste kwaliteit , voor restaurantjes duik in Antwerpen is de kleine straatjes in waar je diverse soorten culturen vind van de bevolking met hun eigen typische keukens en gerechten , indien je de mogelijkheid hebt om een in Wallonie te geraken dar vind je veel streekbieren bijna ieder dorp heeft er wel 1 en zijn vele streekgerechten en vele streekgerechten vooral gerookte vleeswaren maar koop die niet in de gebieden waar alle toeristen komen ik zelf heb er een aantal adressen die ik je wel wil geven maar niet echt bekend wil maken omdat ze anders de productie niet kunnen bolwerken

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×