Pasta

Het Italiaanse deeggerecht ‘pasta’ is gemaakt van harde tarwe. Tegenwoordig heb je meer opties in pasta en kun je in de supermarkt kiezen voor een glutenvrije, meergranen of spelt variant. Maak er heerlijke gerechten mee en kies voor een tomaten- room of pesto sausje.

Pasta met kip en romige spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Hmmm een heerlijke combi van pasta met stukjes kip in een romige saus van kruiden roomkaas

Italiaanse tortelloni salade
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Geef een Italiaanse twist aan je maaltijdsalade met verse tortelloni en groene asperges gewikkeld in serranoham

Pastaschotel met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 oventijd
  • 2 - 3 personen
  • **

Romige pasta uit de oven met bloemkool en een lekker korstje van cashewnoten

Salade met gevulde puntpaprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Lichte maaltijdsalade van gevulde puntpaprika met mozzarella op bedje van sla en pasta

Pasta met kip en mascarponesaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke pasta in een romige saus met blokjes kip en paprika

Ravioli met prei ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • **

Comfortfood: romige pastaschotel met prei, spek en gevulde pasta.

Pastaschotel caprese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 3 personen
  • *

Alle ingrediënten van een salade caprese gecombineerd in een lekkere ovenschotel met pasta

Pasta a la Roberto
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 a 3 personen
  • ***

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo

Pompoen lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke herfstige lasagne met laagjes geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Tagliatelle met groentesaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Stiekem bevat deze pasta veel groenten en is bovendien ideaal om restjes mee op te maken

Lasagne met salami
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke lasagne met de licht pittige smaak van salami en verschillende groenten

Pasta met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 3 - 4 personen
  • **

Geroosterde bloemkool is heerlijk, zeker met pasta, parmaham en kaassaus

Ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 55 min + 20 min
  • 4 personen
  • **

Deze ovenschotel met pasta, gehaktballetjes en broccoli valt bij (bijna) iedereen in de smaak

Tortellini met ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Gevulde pasta met een heerlijke tomatensaus met lekker veel groenten. Vegetarisch en makkelijk!

Pasta ovenschotel gorgonzolasaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel met pasta en spinazie in een romige gorgonzolasaus

Pasta romesco met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Tagliatelle met garnalen en een rode Spaanse saus op basis van paprika en amandel

Pasta bolognese taart
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 oventijd
  • 6 personen
  • **

Serveer je pastagerecht eens op een originele manier met deze pastataart van rigatoni pasta en bolognesesaus

Caesar salade met pasta en kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Deze uitgebreide versie van de klassieke caesar salade met kip, pasta en ei is heerlijk als hoofdgerecht

Pasta met romige bloemkoolsaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Gezond pastarecept van volkoren spaghetti met een saus van bloemkool en knapperige serranoham

Pastaschelpen met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 2 tot 3 personen
  • **

Vegetarische gevulde cognilioni schelpen met ricotta en paprika in een tomatensaus

Pastasalade met mango
  • Lunch
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Een lekkere twist: verfrissende pastasalade met zoete mango, knapperige groenten en een smaakvolle dressing. Licht, kleurrijk en perfect voor warmere dagen.

Ravioli ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Snelle ovenschotel met pasta deegkussentjes, tomatensaus en verschillende groenten

Vegetarische pasta met portobello
  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Gevulde portobello met geitenkaas en tomaat op een bedje van spaghetti en spinazie

Italiaanse gnocchi roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • *

Voor als je niet kunt kiezen tussen aardappels en pasta: snelle vegetarische roerbak met gnocchi en groenten