Pasta

Het Italiaanse deeggerecht ‘pasta’ is gemaakt van harde tarwe. Tegenwoordig heb je meer opties in pasta en kun je in de supermarkt kiezen voor een glutenvrije, meergranen of spelt variant. Maak er heerlijke gerechten mee en kies voor een tomaten- room of pesto sausje.

Orzo risotto met ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Gnocchi in truffelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.

Cannelloni met spinazie en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • **

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige ricotta en verse spinazie maken samen een heerlijke ovenschotel. Extra lekker door de pijnboompitjes.

Pasta alla norma
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijk pastagerecht uit Sicilië met een verse tomatensaus met plakjes gebakken aubergine geserveerd met basilicum en kaas. 

Snelle ravioli salade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supersnelle pastasalade met gevulde deegkussentjes, gegrilde paprika en rode pesto. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

Pasta met courgette en citroen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse pasta met courgette en een fris vleugje van citroen. Lekker met de krokante topping van geroosterde panko en basilicum.

Pasta met burrata
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een pasta met een zoete tomatensaus, courgette en een romige bol burrata. Eenvoudig te bereiden en in 20 minuten klaar.

Gnocchi traybake met pesto
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke bakplaat met gnocchi, groenten en pesto uit de oven. In 10 minuten voorbereid en heerlijk met de romige ricotta erbij.

Pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Spaanse pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Orzo salade met pesto
  • Lunch
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • *

Deze pastasalade van orzo met tomaatjes, pesto en mozzarella is snel klaar en heerlijk als lunch op een warme dag of als bijgerecht bij de BBQ.

Macaroni salade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • **

Makkelijk recept voor een koude macaroni salade met komkommer en tomaat in een romige maar lichte saus. Een ideale salade voor bij de barbecue.

Pasta pesto met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Dit lekkere en makkelijke recept met pasta en kip in een lekkere romige pestosaus moet je een keer geprobeerd hebben!

Kip parmezaan met pasta uit 1 pan
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Dit eenpansgerecht met pasta, kip en Parmezaanse kaas heeft een lekkere krokante topping en is een makkelijk recept met weinig afwas.

Vegetarische tortellini ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pittig en met romige gesmolten mozzarella. En dat allemaal vanaf €2,64,- per persoon. Lekker toch?

Spaghetti met krokante courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.

Tagliatelle met romige pesto
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijk en snel receptje in 15 minuten van tagliatelle pasta in een romige pestosaus met courgette en tomaatjes.

Pasta pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven. In 35 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Glutenvrije pasta met cherry tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 2 personen
  • **

Glutenvrij koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met glutenvrije fusilli zet je in 20 minuten deze heerlijke tomatenpasta op tafel.

Ziti al forno met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze Italiaanse pastaschotel met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en lekker veel mozzarella is ultiem genieten.

Pastasalade met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijke salade met pasta en tonijn uit blik met een Italiaanse twist van pesto en basilicum

Open lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.

Romige vegan pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur rusttijd
  • 4 personen
  • **

Een échte Italiaanse klassieker, maar dan 100% plantaardig. Spaghetti met een romige saus en kokos bacon.

Lente pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!